Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P20 Pro Review : Απλά το καλύτερο

Huawei P20 Pro Review : Απλά το καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το P20 Pro «τρέχει» την νεότερη διαθέσιμη έκδοση του Android, την 8.1 Oreo. Πάνω από αυτή υπάρχει φυσικά το γραφικό περιβάλλον της Huawei, το EMUI που για λόγους ευκολίας ακολουθεί πλέον την ίδια αριθμητική έκδοση και είναι στην… 8.1

Οι αλλαγές που κάνει παραδοσιακά η εταιρεία στην εμφάνιση και την λειτουργικότητα του Android είναι πάντα προς το καλύτερο, όμως στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι αυτοί που έβρισκαν το EMUI περισσότερο «επεμβατικό» και διαφορετικό από ότι θα ήθελαν. Στην νεότερη 8.1 έκδοση του, διατηρεί την δική του ξεχωριστή δομή και εμφάνιση, όμως έχει αυξηθεί σημαντικά ο βαθμός ευκολίας και αμεσότητας στην καθημερινή χρήση. Παραδοσιακά, η εταιρεία προσφέρει πολλές επιλογές παραμετροποίησης προκειμένου ο ιδιοκτήτης του P20 Pro να μπορεί να το φέρει πραγματικά στα μέτρα του.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η δυνατότητα εναλλαγής του συνολικού «θέματος» εμφάνισης του μενού, της εικόνας στο φόντο αλλά και του χρωματισμού και της εμφάνισης των εικονιδίων για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Για όσους έχουν επιπλέον… διάθεση, κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία μπορεί να αλλάξει ξεχωριστά, με τον χρήστη να δημιουργεί ουσιαστικά το δικό του «θέμα».

Έχουμε πει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, και θα επαναλάβουμε ότι κάθε κατασκευαστής που αλλάζει την εμφάνιση των τυποποιημένων εφαρμογών και αυξάνει την λειτουργικότητα τους, προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία στον χρήστη. Στην περίπτωση του P20 Pro και του EMUI 8.1 η Huawei συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση που έχει στον συγκεκριμένο τομέα.

Η εφαρμογή της συλλογής έχει όπως πάντα βελτιωμένη εμφάνιση, δεν επιμένει ενοχλητικά για την χρήση των Cloud υπηρεσιών της Google, ενώ διαθέτει και έναν εντυπωσιακό σε δυνατότητες image editor.

Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε και την εφαρμογή συνολικής προβολής και διαχείρισης της κατάστασης του P20 Pro, που επιτρέπει στον χρήστη να καθαρίζει τον αποθηκευτικό χώρο, να «βελτιστοποιεί» την απόδοση του αλλά και να αποφασίζει τι ακριβώς κάνει κάθε μια από τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Η Huawei έχει δημιουργήσει πλέον και αυτή το δικό της κατάστημα εφαρμογών, μια λύση που είναι απαραίτητη προκειμένου οι χρήστες σε κάποιες χώρες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι μπλοκαρισμένο στην ίδια τη Google, αλλά και για να επιλέγει η εταιρεία τις εφαρμογές που θεωρεί ότι «ταιριάζουν» και λειτουργούν καλύτερα με τα Smartphones της

Τέλος, το P20 Pro συνεχίζει να προσφέρει την δική του εφαρμογή δημιουργίας ενός αντιγράφου ασφαλείας για το σύνολο των δεδομένων του ιδιοκτήτη του. Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει κανείς τα δεδομένα που θα αποθηκευθούν σε αυτό, αλλά και να μεταφέρει στην συνέχεια το αρχείο που θα δημιουργηθεί στον υπολογιστή του για επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση που πάθει κάτι το ίδιο το Smartphone.

H Huawei είναι από τις ελάχιστες εταιρείες μέχρι σήμερα, που έχει προσαρμόσει το γραφικό της περιβάλλον στην πραγματικά νεότερη έκδοση του Android, ακόμα και αν οι αλλαγές το κάνουν να μην φαίνεται άμεσα στον χρήστη. Οι αλλαγές που κάνει η Google στο ίδιο το λειτουργικό και όχι απλά στο γραφικό περιβάλλον, μεταφέρονται και είναι διαθέσιμες και στο P20 Pro, ενώ οι αλλαγές της Huawei στο EMUI το έχουν κάνει πιο φιλικό και εύχρηστο από κάθε προηγούμενη έκδοση του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights