Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 5 Review : Το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία του

Xiaomi Redmi 5 Review : Το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Η Xiaomi συνεχίζει την εγκαθίδρυσή της στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα στην οποία προφανώς συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας, στην οποία ως γνωστόν εδώ και καιρό έχει επίσημη παρουσία μέσω της InfoQuest. Στα πλαίσια αυτά, πρόσφατα παρουσιάσαμε την μέχριστιγμής «ναυαρχίδα» της κινέζικης εταιρείας, το Mi Mix 2, μια συσκευή η οποία μας άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την φιλοσοφία της Xiaomi να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό άκρως ανταγωνιστικές προτάσεις.

Στο κείμενο που ήδη διαβάζετε, λοιπόν, θα… αλλάξουμε κατηγορία και από την high-end θα πάμε στην μεσαία και μάλιστα στην «αρχή» της όσον αφορά το οικονομικό σκέλος. Πιο συγκεκριμένα, θα ασχοληθούμε με το Xiaomi Redmi 5, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και η επίσημη τιμή του για την χώρα μας είναι στα 169€. Όπως θα δούμε και στην πορεία, στα πλαίσια της φιλοσοφίας της Xiaomi που ήδη αναφέραμε, πρόκειται για αρκετά… δελεαστική πρόταση η οποία μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών αγοραστών.

Πριν περάσουμε στο κυρίως κείμενο της αναλυτικής παρουσίασής μας, θα αναφέρουμε περιληπτικά ότι πρόκειται για συσκευή με οθόνη 5,7 ιντσών, «bezel-less» σχεδιασμό, βασική κάμερα 12 MP / εμπρόσθια 5 MP, είναι Dual-SIM και στηρίζεται στον Snapdragon 450 της Qualcomm. Επίσημα στη χώρα μας θα έρθει τουλάχιστον αρχικά, μόνο η έκδοση μετα 16 GB αποθηκευτικού χώρου και 2 GB μνήμης RAM. Η διάθεση του θα ξεκινήσει επίσημα στις 29 Μαρτίου από την InfoQuest και τους συνεργάτες της, η οποία και μας παραχώρησε τη συσκευή για τις ανάγκες του Review.

Σχέδιο

Το Xiaomi Redmi 5 είναι άλλη μια συσκευή που αντανακλά την σχεδιαστική τάση που θέλει τα περιθώρια γύρω από την οθόνη να είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το παρελθόν (κοινώς, «bezel-less»). Παρόλο λοιπόν που διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών, η χρήση του ακόμα και με το ένα χέρι είναι εφικτή, καθώς οι διαστάσεις του φτάνουν τα 151,8 x 72,8 x 7,7 χιλιοστά, το δε βάρος του αγγίζει τα 157 γραμμάρια, με άλλα λόγια πρόκειται για αρκετά ελαφριά συσκευή.

Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, κρίνοντας το Redmi 5 βάσει των χρημάτων που κοστίζει θεωρούμε ότι θα ικανοποιήσει με αρκετή ευκολία όσους το επιλέξουν, καθώς πρόκειται για αρκετά στιβαρή συσκευή. Αυτό επιτυγχάνεται με «πάντρεμα» της μεταλλικής πλάτης και του πλαστικού πλαισίου γύρω από την οθόνη, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως… συνηθίζεται στις μέρες μας, δεν υπάρχει πρόσβαση στην μπαταρία, καθώς δεν υπάρχει αφαιρούμενο καπάκι.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Redmi 5, κάτω από την βασική κάμερα θα βρούμε τον αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, μια θέση αρκετά συνηθισμένη και, σε γενικές γραμμές βολική για τους περισσότερους χρήστες. Παράλληλα, θέλουμε να σημειώσουμε ότι στην πράξη λειτουργεί γρήγορα και χωρίς προβλήματα ενώ όπως και σε όλες τις συσκευές της εταιρείας, ακόμα και αν δεν έχει οριστεί δακτυλικό αποτύπωμα, με ένα απλό άγγιγμα «ξυπνάει» τη συσκευή από κατάσταση αναμονής.

Ερχόμενοι τώρα στις πλαϊνές πλευρές του Redmi 5, στα αριστερά θα βρούμε τις υποδοχές για την (ή τις) SIM μας. Όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει ξεχωριστή θύρα εάν θέλουμε να τοποθετήσουμε κάρτα μνήμης,  πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να «θυσιάσουμε» το δεύτερο SIM-tray. Στην δεξία πλευρά είναι συγκεντρωμένα και τα πλήκτρα ελέγχου του Redmi 5. Η κλασική 3.5 mm υποδοχή ακουστικών βρίσκεται στο πάνω μέρος του Redmi 5, ενώ στην βάση είναι τοποθετημένο το ηχείο, η microUSB θύρα καθώς και το βασικό μικρόφωνο.

Κλείνοντας, όπως είναι ευνόητο, η μπροστινή όψη του Redmi 5 καταλαμβάνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την οθόνη του, πάνω από την οποία θα βρούμε την εμπρόσθια κάμερά του η οποία διαθέτει το δικό της LED Flash, αισθητήρα φωτισμού καθώς και LED ειδοποιήσεων, προσθήκες τις οποίες πάντοτε επικροτούμε.

Η Xiaomi έχει καταργήσει και τα ξεχωριστά πλήκτρα αφης κάτω από την οθόνη που είχαν οι περισσότερες συσκευές αυτής της κατηγορίας πριν ένα χρόνο, και πλέον αυτά βρίσκονται στο κάτω μέρος της ίδιας της οθόνης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την InfoQuest, στην ελληνική αγορά το Redmi 5 θα έρθει σε τρεις χρωματικές επιλογές: Black, Gold και Light Blue (στα χέρια μας ήρθε η τελευταία). Σε κάθε περίπτωση, η άποψή μας είναι ότι το οικονομικό smartphone της Xiaomi είναι μια στιβαρή και καλαίσθητη συσκευή, αρκετά «compact» για το μέγεθος της οθόνης του και, κατά συνέπεια, θα «υπηρετήσει» με ευκολία των μέσο χρήστη στην καθημερινότητά του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

antonis 29/03/2018 - 14:16

Καλησπέρα,

Ξέρετε εάν αυτό όσο και το Redmi 5 Plus υποστηρίζουν την Β20 (800) συχνότητα? Μιλάω για αυτά που κυκλοφορούν επίσημα στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 29/03/2018 - 22:50

Καλησπέρα !

Θα ρωτήσουμε την infoquest για να μας απαντήσει επίσημα και θα επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν με την απάντηση ! 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights