Huawei P20 Review : Ο κάθε άλλο παρά “μικρός” αδερφός

Huawei P20 Review : Ο κάθε άλλο παρά “μικρός” αδερφός

Ζούμε σε μια πολύ «Ενδιαφέρουσα» εποχή, όταν το μικρότερο από τα δύο κορυφαία Smartphones μιας εταιρείας είναι μια συσκευή τόσο ολοκληρωμένη όσο το Huawei P20. Με το P20 Pro να καλύπτει την «ανάγκη» της εταιρείας να παρουσιάσει κάτι πραγματικά νέο και εντυπωσιακό, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το «απλό» P20 απευθύνεται σε ένα πιο… μετριοπαθές κοινό που δεν ενδιαφέρεται ή και απλά δεν θέλει να δώσει τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει το P20 Pro.

Ακόμα και αν σε άμεση σύγκριση με τον μεγαλύτερο αδερφό του, το P20 φαίνεται λιγότερο … εντυπωσιακό, είναι ίσως άδικο να το κρίνει κάποιος με βάση μόνο αυτό. Η άμεση σύγκριση με τον ανταγωνισμό του P20 αποκαλύπτει μια αρκετά διαφορετική εικόνα, και τελικά τα πλεονεκτήματα του είναι περισσότερα από όσα φαίνονται αρχικά. Η Huawei Hellas μας παραχώρησε το P20 για τις ανάγκες του συγκεκριμένου Review, στο οποίο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην σύγκριση με το P20 Pro και σε αυτή με τις προτάσεις του ανταγωνισμού εκτός… Huawei.

Σχεδιασμός.

Είναι δεδομένο ότι το P20 ξεχωρίζει και αυτό από όλες τις προηγούμενες προτάσεις της Huawei, με τον ίδιο πρακτικά τρόπο που το επιτυγχάνει και το P20 Pro. Μοναδικές ουσιαστικές διαφορές αποτελούν το μικρότερο συνολικά μέγεθος λόγω της αντίστοιχα μικρότερης οθόνης, και οι «μόνο» δύο κάμερες στο πίσω μέρος του αντί για τις τρείς του P20. Για τους λίγο πιο παρατηρητικούς, το τζάμι στο πίσω μέρος του P20 είναι ουσιαστικά «επίπεδο» και δεν έχει τη μικρή καμπύλη που έχει το P20 Pro στο σημείο που συναντά το ατσάλινο πλαίσιο.

Αυτό που σίγουρα πετυχαίνει το ίδιο καλά και το P20 είναι ο συνδυασμός πολυτέλειας και στιβαρής κατασκευής που θεωρείται πλέον δεδομένη στην κατηγορία που ανήκει σαν Smartphone. Δίνοντας και εδώ σημασία πρώτα στην πίσω όψη του, η Huawei έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο σε κατασκευή και εμφάνιση «τζάμι» όπως και στο P20, με μοναδική ίσως διαφορά το ότι η Twilight έκδοση είναι αποκλειστική στο ακριβότερο μοντέλο.

Η γυάλινη αυτή επιφάνεια έχει παρόλα αυτά την ίδια εντυπωσιακή εμφάνιση που θυμίζει… καθρέπτη και παρότι αυξάνει σημαντικά το «εφέ εντυπωσιασμού» σε όποιον βλέπει το P20 από την πίσω πλευρά του, είναι ταυτόχρονα αρκετά δύσκολο να το κρατήσει κάποιος καθαρό από δαχτυλιές.

Το ατσάλινο πλαίσιο στο πλαϊνό του P20 τώρα, είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του Pro, και είναι πρακτικά αυτό που δίνει την ξεχωριστή αίσθηση στιβαρότητας στον χρήστη όταν το έχει στα χέρια του. Η ίδια η υφή του ατσαλιού αλλά και η ποιότητα συναρμολόγησης, ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα που ήθελε (και πέτυχε) να δώσει η Huawei στο Smartphone.

Για την μπροστινή όψη, σε μεγαλύτερο βαθμό ίσως από ότι στο P20 Pro, κυρίως επειδή εκεί υπάρχει και η καταπληκτική AMOLED οθόνη των 6.1 ιντσών, αυτό που κάνει αρχικά εντύπωση είναι το Notch στο πάνω μέρος της οθόνης.

Προκειμένου να φέρει αυτή την οθόνη όσο πιο κοντά γίνεται στο πλαίσιο του P20, η Huawei έχει επιλέξει την συγκεκριμένη «λύση», με το Notch αυτό να φιλοξενεί το ακουστικό, την μπροστινή κάμερα των 24 Mpixels αλλά και ένα μικρότερο και λιγότερο φωτεινό LED ειδοποιήσεων.

Κάτω από την οθόνη τώρα, βρίσκεται ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, που και εδώ λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν πλήκτρο πλοήγησης αν το θέλει ο χρήστης του.  Ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια λειτουργεί σαν πλήκτρο επιστροφής με ένα απλό άγγιγμα και σαν Home Button για επιστροφή στην αρχική οθόνη με παρατεταμένη πίεση. Μάλιστα, στις ρυθμίσεις υπάρχει η επιλογή να απενεργοποιηθούν πλήρως τα πλήκτρα στο κάτω μέρος της οθόνης, και η πλοήγηση να γίνεται αποκλειστικά με τον αισθητήρα αποτυπωμάτων.

Για λόγους αντικειμενικότητας, θα πρέπει να αναφερθούμε στο πως το πλαίσιο γύρω από τον αισθητήρα αυτό είναι αναγκαστικά μεγαλύτερο από ότι θα μπορούσε να είναι, με δεδομένο το ότι στο πάνω μέρος η οθόνη έχει πολύ μικρό πλαίσιο, και το Notch υπάρχει αναγκαστικά προκειμένου να φιλοξενήσει την μπροστινή κάμερα και το ακουστικό.

Παρόλα αυτά, οι συνολικές διαστάσεις του P20 είναι αρκετά μικρές για ένα Smartphone με οθόνη 5.8 ιντσών, ενώ το πάχος θα μπορούσαμε να πουμε ότι είναι ακριβώς όσο «πρέπει» ώστε το ατσάλινο πλαίσιο να μην είναι ενοχλητικά λεπτό στο χέρι του χρήστη.

2 σχολια

 1. spiros

  Καλημερα ειμαι μεταξυ χα2 νοκια 6 και mate 10 lite με ενδιαφερει καλη φωτογραφια
  Τι θα μου προτεινες?
  Ευχαριστω


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές, το Nokia 6 έχει ίσως την καλύτερη κάμερα, ανπρόκειται για την δεύτερη έκδοση, το Nokia 6 2018. Το Mate 10 Lite έχει συνολικά την ίδια απόδοση στην κάμερα, με σημαντικά λιγότερα χρήματα, τρέχει όμως μέχρι και σήμερα παλαιότερη έκδοση του Android 7.0 Nougat και τουλάχιστον από το Nokia 6 2018 είναι και αισθητά πιο “Αργό” σε επιδόσεις.
   Το XA2 μπορείς να δεις και στο Review που έχουμε κάνει εδώ, ότι έχει πολύ άσχημη κάμερα σε απόδοση σε χαμηλό φωτισμό 🙂

   http://in2mobile.gr/2018/03/04/sony-xperia-xa2-review/

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.