Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η COSMOTE συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect

Η COSMOTE συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect

απο Kostas Gliatiotis

Στη διάδοση της χρήσης των τεχνολογιών Cloud συμβάλλει η COSMOTE, με τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect[1]. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των υπηρεσιών Cloud, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους τους, προς όφελος τόσο των εταιρειών που τις παρέχουν όσο και των επιχειρήσεων που τις χρησιμοποιούν.

To CloudPerfect (www.cloudperfect.eu) αναπτύσσει εργαλεία που θα δώσουν στους παρόχους υπηρεσιών Cloud τη δυνατότητα να ελέγχουν τη σταθερότητα και να ενισχύουν αποτελεσματικά τις επιδόσεις των υποδομών τους με καλύτερη αξιοποίηση πόρων (επεξεργαστική ισχύ, αποθηκευτικά μέσα, μνήμη). Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που θέλουν να υιοθετήσουν υπηρεσίες Cloud, το ερευνητικό έργο αναπτύσσει εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να αξιολογούν τις προσφορές των παρόχων με κριτήρια κόστους, απόδοσης και διατήρησης της ποιότητας υπηρεσίας στη βάση SLAs (Service Level Agreements – συμβόλαια διασφάλισης ποιότητας).

Η COSMOTE συμμετέχει στον καθορισμό των τεχνικών απαιτήσεων, των προδιαγραφών, της αρχιτεκτονικής του συστήματος, στην ανάπτυξη της πειραματικής υποδομής Cloud, στην επίδειξη και συνολική αξιολόγηση του συστήματος. Επιπλέον, συμβάλλει στις ενέργειες διάδοσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου, καθώς και στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του πλαισίου Horizon 2020, συμμετέχουν σε αυτό 8 φορείς από 5 χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία) και έχει συνολική διάρκεια 2 χρόνια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή σε υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Μόνο το 2018, ο Όμιλος συμμετέχει σε 18  πρωτοποριακά ερευνητικά επιδοτούμενα προγράμματα, ενώ συνολικά από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 55 ερευνητικά έργα. Παράλληλα, τα Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του Ομίλου ΟΤΕ αξιολογούν τις νέες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος. Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία, ο Όμιλος ΟΤΕ επιδιώκει να φτιάξει έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

[1] CloudPerfect – Enabling CLoud Orchestration, Performance and Cost Efficiency Tools for QoE Enhancement and Provider Ranking

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights