Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7 Plus Review : Η πλήρης εναλλακτική πρόταση

Nokia 7 Plus Review : Η πλήρης εναλλακτική πρόταση

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Η HMD/Nokia έχει εξαρχής αποφασίσει να χρησιμοποιεί το Stock Android στην μορφή που το παρέχει η Google στα Smartphones της για αρκετούς και διαφορετικούς μεταξύ τους λόγους. Στην περίπτωση του Nokia 7 Plus αλλά και όλων των νεότερων συσκευών της εταιρείας, η συνεργασία αυτή έχει προχωρήσει ένα βήμα ακόμα, και πλέον ανήκουν όλες στο Android One πρόγραμμα της Google.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι η Google είναι αυτή που δίνει ένα σύνολο από «οδηγίες» και προσφέρει ακόμα και μεγάλο μέρος του λειτουργικού, προσαρμοσμένου να τρέχει σε συγκεκριμένο Hardware που προτείνει η εταιρεία. Ο Snapdragon 660 συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το «συμβατό» Hardware και η Nokia παίρνει ουσιαστικά εκτός του ίδιου του Stock Android, και ένα σύνολο από βελτιώσεις από τη Google, ώστε αυτό να «τρέχει» όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτόν τον επεξεργαστή.

Μια δεύτερη «βοήθεια» από την Google είναι ότι τα Smartphones που συμμετέχουν στο Android One πρόγραμμα αναβαθμίζονται θεωρητικά ακόμα πιο γρήγορα από το να τρέχουν απλά μια Stock έκδοση του Android, αφού και οι αλλαγές που κάνει η Google σε κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού, έρχονται προσαρμοσμένες στο Hardware που προτείνει η εταιρεία (και εδώ χρησιμοποιεί η Nokia).

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

6 σχολια

Κώστας 13/05/2018 - 18:31

Σε σχέση με το mate 10 lite εσείς τι θα προτείνατε ?

Reply
Kostas Gliatiotis 14/05/2018 - 14:53

Είναι καθαρά θέμα επιλογής ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές. Το Mate 10 lite είναι σαφώς οικονομικότερη συσκευή, και η σύγκριση μεταξύ τους είναι μάλλον “άδικη” γιατί το Nokia 7 Plus είναι πολύ ακριβότερο αλλά και αρκετά ισχυρότερη συσκευή.

Reply
Αρης 15/05/2018 - 21:46

Καλησπέρα. Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση του review. Η δική μου απορία είναι ανάμεσα στο 7plus, στο galaxy a8 και στο p20 lite ποια θεωρείτε καλύτερη (συνολικά) επιλογή; Τα αξιολογήσατε και τα τρία αναλυτικά και θεωρώ ότι έχετε αξιόπιστη άποψη στη σύγκριση μεταξύ τους. Ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 16/05/2018 - 11:22

Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια !

Τεχνικά, με βάση τις επιδόσεις, το Nokia 7 Plus και το Α8 είναι μια κατηγορία πιο “πάνω” από το P20 Lite που βασίζει την τιμή του κυρίως στην εξωτερική του εμφάνιση. Ανάμεσα τώρα στο Nokia 7 Plus και το A8 πιθανότατα θα επέλεγα το Nokia 7 Plus και πάλι. Έχει λίγο καλύτερη κάμερα συνολικά, έχει αρκετά μεγαλύτερη οθόνη, που παρότι είναι LCD δεν είναι καθόλου “κακή”, αλλά το βασικότερο είναι ότι είναι αισθητά πιο γρήγορο από το A8. Επίσης, παρότι προσωπικά δεν θεωρώ ότι η συχνότητα με την οποία αναβαθμίζεται ένα Smartphone είναι από μόνη της λόγος επιλογής, το Α8 είναι ακόμα με Android 7.0 Nougat και περιμένει την αναβάθμιση του σε Oreo, ενώ το Nokia 7 Plus τρέχει ηδη την 8.1 Oreo και θα αναβαθμιστεί και στην αμέσως επόμενη. Η διαφορά στο πόσο συχνά αναβαθμίζεται σε νεότερη έκδοση η κάθε συσκευή είναι αρκετά μεγάλη σε αυτή την περίπτωση.

Reply
panagiotis 09/01/2019 - 14:21

a7 samsung mate 20 lite και αυτό, όσον αφορα την κάμερα ποιο θα μου προτείνατε??

Reply
Kostas Gliatiotis 09/01/2019 - 20:39

Καλησπέρα !

Συγκεκριμένα για το Galaxy A7 2018 και το Mate 20 Lite έχουμε ήδη κάνει ένα συγκριτικό για την κάμερα τους το οποίο και μπορείς να βρεις εδώ

https://in2mobile.gr/2018/11/15/huawei-mate-20-lite-vs-galaxy-a7-2018/

Το Galaxy A7 έχει απλά τρεις κάμερες, και η βασική του έχει και υψηλή ανάλυση, όμως σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται “καλές” κάμερες, αλλά περισσότερο μέτριες σε συνολική απόδοση. Δυστυχώς εδώ η Samsung προσπαθεί να “πείσει” ότι η ποσότητα σημαίνει αυτόματα και ποιότητα, κάτι που δεν ισχύει στην πράξη. Το Nokia 7 Plus τώρα από την πλευρά του είναι ένα εντελώς διαφορετικό Smartphone. Η κάμερα του έιναι αρκετά καλή, δεν έχει όμως τις επιπλέον δυνατότητες αυτής του Mate 20 Lite. Είναι κατά τη γνώμη μας λίγο πιο γρήγορο όμως σε καθημερινή χρήση, ενώ για καποιους είναι πλεονέκτημα και το Stock Android που “τρέχει¨.

Σαν πρώτη επιλογή με βάση την κάμερα θα λέγαμε το Mate 20 Lite, δεύτερο το Nokia 7 plus που είναι και αρκετά καλό Smartphone, και το Galaxy A7 2018, παρά την πολύ καλή οθόνη του και την όμορφη κατασκευή του, έρχεται με διαφορά τρίτο στον τομέα της κάμερας !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights