Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Huawei P20 Pro: Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία της Twilight έκδοσης

Huawei P20 Pro: Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία της Twilight έκδοσης

απο Kostas Gliatiotis

Τα Smartphones της σειράς P της Huawei έχουν καθιερωθεί σαν ξεχωριστές συσκευές και για τις φωτογραφικές τους δυνατότητες, που κορυφώνονται πλέον στα δύο νέα μέλη της “οικογένειας” P20. Πιο συγκεκριμένα το P20 Pro, είναι το Smartphone με την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές του DxO Mark με 109 βαθμούς. Το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στον τρόπο που λειτουργούν και συνεργάζονται ταυτόχρονα οι 3 κάμερες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του Smartphone. Για πρώτη φορά, το P20 Pro έρχεται να προσφέρει κάτι νέο και προηγμένο τεχνολογικά, με τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης να επιλέγει πάντα τις κατάλληλες ρυθμίσεις για κάθε σκηνικό και κάθε είδος φωτογραφίας.

Οι μηχανικοί της Huawei και της Leica δεν αρκούνται στον εντυπωσιασμό, και οι 3 αυτές κάμερες έχουν η κάθε μία τον δικό της ξεχωριστό ρόλο. Για τον χρήστη που θέλει τη φωτογραφία με την μέγιστη ποιότητα και λεπτομέρεια, το P20 pro θα αναλάβει να συνδυάσει αυτό που “βλέπουν” οι κάμερες του, ενώ οι πιο ανήσυχοι θα βρουν το δικό τους mode λειτουργίας που τονίζει τις δυνατότητές τους.

Ο χαμηλός φωτισμός δεν είναι πλέον απαγορευτικός για φωτογράφιση, αφού το σύστημα σταθεροποίησης που εκμεταλλεύεται την τεχνητή νοημοσύνη του P20 pro θα επιλέξει και πάλι τις κατάλληλες ρυθμίσεις, αλλά θα κρατήσει και την κάμερα σταθερή για να πετύχει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Το P20 pro “κρύβει” στην τεχνητή του νοημοσύνη, τον δάσκαλο φωτογραφίας που θα… προτείνει τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις, και θα έχει έτοιμη την κάμερα για την καλύτερη φωτογραφία.

Οι μοναδικές φωτογραφικές επιδόσεις όμως, συνδυάζονται και με αντίστοιχα μοναδική εξωτερική εμφάνιση με χαρακτηριστικά που συναντάμε για πρώτη φορά σε ένα Smartphone. Ο πολυτελής σχεδιασμός τονίζεται περισσότερο από ποτέ, ειδικά στην Twilight έκδοση όπως ονομάζει η εταιρεία το πραγματικά πρωτοποριακό χρώμα που αποτελεί και αποκλειστικότητα του P20 Pro. Η Huawei Κατάφερε να μαγνητίσει το βλέμμα του αγοραστικού κοινού, αλλά και του τεχνολογικού κλάδου, με μια απόχρωση που αποτελεί από μόνη της αντικείμενο συζήτησης και ξεχωριστής αναφορας. Για να πετύχει η Huawei αυτό το χρωματικό Gradient που ξεκινά από το μπλε χρώμα και καταλήγει σε μια μωβ απόχρωση, και όλα αυτά κάτω από την γυάλινη πίσω επιφάνεια του P20 Pro, αναζήτησε την έμπνευση στην ίδια τη φύση που βλέπουμε όλοι γύρω μας. Το Twilight χρωμα αντικατοπτρίζει τον τρόπο που το Βόρειο Σέλας περιλαμβάνει τη δική του χρωματική “διαβάθμιση” και αποτυπώνεται σαν μοναδική οπτική εμπειρία.

Έχοντας εμπνεύσει στο παρελθόν αμέτρητους καλλιτέχνες, όπως ζωγράφους που θέλουν να αποτυπώσουν την ομορφιά ενός τοπίου δημιουργώντας αριστουργήματα, οι σχεδιαστές της Huawei άντλησαν τη δική τους έμπνευση από τον τρόπο που η παραδοσιακή Κινέζικη ζωγραφική χρησιμοποιεί βασικά υλικά όπως το μελάνι και το νερό. Η διεθνώς αναγνωρισμένη πλέον, Κινέζικη μορφή τέχνης με την ονομασία Guohua, βασίζεται ακριβώς σε αυτή την “απλή” τεχνική με την οποία ένα πινέλο μπορεί να μεταμορφώσει σε έργο τέχνης το … μελάνι και λίγο νερό.

Σύμφωνα με τον Joon Suh Kim, επικεφαλή σχεδιασμού στην Huawei, τα μέλη της ομάδας του “είναι ταυτόχρονα σχεδιαστές αλλά και ονειροπόλοι”. Για τον σχεδιασμό αντλούν έμπνευση από τον κόσμο γύρω τους, αλλά και σαν ονειροπόλοι πρέπει να δημιουργήσουν κάτι νέο, ακόμα και κάτι που οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ακόμα, όπως και έγινε με το χρώμα Twilight.

Οι απαιτήσεις που έχει η κατασκευή ενός Smartphone καθόρισαν τον τρόπο που τελικά έγινε η επιλογή των διαβαθμίσεων για το Twilight χρώμα του P20 Pro. Η σωστή αναπαράσταση του Βόρειου Σέλλας, στις διαστάσεις ενός Smartphone χρειάστηκε πολλές σωστές και προσεκτικές αποφάσεις για κάθε χρώμα ώστε να διατηρηθεί η φυσική του γοητεία. Μετά από αμέτρητα πρωτότυπα και εξαντλητικές δοκιμές, η Huawei κατέληξε στην τεχνική NCVM, μιας μη αγώγιμης οπτικής επίστρωσης για να πετύχει το αποτέλεσμα που ήθελε. Το αποτέλεσμα αυτό, είναι η καλύτερη “αναπαράσταση” φυσικού φαΙνομένου που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά των Smartphones, και βρίσκεται στο πίσω μέρος του P20 Pro.

Επειδή το P20 pro είναι ένα ολοκληρωμένο κορυφαίο smartphone δεν θα μπορούσε να έχει κάτι λιγότερο από μια αντίστοιχα κορυφαία οθόνη. Οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που βγάζει η τριπλή του κάμερα τονίζονται και προβάλλονται με την ποιότητα που τους αξίζει στην 6.1 ιντσών, υψηλής ανάλυσης οθόνη του. Για  πιο ζωντανά και αληθινά χρώματα, η Huawei έχει επιλέξει την OLED τεχνολογία και για τους λάτρεις των ταινιών την έχει συνδυάσει με υποστήριξη Dolby ήχου από τα στερεοφωνικά ηχεία του P20 pro.

Η ζήτηση για το ξεχωριστό Twilight χρωματισμό του P20 Pro αποδείχθηκε εντυπωσιακά μεγάλη, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί σχεδόν αμέσως στην αγορά της Κίνας. Στον υπόλοιπο κόσμο, και στη χώρα μας, το Twilight P20 Pro είναι διαθέσιμο από επιλεγμένες αλυσίδες καταστημάτων, με την ζήτηση να βρίσκεται σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights