Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

Honor 9 Lite Review : Οικονομικά προσιτό και ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Είναι πλέον δεδομένο ότι η Huawei έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να κατασκευάζει συνεχώς και με σχεδόν αμείωτο ρυθμό , νέα Smartphones σε σχεδόν κάθε κατηγορία τιμής. Κάθε ένα από αυτά, στοχεύει σε συγκεκριμένες ανάγκες του αγοραστικού κοινού, και αρκετές φορές η διαφορά μεταξύ τους βρίσκεται σε λεπτομέρειες που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά ώστε να αλλάζουν το κοινό στο οποίο απευθύνεται η κάθε μια, και μαζί την τελική τιμή πώλησης.

Το Honor 9 Lite που αποτελεί το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της (μάλλον σωστής) πολιτικής της εταιρείας. Άμεσα συγκρινόμενο με το P Smart για παράδειγμα, έχει αρκετές διαφορές σε σχεδιασμό και χαρακτηριστικά ώστε να απευθύνεται σε ένα διαφορετικό και πιο νεανικό κοινό, και για αυτό τον λόγο έχει δημιουργηθεί σαν μέλος της «οικογένειας» Honor.

Σχεδιασμός.

Η Huawei έχει κάνει συγκεκριμένες αλλαγές στον σχεδιασμό και κυρίως τα υλικά κατασκευής του Honor 9 Lite, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό ή έστω σε όσους αναζητούν μια πιο «ευχάριστη» εξωτερική εμφάνιση. Η μπροστινή όψη καταλαμβάνεται αναμενόμενα σχεδόν ολόκληρη από την 5.65 ιντσών οθόνη του Honor 9 Lite, μια FullView οθόνη, όπως ονομάζει η εταιρεία αυτές με αναλογία πλευρών 18:9

Το πλαίσιο πάνω και κάτω από την οθόνη αυτή είναι εντυπωσιακά μικρό για την κατηγορία τιμής του Honor 9 Lite και δείχνει την έμφαση που έχει δώσει η Huawei σε αυτόν τον τομέα. H εταιρεία ονομάζει “FullView” τις δικές της οθόνης με αναλογία πλευρών 18:9 και είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε κάτι καινούριο να μεταφέρεται σε ακόμα χαμηλότερη κατηγορία τιμής.

Στο πάνω μέρος μάλιστα, φιλοξενούνται και δύο διαφορετικές Selfie κάμερες, με εμφανή προσανατολισμό στο κοινό που συμπαθεί τις… Selfies, δεν υπάρχει όμως LED Flash για φωτογράφιση με χαμηλότερο φωτισμό ενώ θα αναφέρουμε ότι το Honor 9 Lite δεν έχει και LED ειδοποίησεων.

Στο πίσω μέρος τώρα είναι που το Honor 9 Lite αλλάζει σημαντικά, με την πλάτη να είναι κατασκευασμένη από «γυαλί» με ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνιση προκειμένου να μοιάζει σαν… καθρέπτης. Η πίσω αυτή επιφάνεια είναι και σχετικά… απλή αφού φιλοξενεί λίγο πάνω από το κέντρο της συσκευής τον αισθητήρα αποτυπωμάτων σε μια πολύ βολική θέση, και τις επίσης δύο πίσω κάμερες στην αριστερή επάνω γωνία του Honor 9 Lite.

Μια ακόμα διαφορά στην κατασκευή του Honor 9 Lite που έχει γίνει προφανώς για μείωση του κόστους κατασκευής είναι ότι το πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και όχι από κάποιο μέταλλο. Στα θετικά της συγκεκριμένης επιλογής θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κάνει τη συσκευή εντυπωσιακά ελαφριά, αυξάνοντας σημαντικά την ευκολία στην μεταφορά.

Συνολικά το Honor 9 Lite καταφέρνει να ξεχωρίζει σαν ένα όμορφο και σωστά σχεδιασμένο Smartphone, που διατηρεί την «ταυτότητα» που θέλει η Huawei να έχουν οι συσκευές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Panos 28/08/2018 - 13:56

Καλησπέρα. Πολύ καλή η παρουσίαση. Είμαι κάτοχος του Honor 7 το οποίο μετά από 2 χρόνια χρήση έχει αρχίσει πλέον να μην ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό, να υπάρχει καθυστέρηση στο άνοιγμα των εφαρμογών και να ανεβάζει πιο εύκολα θερμοκρασία. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν το Honor 9 lite ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα
και εάν υπάρχει ραδιόφωνο. Τέλος, ανάμεσα στο Honor 9 lite και στο P Smart ποιο προκρίνεται δεδομένου ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά?
Ευχαριστώ πολύ!

Reply
Kostas Gliatiotis 28/08/2018 - 21:51

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Honor 9 lite και το P Smart είναι πρακτικά οι ίδιες συσκευές, αφού βασίζονται στο ίδιο ακριβώς hardware. Η Honor έτσι και αλλιώς αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Huawei που σχεδιάζει πρακτικά εναλλακτικές προτάσεις με διαφορετικό, πιο νεανικό και έντονο σχεδιασμό.
Ανάμεσα στις δύο συσκευές δεν υπάρχει σημαντική διαφορά σε κάποιον τομέα εκτός από την εμφάνιση. Το P smart απευθύνεται περισσότερο σε όσους προτιμούν την μεταλλική κατασκευή και πιο σοβαρή εμφάνιση, ενώ το Honor 9 lite είναι μπροστά πίσω γυαλί και πιο “ευχάριστο” εξωτερικά .
Η οθόνη επίσης έχει μια λίγο πιο ζωντανή και έντονη απόχρωση που την κάνει λιγότερο “σωστή” αλλά πιο ευχάριστη. Αν έχεις ήδη συσκευή της Honor πιθανότατα θα σου αρέσει αυτό, η οθόνη του P smart είναι ελάχιστα πιο ήπια σε χρώμα.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights