Nokia 7 Plus Review : Η πλήρης εναλλακτική πρόταση

Nokia 7 Plus Review : Η πλήρης εναλλακτική πρόταση

Όσο και αν η επάνοδος της Nokia στην αγορά των Smartphones στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε προσιτές, και ανταγωνιστικές για τα χρήματα τους προτάσεις, η εταιρεία φαίνεται να αναγνωρίζει ότι πρέπει να προσφέρει και κάτι το ξεχωριστό σε ακριβότερη κατηγορία τιμής. Το πρώτο Nokia 8 δεν είχε ίσως την απήχηση που θα ήθελε η εταιρεία στο αγοραστικό κοινό, και πιθανότατα δικαίως αφού απείχε από αυτά που περιμένει κανείς πλέον από ένα High End Smartphone. Στην προσπάθεια της να «μοιράσει» αυτή τη διαφορά τιμής σε σύγκριση με την δεύτερη έκδοση του Nokia 6, η HMD παρουσίασε μαζί με το κορυφαίο Nokia 8 Scirroco, και το πιο… λογικό Nokia 7 Plus.

Το Smartphone ανήκει στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας, και από πλευράς τιμής αλλά και τεχνικών χαρακτηριστικών, και απευθύνεται ακριβώς σε όσους αναζητούν ένα πολύ καλό Smartphone αλλά δεν ενδιαφέρονται για την εκάστοτε «καλύτερη» συσκευή σε χαρακτηριστικά.

Σχεδιασμός.

Το Nokia 7 Plus είναι ξεκάθαρο ότι δεν βασίζεται σε κανένα από  τα ήδη υπάρχοντα Smartphones της εταιρείας, και προσπαθεί να δημιουργήσει τον δικό του «χαρακτήρα». Η HMD τονίζει ότι η κατασκευή του έχει γίνει από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, η κατεργασία του οποίου γίνεται ώστε να «χωρέσει» στο εσωτερικό του το Smartphone.

Η εταιρεία δηλώνει ότι τα διαφορετικά «επίπεδα» βαφής του αλουμινίου, δίνουν την αίσθηση του κεραμικού υλικού στην αφή, όταν ο χρήστης κρατάει το Nokia 7 Plus στα χέρια του. Σε άμεση σύγκριση με συσκευές που είναι όντως κατασκευασμένες από κεραμικό υλικό είναι σίγουρο ότι υπάρχει διαφορά, το Smartphone όμως έχει σίγουρα την δική του διαφορετική αίσθηση και πολυτελή εμφάνιση.

Στην πολυτέλεια αυτή συμβάλει και η λεπτομέρεια της χάλκινης σε χρώμα γραμμής που διατρέχει το σύνολο της επιφάνειας του Nokia 7 Plus, και υπάρχει σαν «πλαίσιο» και γύρω από την κάμερα αλλά και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων. Αυτή η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι που με τον δικό της τρόπο δείχνει ότι η HMD έχει δώσει σίγουρα μεγαλύτερη έμφαση σε ένα Smartphone που κοστίζει περίπου 450 ευρώ.

Για την μπροστινή επιφάνεια τώρα, αυτό που ξεχωρίζει προφανώς είναι η 6 ιντσών οθόνη του Nokia 7 Plus, η οποία για πρώτη φορά σε Smartphone της εταιρείας, χρησιμοποιεί την νεότερη και πιο συνηθισμένη πλέον αναλογία πλευρών 18:9.

Η οθόνη αυτή είναι που κάνει το Nokia 7 Plus ένα «λογικό» σε διαστάσεις Smartphone παρά το μέγεθος της οθόνης του, αφού το πλαίσιο πάνω και κάτω από αυτή είναι αρκετά μικρό, στο μέτρο που είναι λογικό σε αυτή τη κατηγορία. Ο χώρος κάτω από την οθόνη δεν φιλοξενεί κάποιο πλήκτρο ενώ πάνω από αυτή υπάρχουν απλά οι απαραίτητοι αισθητήρες για την λειτουργία του Smartphone αλλά και η μπροστινή κάμερα.

Εργονομικά το Nokia 7 Plus είναι από τις καλύτερες προτάσεις που μπορεί να βρει κανείς σε αυτή τη κατηγορία χρημάτων, με την εταιρεία να πετυχαίνει και μια μάλλον άριστη ισορροπία στον συνδυασμό με την πολυτέλεια και την εμφάνιση που πλέον θεωρείται δεδομένη από το αγοραστικό κοινό.

Ακόμα και αν η “χάλκινη” επίστρωση στις γωνίες της συσκευής φαίνεται (και ίσως είναι…) λίγο υπερβολική ειδικά σε αντίθεση με το μαύρο χρώμα της συσκευής που είχαμε στα χέρια μας, τονίζει αρκετά επιτυχμένα θα λέγαμε την προσοχή που έχει δώσει η Nokia στην λεπτομέρεια αλλά αυξάνει και την πολυτέλεια που πρέπει να έχει ένα Smartphone σε αυτά τα χρήματα. Σαν επιπλέον “bonus”, το Nokia 7 Plus διαφέρει αισθητά από τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, και είναι ταυτόχρονα αναγνωρίσιμο σαν ένα Nokia.

4 σχολια

 1. Κώστας

  Σε σχέση με το mate 10 lite εσείς τι θα προτείνατε ?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Είναι καθαρά θέμα επιλογής ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές. Το Mate 10 lite είναι σαφώς οικονομικότερη συσκευή, και η σύγκριση μεταξύ τους είναι μάλλον “άδικη” γιατί το Nokia 7 Plus είναι πολύ ακριβότερο αλλά και αρκετά ισχυρότερη συσκευή.

 2. Αρης

  Καλησπέρα. Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση του review. Η δική μου απορία είναι ανάμεσα στο 7plus, στο galaxy a8 και στο p20 lite ποια θεωρείτε καλύτερη (συνολικά) επιλογή; Τα αξιολογήσατε και τα τρία αναλυτικά και θεωρώ ότι έχετε αξιόπιστη άποψη στη σύγκριση μεταξύ τους. Ευχαριστώ


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια !

   Τεχνικά, με βάση τις επιδόσεις, το Nokia 7 Plus και το Α8 είναι μια κατηγορία πιο “πάνω” από το P20 Lite που βασίζει την τιμή του κυρίως στην εξωτερική του εμφάνιση. Ανάμεσα τώρα στο Nokia 7 Plus και το A8 πιθανότατα θα επέλεγα το Nokia 7 Plus και πάλι. Έχει λίγο καλύτερη κάμερα συνολικά, έχει αρκετά μεγαλύτερη οθόνη, που παρότι είναι LCD δεν είναι καθόλου “κακή”, αλλά το βασικότερο είναι ότι είναι αισθητά πιο γρήγορο από το A8. Επίσης, παρότι προσωπικά δεν θεωρώ ότι η συχνότητα με την οποία αναβαθμίζεται ένα Smartphone είναι από μόνη της λόγος επιλογής, το Α8 είναι ακόμα με Android 7.0 Nougat και περιμένει την αναβάθμιση του σε Oreo, ενώ το Nokia 7 Plus τρέχει ηδη την 8.1 Oreo και θα αναβαθμιστεί και στην αμέσως επόμενη. Η διαφορά στο πόσο συχνά αναβαθμίζεται σε νεότερη έκδοση η κάθε συσκευή είναι αρκετά μεγάλη σε αυτή την περίπτωση.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.