Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 5 Review : Το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία του

Xiaomi Redmi 5 Review : Το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, το UI της Xiaomi είναι ένα από τα πιο παραμετροποιήσιμα και, στην περίπτωση του Redmi 5 η έκδοσή του είναι η 9.2.7, ενώ όσον αφορά το Android, η αντίστοιχη έκδοση είναι η 7.1.2 (Nougat).

Ως γνωστόν, στο εν λόγω Περιβάλλον Χρήστη δεν υπάρχει ξεχωριστό μενού εφαρμογών (App Drawer) όπως είναι στην «κλασσική» υλοποίηση του Android. Έτσι, οι εφαρμογές και τα widgets μας βρίσκονται σε κάποια – ή κάποιες – από τις Οθόνες μας.

Όπως είναι ευνόητο, μπορούμε να διαχειριστούμε… κατά το δοκούν τις ταπετσαρίες και τα widgets μας, να οργανώσουμε τις εφαρμογές μας σε φακέλους κτλ, ενώ η δημιουργία νέων Οθονών ή η κατάργησή τους γίνεται αυτόματα από το λειτουργικό σύστημα. Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής και εγκατάστασης νέων Θεμάτων.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνωστός της Xiaomi, στον οποίο μπορούμε να «τοποθετήσουμε» έως και 11 συντομεύσεις και, φυσικά, να καθορίσουμε την διάταξή τους. Επίσης, θα επαναλάβουμε μια… ιδιαιτερότητά του, που είναι το ότι αλλάζει χρώμα κατά την διάρκεια  της μέρας.

Όσον αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, είναι γεγονός ότι είναι αρκετές, όπως συνηθίζει η Xiaomi και, εκτός από τις δικές της υπάρχουν και εκείνες της Microsoft, τις οποίες όμως μπορούμε να διαγράψουμε εάν το επιθυμούμε.

Στα θετικά θα προσθέσουμε την ύπαρξη Ραδιοφώνου, ενώ παράλληλα υπάρχει η  γνωστή εφαρμογή «Ασφάλεια» που επιτρέπει την συνολική επόπτευση και βελτιστοποίηση της συσκευής. Ταυτόχρονα, δεν λείπουν ξεχωριστές εφαρμογές για τις φωτογραφίες και τα βίντεό μας, την μουσική μας, όπως επίσης και File Manager.

Περνώντας στις Ρυθμίσεις, οι διαθέσιμες επιλογές είναι πραγματικά αρκετές και επιτρέπουν στον έμπειρο χρήστη να παραμετροποιήσει σε μεγάλο βαθμό την συσκευή του. Από την άλλη, όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με το UI της Xiaomi υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια σημεία να χρειαστούν λίγο χρόνο… εκμάθησης.

Μια λειτουργία που κάποιοι μπορεί να βρουν ενδιαφέρουσα, είναι ότι με «σύρσιμο» της Αρχικής Οθόνης μας από αριστερά προς τα δεξιά, εμφανίζεται μια «σελίδα» η οποία μας επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες ή συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές.

Τέλος, όπως συνηθίζουμε, θα αναφερθούμε στις εφαρμογές για τις κλήσεις, τα SMS και την διαχείριση των επαφών μας, οι οποίες προφανώς και έχουν επανασχεδιαστεί από την Xiaomi και «δένουν» αρμονικά με το υπόλοιπο γραφικό περιβάλλον.

Όπως είναι εμφανές και… ήδη γνωστό, η Xiaomi έχει αναδιαμορφώσει πλήρως το OS της Google και έχει δημιουργήσει το δικό της «οικοσύστημα». Όσοι, λοιπόν, προτιμούν τα προσαρμοσμένα UI και όχι την stock έκδοση του Android, είναι βέβαιο ότι θα βρουν την πρόταση της κινέζικης εταιρείας τουλάχιστον… ενδιαφέρουσα, καθώς βρίθει πραγματικά από λειτουργίες και δυνατότητες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

antonis 29/03/2018 - 14:16

Καλησπέρα,

Ξέρετε εάν αυτό όσο και το Redmi 5 Plus υποστηρίζουν την Β20 (800) συχνότητα? Μιλάω για αυτά που κυκλοφορούν επίσημα στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 29/03/2018 - 22:50

Καλησπέρα !

Θα ρωτήσουμε την infoquest για να μας απαντήσει επίσημα και θα επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν με την απάντηση ! 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights