Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P20 Pro Review : Απλά το καλύτερο

Huawei P20 Pro Review : Απλά το καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των Smartphones έχει πολλές στιγμές «μονοτονίας» που κάθε νέα συσκευή προσφέρει απλά τα συνηθισμένα και … απαιτούμενα κάθε φορά, προκειμένου να δικαιολογήσει την ύπαρξη της.

Το P20 Pro της Huawei είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις (και τα P20 και P20 lite στον δικό τους βαθμό) που μια νέα συσκευή έχει να πει κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, και να δείξει ταυτόχρονα τι μπορεί να κάνει ένα Smartphone όταν ο κατασκευαστής του αφιερώσει απλά τον χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται.

Μπορεί οι 3 κάμερες στο πίσω μέρος του να είναι ταυτόχρονα η πιο ξεχωριστή του δυνατότητα και το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, το P20 Pro όμως είναι ταυτόχρονα και το κορυφαίο Smartphone που περιμένει κανείς από την Huawei σε αυτή τη κατηγορία. Στο Review που ακολουθεί (το σημαντικά μεγαλύτερο από το συνηθισμένο), θα γνωρίσουμε μαζί το P20 Pro και θα προσπαθήσουμε να… πετύχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στο υπερβολικά μεγάλο κείμενο και την αναλυτική περιγραφή των δυνατοτήτων και του χαρακτήρα του.

Σχέδιο

Είναι  άδικο να ξεκινήσει κάποιος την περιγραφή του σχεδίου του P20 Pro οπουδήποτε αλλού εκτός από το πίσω μέρος του. Με την πρώτη ματιά είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτό έχει δώσει την μεγαλύτερη προσοχή η Huawei, προκειμένου να το κάνει ταυτόχρονα όσο το δυνατόν πιο όμορφο αλλά και εντυπωσιακό.

Η κατασκευασμένη από γυαλί επιφάνεια κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε το χρώμα να έχει εντυπωσιακά «καθαρή» και ζωντανή αντανάκλαση του φωτισμού πάνω του προκειμένου να δείχνει σαν κάτι μοναδικό και μέχρι σήμερα τουλάχιστον ασυνήθιστο σε αυτό το βαθμό. Το P20 Pro που μας παραχώρησε η Huawei Hellas για το Review ήρθε στο πιο διαφορετικό από τα διαθέσιμα χρώματα, με την ονομασία Twilight, η οποία … περιγράφει τον τρόπο που ξεκινά από σχεδόν μπλέ χρώμα στην μια γωνία και «σβήνει» σε σχεδόν μωβ στο σημείο που βρίσκονται οι τρεις κάμερες.

Μια τόσο εντυπωσιακή επιφάνεια σίγουρα χρειάζεται λίγη επιπλέον προσοχή προκειμένου να μην αποκτήσει ενοχλητικά σημάδια, όμως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προς τιμήν της Huawei, το πίσω μέρος του P20 Pro είναι αρκετά ανθεκτικό σε καθημερινή χρήση. Αυτό που δύσκολα θα αποφύγει κάποιος είναι οι.. δαχτυλιές όμως φαίνεται να υπάρχει και «ολεοφοβική» επίστρωση που κάνει εύκολο το καθάρισμα.

Συνεχίζοντας… ανορθόδοξα το επόμενο σημείο της κατασκευής του P20 Pro που αξίζει αναφοράς είναι το κατασκευασμένο από ατσάλι (και όχι το συνηθισμένο αλουμίνιο) πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος. Είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος με λόγια το πως αυτό το πλαίσιο κάθεται στο χέρι του χρήστη, αλλά και πως τονίζει μέσω της αφής την αυξημένη στιβαρότητα και ακαμψία του.

Η κρύα αίσθηση που αφήνει όταν κάποιος έχει λίγη ώρα να το πιάσει στα χέρια του, θυμίζει κάθε φορά από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το P20 pro. Σαν λεπτομέρεια, η Huawei έχει δώσει μια σχεδόν ανεπαίσθητη μωβ απόχρωση στο ατσάλινο πλαίσιο ώστε να ταιριάζει καλύτερα με το χρώμα του πίσω μέρους.

Ερχόμενοι τώρα και στην μπροστινή όψη του P20 Pro, αυτή δεν παύει να έχει τις ιδιαιτερότητες της σε σύγκριση με πολλές συσκευές του ανταγωνισμού. Θα ξεκινήσουμε από το κάτω μέρος, και θα αναφέρουμε ότι σε προσωπικό επίπεδο μας αρέσει η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη του P20 Pro, ακόμα και αν έχει μικρύνει προκειμένου να μειωθεί αντίστοιχα και το μέγεθος του πλαισίου γύρω από αυτόν. Η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί, όπως και σε κάθε κορυφαία συσκευή της Huawei είναι τόσο εντυπωσιακή που βρίσκεσαι να …. Παίζεις κλειδώνοντας και ανοίγοντας τη συσκευή.

Όπως και στα αμέσως προηγούμενα P10 και P10 Plus, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι ταυτόχρονα και μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλοήγηση στο μενού του P20 Pro. Αντί για τα πλήκτρα στο κάτω μέρος της οθόνης, ο χρήστης μπορεί να τον ακουμπήσει μια φορά για να επιστρέψει ένα επίπεδο πιο πίσω, να κρατήσει πάνω το δάχτυλο του για να βγει στην οθόνη αναμονής και με Swipe προς τα αριστερά να δει  τη λίστα εφαρμογών.

Στο πάνω μέρος τώρα, προκειμένου η οθόνη να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής επιφάνειας, έχουμε πλέον και εδώ την εγκοπή στο κέντρο της οθόνης ή αλλιώς … Notch. Σε αυτό το σημείο η Huawei έχει τοποθετήσει την μπροστινή κάμερα, το ακουστικό, αλλά και το LED ειδοποιήσεων μαζί με τους απαραίτητους αισθητήρες.

Σε σύγκριση με προτάσεις του ανταγωνισμού πάντως, το Notch του P20 Pro είναι αισθητά μικρότερο σε μέγεθος και η οθόνη γύρω από αυτό χρησιμοποιείται για την προβολή ενός πλήθους πληροφοριών. Η μπαταρία και η ώρα καταλαμβάνουν το δεξί μέρος, ενώ αριστερά προβάλλεται η λήψη του δικτύου κινητής και του Wifi αλλά και τα εικονίδια των ειδοποιήσεων.

Αυτό που πετυχαίνει με σχεδόν μοναδικό, αλλά σίγουρα ξεχωριστό τρόπο η Huawei, είναι να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πολυτελές Smartphone με την κατασκευή και τον σχεδιασμό του P20 Pro. Είναι αρχικά αδύνατον να το… μπερδέψει κάποιος με οποιοδήποτε άλλο Smartphone του ανταγωνισμού, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει τον χρήστη του κάθε φορά που το πιάνει στα χέρια του αλλά και όταν απλά το… κοιτάει, να αντιλαμβάνεται με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει μια κορυφαία συσκευή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights