Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 6.1 Review : Το καλό που βελτιώνεται

Nokia 6.1 Review : Το καλό που βελτιώνεται

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Nokia 6 2018 όπως και όλες οι νεότερες συσκευές της εταιρείας συμμετέχουν στο Android One πρόγραμμα της Google. Αυτό σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί με βάση τα Guidelines της εταιρείας, προκειμένου να έχουν βελτιωμένη υποστήριξη και από την Google, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον χρόνο που απαιτείται για κάθε αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση του λειτουργικού. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μάλιστα, ήρθε και η αναβάθμιση σε Android 8.1 Oreo, με μικρές αλλα χρήσιμες αλλαγές.

Ως γνωστόν λοιπόν, η stock έκδοση του Android είναι ιδιαίτερα «ελαφριά» και η εμπειρία χρήσης χαρακτηρίζεται από «απλότητα», τουλάχιστον σε σχέση με τα διάφορα προσαρμοσμένα UI άλλων κατασκευαστών.

Κάτι που ίσως να «κουράσει» ορισμένους χρήστες, είναι η επιλογή της Nokia να ανασχεδιάσει τα εικονίδια συστήματος και μάλιστα όλα με αποχρώσεις του μπλε, μια τακτική που προφανώς παραπέμπει στο λογότυπό της. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στο App Drawer, στο οποίο επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε φακέλους ώστε να ομαδοποιήσουμε τις εφαρμογές μας ή να διαχειριστούμε τον τρόπο που εμφανίζονται κτλ.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, μπορούμε φυσικά να δημιουργήσουμε φακέλους στις Οθόνες μας (οι οποίες δημιουργούνται ή διαγράφονται αυτόματα από το ίδιο το λειτουργικό), όπως επίσης και να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες μας, τα widgets κτλ.

Όσον αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, όπως είναι επόμενο είναι αυτές της Google, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις έχουν μία… ιδιαίτερη εμμονή με το να ωθούν τον χρήστη να χρησιμοποιήσει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες της. Πάντως, στα θετικά θα προσθέσουμε την ύπαρξη Ραδιοφώνου, κάτι που είναι εκτιμητέο από αρκετούς χρήστες, καθώς επίσης και την προσθήκη File Manager.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνωστός της stock έκδοσης του Android και είναι θετικό το ότι υπάρχει η δυνατότητα προσθαφαίρεσης και αναδιάταξης των συντομεύσεών μας.

Κάτι που για εμάς είναι θετικό, είναι ότι οι Ρυθμίσεις είναι πολύ «μαζεμένες» και ο μέσος χρήστης δεν θα συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα εάν χρειαστεί να καταφύγει σε αυτές.

Τέλος, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, για την αποστολή και λήψη SMS, την διαχείριση των επαφών μας κτλ είναι οι γνωστές της Google, οι οποίες κατά την γνώμη μας είναι απλές και εύχρηστες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights