Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 6.1 Review : Το καλό που βελτιώνεται

Nokia 6.1 Review : Το καλό που βελτιώνεται

απο Kostas Gliatiotis

Η Nokia έχει αφήσει πίσω της την… περιπετειώδη εποχή των Windows Phone και έχει μπει για τα καλά στην «μάχη» των Android συσκευών. Με βασικό όπλο της το ισχυρό brandname, την τεχνογνωσία των στελεχών της και την στρατηγική συνεργασία που έχει συνάψει με την HMD, αρχής γενομένης από πέρυσι κατάφερε να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες προτάσεις και η ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού μέχρι στιγμής ήταν παραπάνω από θετική.

Για το 2018 λοιπόν, είναι εμφανής η προσπάθεια που καταβάλλει η φινλανδική εταιρεία ώστε να εγκαθιδρυθεί ως βασικός – πλέον – «παίχτης» στην αγορά, συνεχίζοντας να διαθέτει συσκευές σε διάφορες κατηγορίες τιμής. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, στην αναλυτική παρουσίαση που ήδη διαβάζετε θα καταπιαστούμε με το Nokia 6 (2018) το οποίο προφανώς αποτελεί «απόγονο» του περσινού αντίστοιχου μοντέλου και κινείται στην μεσαία κατηγορία με επίσημη τιμή που θα κυμανθεί περίπου στα 300 ευρώ.

Πριν περάσουμε στα… ενδότερα, θα αναφέρουμε επιγραμματικά ότι το νέο Nokia 6 (από εδώ και πέρα για λόγους συντομίας θα αφαιρέσουμε την χρονική επισήμανση) έχει να προσφέρει οθόνη 5,5 ιντσών, βασική κάμερα 16 MP / εμπρόσθια 8 MP, 32 GB αποθηκευτικού χώρου (με δυνατότητα επέκτασης) καθώς και 3 GB RAM, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων και, φυσικά, βασίζεται στο Android της Google. Επίσης, θα αναφέρουμε ότι είναι Dual-SIM και θα διευκρινήσουμε ότι υπάρχει και έκδοση με 64 GB ROM και 4 GB RAM η οποία δεν θα διατεθεί στην χώρα μας, τουλάχιστον επίσημα.

Σχέδιο

Ήδη από την εποχή των Lumia συσκευών, η Nokia είχε μια ιδιαίτερη παράδοση στο να παρουσιάζει συσκευές με καλή ποιότητα κατασκευής. Το εν λόγω μοτίβο συνεχίστηκε έπειτα από την… αλλαγή πλεύσης στον χώρο του Android και με μεγάλη μας ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι διατηρείται και στην περίπτωση του Nokia 6.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, το νέο μοντέλο των Φινλανδών είναι κατασκευασμένο από μονοκόμματο αλουμίνιο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δίνει «μασίφ» αίσθηση στο χέρι. Με άλλα λόγια, θεωρούμε πραγματικά δύσκολο να υπάρξουν παράπονα όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής μιας και το Nokia 6 δικαιολογεί απόλυτα τα χρήματα που κοστίζει.

Σχεδιαστικά τώρα, νομίζουμε ότι είναι ασφαλές να χαρακτηρίσουμε το Nokia 6 ως μια «συντηρητική» συσκευή η οποία μένει μακριά από την τάση της εποχής που θέλει όλο και περισσότερα smartphones να έχουν οθόνη με aspect ratio 18:9 με ανάλογα προφανή αποτελέσματα στο design τους. Έτσι, το γεγονός ότι φέρει οθόνη 5,5 ιντσών με αναλογία 16:9 έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο «τετραγωνισμένο» σχεδιασμό.

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, αξίζει να επισημάνουμε την «χάλκινη» βαφή που είναι ορατή στα πλαϊνά της συσκευής καθώς και σε τμήματα της οπίσθιας όψης, η οποία είναι οπωσδήποτε μια σχεδιαστική ιδιαιτερότητα και κάποιους θα ενθουσιάσει ενώ ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν ότι… τραβάει υπερβολικά τα βλέμματα.  Και μιας και αναφερθήκαμε στην οπίσθια όψη, θα προσθέσουμε την ύπαρξη του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την κάμερα σε μια αρκετά βολική θέση.

Επειδή  ξέρουμε ότι για αρκετό κόσμο είναι σημαντικό, θα τονίσουμε ότι παρόλο που η θύρα φόρτισης ακολουθεί το νεώτερο πρότυπο (Type C), εν τούτοις η Nokia προς τιμήν της φρόντισε να προσθέσει στο Nokia 6 και την κλασσική 3.5mm υποδοχή για τα ακουστικά μας, η οποία βρίσκεται στην κορυφή.

Κλείνοντας, η εμπρόσθια όψη καταλαμβάνεται κατά 73% περίπου από την οθόνη, πάνω από την οποία θα βρούμε την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής, καθώς και αισθητήρα φωτισμού.

LED ειδοποιήσεων δεν  υπάρχει, ωστόσο το Nokia 6 είναι εξοπλισμένο με «Always On» σύστημα στο οποίο θα αναφερθούμε στην ενότητα της οθόνης. Μηχανικά πλήκτρα χειρισμού κάτω από την οθόνη δεν υπάρχουν, καθώς έχουν αντικατασταθεί από εικονικά, δηλαδή στην οθόνη.

Τέλος, εγκυκλοπαιδικά θα αναφέρουμε τις διαστάσεις της συσκευής που ανέρχονται στα 148,8 x 75,8 x 8,2 χιλιοστά και το βάρος της που αγγίζει τα 172 γραμμάρια και θα προσθέσουμε ότι πρόκειται για Hybrid Dual SIM υλοποίηση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι υποστηρίζονται είτε δύο SIM ταυτόχρονα, είτε μία συν κάρτα μνήμης.

Η Nokia επέλεξε να διατηρήσει την ίδια σχεδιαστική γραμμή και στην δεύτερη έκδοση του Nokia 6 προκειμένου να διατηρήσει σε λογικά επίπεδα το κόστους του, αλλά και γιατί θεωρητικά είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν ένα Smartphone κατασκευασμένο από αυτή. Οι μικρές αλλαγές σε λεπτομέρειες όπως η “χάλκινη” λεπτομέρεια χρωματικά, αλλά και η στιβαρή κατασκευή από αλουμίνιο (η επεξεργασία έχει γίνει με ιδιαίτερη λεπτομέρεια ) δικαιολογούν ποιοτικά και αισθητικά την μικρή αύξηση στην τιμή σε σύγκριση με την έκδοση του 2017

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights