Το Instagram θα επιτρέπει στους χρήστες να “κατεβάσουν” όλα τους τα δεδομένα

Το Instagram θα επιτρέπει στους χρήστες να “κατεβάσουν” όλα τους τα δεδομένα

Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην κριτική που ασκείται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε χρήστη (κυρίως εναντίον του Facebook) το Instagram ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την διάθεση ενός εργαλείου που θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν όλα τα δεδομένα που έχουν στον λογαριασμό τους.

Πιο συγεκριμένα ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του φωτογραφίες βίντεο αλλά και τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει μέσω της DM υπηρεσίας του Instagram. Η νέα δυνατότητα έρχεται μάλλον “υποχρεωτικά” αφού μια νέα νομοθεσία στην Αγγλία απαιτεί να δίνουν τα κοινωνικά δίκτυα την δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να μεταβούν από το ένα στο άλλο μεταφέροντας όλα τα δεδομένα τους, αλλά και προκειμένου να υπάρχει καλύτερη “συμβατότητα” με την ανανεωμένη Ευρωπαϊκη Νομοθεσία.

Παρόλα αυτά, το Instagram δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία διάθεσης της νέας δυνατότητας, όπως και λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργεί αυτή, που μοιάζει τουλάχιστον στη θεωρία με την αντίστοιχη επιλογή που προσφέρει ήδη το Facebook.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.