Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P20 Lite Review : Το εντυπωσιακό “μικρό”

Huawei P20 Lite Review : Το εντυπωσιακό “μικρό”

απο Kostas Gliatiotis

Εδώ και 4 χρόνια πλέον, η κάθε φορά κορυφαία οικογένεια συσκευών της Huawei, πάντα περιλαμβάνει και τον «μικρότερο αδερφό», μια συσκευή σχεδιασμένη να καλύψει τις ανάγκες όσους δεν θέλουν να δαπανήσουν τα χρήματα των High End Smartphones της εταιρείας.

Με την παρουσίαση του P20 και του P20 Pro όμως, η Huawei κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θέλει πλέον όσοι επιλέγουν την Lite έκδοση να θεωρούν την συσκευή τους «κατώτερη», αλλά μια οικονομικότερη έκδοση που εστιάζει στις δυνατότητες που διατηρούν τον χαρακτήρα χωρίς όμως να αυξάνουν το κόστος. Φέτος λοιπόν, το P20 Lite έρχεται στην αγορά με την ίδια FullView 2.0 οθόνη όπως και τα δύο ακριβότερα μέλη της οικογένειας, τον ίδιο βασικό σχεδιασμό και την ίδια πολυτελή κατασκευή.

Σχέδιο Μέγεθος

Το P20 Lite είναι αναμενόμενα μικρότερο από τα δύο μεγαλύτερα Ρ20 της εταιρείας, διατηρώντας όμως την ίδια σχεδιαστική γραμμή, και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά και τον ίδιο συνολικό «χαρακτήρα».

Αυτή τη φορά η Huawei επέλεξε να χρησιμοποιήσει όπου είναι δυνατόν τα ίδια ακριβώς υλικά και στο P20 Lite, και έτσι η πίσω όψη του είναι κατασκευασμένη και εδώ από ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση «γυαλί» που ειδικά στο μπλε χρώμα είναι μοναδικό. Το φινίρισμα του είναι λεπτομερές όπως πρέπει να είναι σε μια πολυτελή συσκευή, και υποκειμενικά τουλάχιστον το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά όμορφο.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται εδώ στο πίσω μέρος, και όχι κάτω από την οθόνη όπως στα P20 και P20 pro, με τις δύο κάμερες να βρίσκονται σε κάθετη διάταξη στην επάνω αριστερή γωνία. Μοναδικό παράπονο είναι ότι εξέχουν από το υπόλοιπο Smartphone λίγο περισσότερο από ότι θα θέλαμε και χρειάζεται λίγη προσοχή προκειμένου να μην αποκτήσουν σημάδια από σκληρές επιφάνειες.

Η μπροστινή πλευρά τώρα, όπως είναι λογικό καταλαμβάνεται στο μεγαλύτερο μέρος της από την FullView 2.0 οθόνη όπως την ονομάζει η Huawei. Το 2.0 προφανώς αναφέρεται στην ύπαρξη του Notch στο κέντρο του πάνω μέρους, όπου φιλοξενείται το ακουστικό, η μπροστινή κάμερα και οι απαραίτητοι αισθητήρες για την λειτουργία του P20 Lite. Όπως τονίζει δικαίως η Huawei, το Notch αυτό είναι μικρότερο σε μέγεθος από τις προτάσεις του «ανταγωνισμού» αφήνοντας μεγαλύτερο μέρος της οθόνης γύρω του διαθέσιμης στο χρήστη.

Στο κάτω μέρος το πλαίσιο είναι αναμενόμενα αρκετά περιορισμένο και αυτό, και πολύ περισσότερο από ότι μπορεί να βρει κανείς στις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού σε αυτή τη κατηγορία.

Σε αντίθεση με τα δύο ακριβότερα μέλη της οικογένειας, το P20 Lite είναι κατασκευασμένο από πλαστικό στο πλαϊνό του μέρος, ένα υλικό που αλλάζει ελάχιστα τον χαρακτήρα του, λιγότερο από ότι περιμέναμε αρχικά ενώ διατηρεί και το βάρος σε πολύ καλά και χαμηλά επίπεδα. Ο χρήστης δεν ενοχλείται όταν κρατάει τη συσκευή στο χέρι του, αφού θα διαπιστώσει ότι το πλαστικό που έχει επιλεχθεί “Δένει” πολύ καλά με την πίσω γυάλινη επιφάνεια.

Η επιλογή της ίδιας οθόνης, του ίδιου βασικού σχεδιασμού αλλά και της ιδιαίτερα εντυπωσιακής κατασκευής του πίσω μέρους, πετυχαίνουν σχεδόν άριστα τον σκοπό της Huawei στο να μην δείχνει “φτωχότερο” το P20 Lite σε σύγκριση με τα δύο ακριβότερα Smartphones της οικογένειας.

Αυτή τη στιγμή, η Huawei μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να ισχυριστεί ότι έχει διαθέσιμο στην αγορά το καλύτερο, πιο πολυτελές και εντυπωσιακό σε εμφάνιση Mid-Range. Η τιμή του P20 Lite είναι σίγουρα αυξημένη σε άμεση σύγκριση με τον ανταγωνισμό, όμως αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη του με τον χαρακτήρα του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

41 σχολια

Σάββας 12/04/2018 - 11:01

Γεια σου Κώστα,

Το μεγάλο πρόβλημα, θέμα, πες το όπως θέλεις, είναι η τιμή του. Μπορεί να θεωρείται “κανονική” τιμή τα 399, επίσημη τιμή, αλλά όταν το Ρ20 lite είναι κατά 95% ίδιο κινητό με το Mate 10 lite σε όψη, κάμερες, επεξεργαστή κλπ, η μόνη διαφορά τους είναι η γρήγορη φόρτιση του P20 lite, και το Mate 10 lite είναι 100 ευρώ φθηνότερο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κάποιος τώρα το Ρ20 lite. Έκανε αρκετά λάθη η Huawei και στην τιμολόγηση και στην σχεδίαση, αφού στην ουσία δεν σου προσφέρει τίποτα παραπάνω από το Mate 10 lite.

Reply
Kostas Gliatiotis 12/04/2018 - 12:07

Καλησπέρα !

Η σύγκριση στην τιμή πιστεύω είναι πιο δίκαιη όταν την κάνεις με την αντίστοιχα αρχική τιμή πώλησης του Mate 10 Lite που ήταν μεγαλύτερη στα 350 ευρώ. Αντίστοιχα και το P20 Lite σε ανάλογο χρονικό διάστημα θα είναι οικονομκότερο από ότι είναι τώρα, και η διαφορά στην τιμή θα είναι η πιο “αντικειμενική” κοντά στα 50 ευρώ.
Για αυτά τα 50 ευρώ διαφορά ειτε από την αρχική τιμή πώλησης και των δύο, είτε αυτή που θα είναι με αντίστοιχη μείωση της τιμής του P20 Lite, η συσκευή προσφέρει όντως περισσότερα. Έχει καλύτερη κάμερα με διαφορά, μια πιο ζωντανή και φωτεινή οθόνη, και για όσους δίνουν σημασία, και ένα πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό που μοιάζει σε αυτόν που έχουν τα 2 P20 όπως μοιάζει και το Mate 10 Lite στο Mate 10 Pro.
Θεωρώ ότι και οι δύο συσκευές για την εποχή που βγήκαν στην αγορά είχαν τιμολογηθεί έτσι ώστε να διατηρούν και τον πολυτελή χαρακτήρα με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί. 🙂

Reply
Sofia 15/04/2018 - 07:33

Kalhmera! Eimai anamesa se p20 lite, mate 10 lite kai p smart. Me endiaferei h pisw camera. Poio apo ta treia protimas?

Reply
Kostas Gliatiotis 16/04/2018 - 00:10

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Το P20 Lite έχει αισθητά καλύτερη πίσω κάμερα από τις δύο άλλες συσκευές της Huawei. Η διαφορά είναι αρκετή για να επιλέξεις αυτό αν η κάμερα είναι το βασικότερο κριτήριο σου 🙂

Reply
Sofia 16/04/2018 - 13:26

Se euxaristw poly! Apo oti exw diavasei to p20 lite genika yperterei tou mate 10 lite an kai exoune ton idio epeksergasth. Exei pio kainourgia ekdosh android kai emui. To mono provlhma einai h timh tou. Fovamai oti an kanw anavathmish sto mate tha einai argo meta kai tha kollaei.

Reply
Kostas Gliatiotis 17/04/2018 - 03:05

Δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποιο πρόβλημα το Mate 10 Lite αν και όταν αναβαθμιστεί σε Android 8.0 και αντίστοιχα νεότερο EMUI. Με δεδομένο το ότι είναι το ίδιο ισχυρές συσκευές, αν η αναβάθμιση είναι σωστά στημένη (που θα είναι) δύσκολα να έχει κάποια ενοχλητική διαφορά σε απόδοση 🙂

Reply
Sofia 17/04/2018 - 10:44

Se euxaristw poly gia th voitheia sou!

Reply
MANOSV79 25/04/2018 - 00:30

EIMAI FAN THS HUAWEI KAI KATOXOS TOU MATE S KAI PRIN TOU P7…8A KANETE KAPOIA STIGMH REVIEW TOU HONOR V10?TO EPONOMAZOMENO KAI WS F8HNO MATE 10 PRO?

Reply
Kostas Gliatiotis 25/04/2018 - 12:45

Καλησπέρα !

Δυστυχώς το Honor V10 δεν εισάγεται επίσημα στη χώρα μας προς το παρόν. Η πολιτική μας σε αυτό το θέμα, είναι να παρουσιάζουμε μόνο συσκευές που είναι επίσημα στην Ελλάδα, από την εταιρεία που τις κατασκευάζει.
Παρόλα αυτά, συμφωνούμε ότι το Honor V10 είναι αρκετά εντυπωσιακό για τα χρήματα του

Reply
ΚωσΚώσ 30/04/2018 - 11:58

Καλημέρα.
Μεταξύ p20 lite και p10.
Έχοντας και τα δύο στην ίδια τιμή.
Με το radiofm να απουσιάζει από το p10 ( μεγαλο μειονεκτήμα για εμένα)
Αλλά με δυνατή καμερα.
Και το p20 lite να είναι πιο “φρέσκια” συσκευή.
Τι κανω;

Reply
Kostas Gliatiotis 30/04/2018 - 13:32

Καλησπέρα !

Το P10 είναι αισθητά καλύτερο σε επιδόσεις, κάμερα και ίσως και λίγο στην απόδοση της μπαταρίας του. Αν το ραδιόφωνο είναι μειονέκτημα και πρέπει να έχει οπωσδηποτε μια συσκευή, τότε πιθανότατα θα επιλέξεις το P20 Lite, ομως θεωρώ ότι το P10 είναι αισθητά καλύτερη συσκευή ακόμα και ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του.

Reply
Menikos 03/05/2018 - 12:04

Kalimera. Eimai se skepsis to P20 i to P20 lite kollao ligo story oikonomiko thema , den kserw Kata poso aksizi to kati parapano na doso kapia lefta perissotera na parw to P20 anti to P20 lite. To thelw gia mia apli xrisi kai kanoniki. Ta dio auta smartphone doulevoun apoklistika mono android?

Reply
Menikos 03/05/2018 - 12:05

An iparxi kapio allo Huawei fthinotero kai iso me ta pio pano tha itan kalodexoumeni opiadipote protasi

Reply
Kostas Gliatiotis 03/05/2018 - 15:31

Καλησπέρα !

Όλες οι Android συσκευές λειτουργούν αποκλειστικά μόνο με αυτό το λειτουργικό σύστημα. Ακόμα και μη επίσημες εκδόσεις, για να είναι λειτουργικές θα πρέπει να βασίζονται έστω εν μέρη στην αρχική έκδοση και αντίστοιχα να βασίζονται στο Android.
Οι διαφορές ανάμεσα στην απλή έκδοση του P20 και το P20 Lite είναι πολλές και αρκετά σημαντικές. Η κάμερα στο Ρ20 είναι με μεγάλη διαφορά καλύτερη, ο σχεδιασμός και τα υλικά κατασκευής είναι διαφορετικά επειδή είναι πιο πολυτελής και ακριβή συσκευή, και υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα λειτουργίας. Το P20 Lite είναι η οικονομικότερη έκδοση και προορίζεται για απλή καθημερινή χρήση. Τα επιπλέον χρήματα του P20 είναι απόλυτα δικαιολογημένα με δεδομένο το τι προσφέρει, όμως αν δεν τα χρειάζεται κάποιος, το P20 Lite είναι μια πολύ καλή συσκευή ειδικά για “απλή” χρήση.

Reply
Vixen 26/05/2018 - 10:21

Καλησπέρα σας.Πρώην κάτοχος του J7 2016,το οποίο δεν με άφησε καθόλου ευχαριστημένο,ψάχνω για κινητάκι κοντά 250Ε.
Έχω ψάξει αρκετά και έχω μείνει σε 2-3 μοντέλα
Honor 7X-Huawei Mate 10 Lite-P20 Lite/Nova 3e
Θέλω καλή κάμερα,να είναι future-proof (type C & fast charging) ή να έχει καλή μπαταρία που να κρατάει
Με ενδιαφέρει επίσης ο σχεδιασμός του.
Με ενδιαφέρουν μόνο Huawei,λόγω του EMUI 😛
(Περιμένω σιγά σιγά να πέσει και το P20 lite γιατί ειναι 50Ε πάνω από τα άλλα)
Προτάσεις παρακαλώ; 🙂

Reply
Kostas Gliatiotis 26/05/2018 - 23:54

Καλησπέρα !

Future proof με την έννοια που περιγράφεις δεν είναι καμία συσκευές από αυτές, αφού δεν έχουν USB Type-C και ταχεία φόρτιση δυστυχώς. Το P20 Lite είναι η ακριβότερη αλλά και η υπό συνθήκες καλύτερη συσκευή από αυτές. Είναι υποκειμενικά τουλάχιστον πιο όμορφο,ενώ αντικειμενικά έχει την καλύτερη σε απόδοση κάμερα και την πιο ζωντανή και ευχάριστη οθόνη. Δεύτερο σε σειρά κατάταξης θα έβαζα το Honor 7X κυρίως λόγω του σχεδιασμού του, που είναι ελάχιστα πιο “Ευχάριστος” από αυτόν του Mate 10 Lite. Η μπαταρία έχει πρακτικά την ίδια απόδοση σε όλες τις περιπτώσεις, αφού τα Honor 7X και Mate 10 Lite έχουν και μεγαλύτερη οθόνη μαζί με την λίγο μεγαλύτερη μπαταρία τους.
Αν το κόστος του P20 Lite δεν είναι πρόβλημα, θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη λύση, με το Honor 7X δεύτερο συνολικά.

Reply
Δημήτρης Λίτσας 09/06/2018 - 16:02

Εισαι ωραιος φιλε μου. Εχω το J7 2017 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Μπηκα σμρ στα public ειδα το p20 lite (το εχουν σε προσφορα να ξερετε απο 399 στα 309) και επαθα μια πλακα. Μπηκα εψαξα και εδω βρηκα το καλυτερο review που μπορει να βρει κανεις. Επίσης εξαιρετικό το “support” καθώς ανοιγεις διαλογο με τους ενδιαφερόμενους και απαντάς σε όλες τους τις απορίες. Φαίνεται να αξίζει πολυ η συσκευή αυτη. Είμαι απλος χρηστης, πολλά apps και τιποτα αλλο, ζηταω μονο μεγαλη ραμ για multitasking και ικανοποιητικές ταχύτητες ανοιγματος και τρεξίματος, ουτε παιχνιδια ουτε καρτες γραφικων οποτε το θεωρώ τίμια πρόταση – ο σχεδιασμος του δε με την καταπληκτικη full view οθόνη είναι το κάτι αλλο. Ευχαριστούμε για την σε βάθος ανάλυση και την αντικειμενική καταγραφή των pros & cons της συσκευής, είναι πάρα πολύ χρήσιμος μπούσουλας. Keep up with the good work!!

Reply
Kostas Gliatiotis 10/06/2018 - 14:02

Καλησπέρα !

Ευχαριστούμε πολύ καταρχήν για τα καλά σου λόγια ! Ο σκοπός των Review είναι να μπορούν να βοηθήσουν στην επιλογή μιας συσκευής, και είναι χαρά μας όταν κάποιος έχει μια επιπλέον απορία να την συζητήσουμε μαζί του και να βοηθήσουμε αν μπορούμε !.

Για το P20 Lite τώρα, είναι ακριβώς έτσι η συσκευή, ένα πολύ όμορφο και σωστά κατασκευασμένο Smartphone στην μεσαία κατηγορία. Μπορεί να καλύψει σχεδόν κάθε είδους απαιτήσεις σε εφαρμογές και παιχνίδια, για τα δεδομένα της κατηγορίας του πάντα, οπότε δύσκολα κάποιος θα δυσαρεστηθεί αν το αγοράσει.
Καλή συνέχεια εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο αναλυτικά Review 🙂

Reply
kosta 19/06/2018 - 23:16

γιατι γραφεις οτι το πισω ειναι γυαλι εφοσον ειναι πλαστκο???

Reply
Kostas Gliatiotis 20/06/2018 - 23:23

Είναι Gorilla Glass όπως και σε όλες τις συσκευές της αγοράς πλέον. Συγκεκριμένα είναι ένα τροποποιημένο είδος γυαλιού που καλύπτει και τις προδιαγραφές ασφαλείας που πρέπει να έχει σαν υλικό προκειμένου να μην τραυματίζει τον ιδιοκτήτη της συσκευής αν σπάσει. Οι προδιαγραφές αυτές και η αντοχή που πρέπει να έχει σε χτυπήματα και γρατζούνιες απαιτούν ένα μείγμα υλικών που μοιάζει με πλαστικό, δεν είναι όμως, και φυσικά δεν είναι και απλό γυαλί σαν και αυτό που έχει ένα ποτήρι ή ένας καθρέπτης.

Δεν γράφουμε κάτι που δεν ισχύει, και που δεν ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη συσκευή της αγοράς.

Reply
ελενη φωτη 28/06/2018 - 13:20

ειχα το p10 lite και ημουν απολυτα ευχαριστημενη,ομως ο αντρας μου που ειχε το s8 και ηθελε να παρει το s9 με επεισε να πουλησω το p10 lite και να κρατησω το δικο του.θα το πιστεψετε οτι το μετανοιωσα?τωρα σκεφτομαι να πουλησω το s8 και να παρω το p 20 lite….λατρευω την καμερα τους.το s8 υστερει πολυ σε μπροστινη καμερα.τι λετε?

Reply
Kostas Gliatiotis 28/06/2018 - 16:03

Κανονικά υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο συσκευών,κάτι που είναι και εν μέρη λογικό με δεδομένο ότι το Galaxy S8 κοστίζει σημαντικά περισσότερα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι όντως ενδιαφέρον και σίγουρα θετικό για την Huawei που ένα πιο “οικονομικό” κινητό σαν το P10 Lite καταφέρνει να είναι τόσο ενδιαφέρον που να μην θέλει κάποιος το Galaxy S8 αντί αυτού 🙂

Για το P20 Lite συγκεκριμένα, η άποψη μας είναι ότι συνολικά είναι από τις καλύτερες συσκευές που μπορεί να βρει κάποιος στην κατηγορία αυτή. Μπορεί να μην είναι το απόλυτα πιο γρήγορο, όμως οι κάμερες του, ο σχεδιασμός και η εμφάνιση του είναι εντυπωσιακά και σίγουρα το κάνουν μια πολύ καλή επιλογή !

Reply
Ηρώ 26/07/2018 - 21:52

Καλησπέρα σας!
Είμαι ανάμεσα στο p20 lite και στο samsung a8, ποιο θα μου προτείνατε? Ενδιαφέρομαι για καλές φωτογραφίες και ταχύτητα στις εφαρμογές. Υπάρχει πρόβλημα με την αντοχή της μπαταρίας του a8?

Reply
Kostas Gliatiotis 27/07/2018 - 11:19

Καλησπέρα !

Το P20 Lite έχει αισθητά καλύτερη σε απόδοση κάμερα από το Α8 της Samsung, όμως το Α8 είναι αρκετά πιο γρήγορο, έχει καλύτερη οθόνη και είναι και αδιάβροχο. Αν η κάμερα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για εσένα, το P20 Lite είναι η καλύτερη επιλογή. Η μπαταρία είναι πολύ καλή και στις δύο συσκευές, έχει πρακτικά την ίδια χωρητικότητα, και το κάθε ένα είναι σχεδιασμένο να κάνει αρκετά σωστή διαχείριση της. 🙂

Reply
Kosfopap 02/08/2018 - 13:41

Αγαπητοί
τυχαία σας ανακάλυψα ψάχνοντας κριτικές για το Huawai P0 lite που έχω σχεδόν καταλήξει να αγοράσω. Έχω περάσει απο διάφορα περιβόλια Turbo-X με τελευταίο το Ω . Αν και στην εγγύηση, ξαφνικά κλείνει ενω η μπαταρία έδειχνε 70 ή και 80%.. Δεν κατόρθωσαν τίποτα στην επισκευή. Σε ένα τηλέφωνο με ενδιαφέρουν κυρίως οι 2 Sim, , η διάρκεια της μπαταρίας και οι εφαρμογές, όχι παιχνίδια. Το ερώτημά μου είναι αν αυτό το λειτουργικό του P20 lite παίζει τις ταινίες του Netflix, πράγμα που δεν το εχω στο Turbo-X Ω . Σας ευχαριστώ
Kosfopap

Reply
Kostas Gliatiotis 02/08/2018 - 21:07

Καλησπέρα !

Συγνώμη αρχικά για την καθυστέρηση στην απάντηση. Το P20 Lite καλύπτει με χαρακτηριστική άνεση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις, και σε προσωπικό επίπεδο, επειδή έχει πολύ καλή οθόνη για την κατηγορία του είναι και αρκετά “απολαυστική” η προβολή ταινών μέσω του Netflix. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά και πρακτικά και με καμία άλλη, δεν υπάρχει πρόβλημα στην άνετη λειτουργία του P20 Lite. Πάντα για τα δεδομένα της κατηγορίας του, αφού τις πιο απαιτητικές από αυτές τις τρέχει χωρίς να κολλάει αλλά με μικρή καθυστέρηση, αν και εδώ μιλάμε για εφαρμογές όπως το Photoshop και παιχνίδια όπως το PUBG.
Για την μπαταρία επίσης, η δουλειά που κάνει η Huawei στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής, έχει πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και με τις δύο κάρτες SIM ενεργές !

Reply
paulina 09/09/2018 - 16:28

καλησπέρα, τυχαία ανακάλυψα τη σελίδα αναζητώντας πληροφορίες για το p20. Βλέπω πως έχετε τεκμηριωμένη άποψη και θα ήθελα την γνώμη σας ανάμεσα στο samsung S7 edge kai Huawei p20

Reply
Kostas Gliatiotis 09/09/2018 - 22:14

Καλησπέρα !
Σε ευχαριστούμε πολύ, προσπαθούμε να έχουμε άποψη με επιχειρήματα, χαιρόμαστε που το πετυχαίνουμε 🙂
Το S7 edge ήταν μια καταπληκτική συσκευη πριν δύο χρόνια που ξεκίνησε να πωλείται, όμως πλέον αυτό έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Αρχικά το Ρ20 έχει σίγουρα καλύτερη κάμερα, και υπό συνθήκες είναι και αρκετά πιο γρήγορο σε καθημερινή χρήση.
Το S7 edge έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη παρόλα αυτά, όμως από μόνη της δεν θεωρώ ότι είναι αρκετά σημαντική για να το κάνει συνολικά καλύτερο.
Επίσης, σημαντικό είναι ότι βρίσκεται πλέον στον τρίτο χρόνο ζωής του, έλαβε την αναβάθμιση σε Android 8.0 Oreo που πιθανότατα ήταν η τελευταία του. Το Ρ20 βρίσκεται επίσημα στη λίστα της Huawei με τις συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android 9.0 Pie.
Σε γενικές γραμμές, παρότι ήταν μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη συσκευή στην εποχή του, πλέον το S7 edge είναι σε μεγάλο βαθμό “ξεπερασμένο” .

Reply
Αντώνης 25/09/2018 - 09:55

Καλημέρα σας,

Καθώς ξέρω το P20 Lite δεν έχει dedicated slot για SD. Το ερώτημα μου είναι εάν χρησιμοποιήσω και τα δύο slots για SIM, θα μπορώ να έχω 4g και στις δύο SIM ή υποχρεωτικά η μία θα είναι για φωνητικές κλήσεις?

Ευχαριστώ!

Reply
Kostas Gliatiotis 25/09/2018 - 12:12

Καλησπέρα ! Δεν υπάρχει η δυνατότητα για ταυτόχρονη λειτουργία 4G και στις δύο SIM, όμως δεν έχει κάποιο πρακτικό νόημα αφού πάλι πρέπει να ορίσεις μια μόνο που θα προσφέρει πρόσβαση στο internet. Δεν μπορείς ταυτόχρονα να έχεις πρόσβαση στο Internet και με τις δύο κάρτες ταυτόχρονα, όμως όταν αλλάζεις αυτή που θες να σου προσφέρει την πρόσβαση, αλλάζει και η ρύθμιση για το 4G. Άσχετα με το σε ποια θέση είναι κάθε SIΜ, και οι δύο έχουν πρόσβαση σε 4G όταν ρυθμίζονται σαν η γραμμή που θα το προσφέρει.

Reply
anastasia f 28/09/2018 - 16:07

καλησπερα και συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα σας . κατοχος του j5 (2015) και ταλανιζομαι αναμεσα σε p 20 lite και a6 plus 2018 της samsung .πανω κατω ξερω οτι κυμαινονται στην ιδια τιμη αλλα θα ηθελα μια βοηθεια ωστε να επιλεξω το καλυτερο !ευχαριστω εκ των προτερων

Reply
Kostas Gliatiotis 29/09/2018 - 15:57

Καλησπέρα !
Η επιλογή εξαρτάται πάντα από το τι είναι πιο σημαντικό για εσένα. Το A6 Plus έχει καλύτερη οθόνη, που είναι και ελάχιστα μεγαλύτερη όμως αυτό είναι και το μοναδικό ουσιαστικό πλεονέκτημα του. Το P20 Lite έχει σαφώς καλύτερη κάμερα, είναι πιο όμορφη κατασκευή υποκειμενικά, αλλά και πιο πολυτελής αντικειμενικά, ενώ είναι σαφώς βελτιωμένο και σε τομείς όπως η ευχρηστία και το γραφικό του περιβάλλον. Είναι γεγονός ότι αν έρχεσαι από συσκευή της Samsung θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς, όχι όμως κάτι το σημαντικό και κατά τη γνώμη μας αξίζει τον κόπο.

Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει για το A6 plus εδώ 🙂

https://in2mobile.gr/2018/06/09/samsung-galaxy-a6-plus-review/

Reply
Νίκος 29/10/2018 - 17:13

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για τα ακουστικά. Τα ακουστικά που θα πρέπει να αγοράσω, θα πρέπει να είναι TYPE-C (όπως είναι το βίσμα και του φορτιστή, ας πούμε) ή και τα παλιά ακουστικά θα παίζουν κανονικά;

Reply
Kostas Gliatiotis 29/10/2018 - 22:50

Καλησπέρα ! To P20 lite έχει κανονικά υποδοχή για ακουστικά, οπότε θεωρητικά μπορείς να συνδέσεις ότι ακουστικά θέλεις για να ακούς μουσική. Στην συσκευασία έχει έτσι και αλλιώς και τα δικά του ακουστικά, που έχουν και μικρόφωνο για να μπορείς να κάνεις και τηλεφωνικές κλήσεις.

Τα P20 και P20 pro δεν έχουν την τυποποιημένη 3.5 mm θύρα ακουστικών, αλλά εκεί υπάρχει στη συσκευασία ένας μικρός “αντάπτορας” που μπαίνει στην USB Type-C και συνδέεις εκεί τα ακουστικά σου. Στην συσκευασία τους αυτά έχουν κανονικά ακουστικά με USB Type-C θύρα επίσης 🙂

Reply
ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ 04/01/2019 - 21:16

Καλησπέρα
έχω ενα p20 lite
Μπορώ και αν ναι πως να κάνω φωνητικη κληση από τις επαφές?
ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 05/01/2019 - 00:55

Καλησπέρα. Αν εννοείς κανονική κλήση, το μόνο που χρειάζεται είναι να άνοιξεις μια επαφή και να πατήσεις απλά πάνω στο νούμερο που θες. Αν η επαφή είναι συνδεδεμένη σε επιπλέον εφαρμογές όπως το viber, θα σε ρωτήσει πως θέλεις να κάνει την κλήση . 🙂

Reply
ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ 05/01/2019 - 15:42

ευχαριστω αλλά φωνητικη εννοώ εντολη για κλήση επαφής

Reply
Kostas Gliatiotis 06/01/2019 - 20:11

Αυτή η δυνατότητα δυστυχώς δεν υπάρχει 🙂

Reply
Stathis Toulas 09/01/2019 - 10:51

Kαλημέρα και πραγματικά μπράβο που δινεις τόσο αναλυτικές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε όλα σχεδόν τα σχόλια!!
Θα ηθελα μολις μπορεσεις να μου κανεις ενα συγκριτικο review αναμεσα σε p20lite VS Xiaomi Mi A2.

Eιμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο για δωρο στην κοπελα μου.
Θα ηθελα μια συνολικη εικονα που κερδιζει το καθενα ομως οπως καταλαβαινεις λογω οτι παει για γυναικα οι αποδοσεις της καμερας ειναι κατι που με ανδιαφερει ιδιαιτερα

Reply
Kostas Gliatiotis 09/01/2019 - 20:35

Καλησπέρα ! Σε ευχαριστούμε αρχικά για τα καλά σου λόγια ! 🙂

Οι δύο συσκευές είναι σημαντικά διαφορετικές μεταξύ τους σε όλους τους τομείς. Το P20 Lite είναι λίγο πιο όμορφο και “πολυτελές” ενώ έχει και σημαντικά καλύτερη κάμερα στο πίσω μέρος, εδώ υποθέτω όμως έχει σημασία και η μπροστινή κάμερα που επίσης είναι καλύτερη. Το Mi A2 όμως είναι αρκετά πιο γρήγορο συνολικά σαν Smartphone, οπότε είναι περισσότερο θέμα του αν είναι πιο σημαντική η κάμερα από την συνολική απόδοση. Αν θέλεις ένα πιο όμορφο και εντυπωσιακό Smartphone με απόδοση που είναι αρκετά καλή αλλά όχι “κορυφαία” για τα χρήματα του, και με πολύ καλή κάμερα, επιλέγεις το P20 Lite. Το Mi A2 είναι καλύτερη επιλογή μόνο με βάση την ταχύτητα του !

Reply
Βασίλης Μπακογιάννης 07/09/2019 - 09:58

Καταρχάς συγχαρητήρια για την σελίδα.

Έχω το Huawei P20 lite. Προέρχομαι από Yotaphone (αυτό με τις 2 οθόνες).
Θα ήθελα να ξεκινήσω με τα κακά και μετά να πάω στα καλά.
1. Φτωχό interface για το ραδιόφωνο. Μέτρια έως κακή λήψη (οι περισσότεροι σταθμοί παίζουν μονοφωνικά).
Η εμπειρία μου στο ραδιόφωνο είναι “εν κινήσει” και μάλιστα σε περιοχές χωρίς να περιβάλλονται από κτίρια και μάλιστα με οπτική επαφή με τις κεραίες του Υμηττού. Συγνώμη αν δίνω έμφαση στο ραδιόφωνο, αλλά κατά την μετακίνηση στη δουλειά με τη μηχανή μου, ακούω πάντα ραδιόφωνο.
2. Κακή ποιότητα ήχου από το μεγάφωνο. Δεν θα έλεγα πως λείπει ΜΟΝΟ το μπάσο. Θα έλεγα πως το μεγάφωνο παίζει μονάχα πρίμα και όλες οι άλλες συχνότητες λείπουν.

Πάμε στα καλά του.
1. Είναι γρήγορο. Δεν κολλάει. Διαθέτει WIFI b/g/n/a και λαμβάνει στους 5 Ghz.
2. Υποστηρίζει την υπηρεσία WIFI Calling (για Cosmote και Vodafone wifi calling) σε χρήστες που έχουν αδύνατο σήμα κινητής.
3. Διαθέτει Huawei Share, ώστε να βλέπεις από τον υπολογιστή σου τα σημεία αποθήκευσης του κινητού σου και να μπορείς να μεταφέρεις μουσική ή φωτογραφίες.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights