Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P20 Review : Ο κάθε άλλο παρά “μικρός” αδερφός

Huawei P20 Review : Ο κάθε άλλο παρά “μικρός” αδερφός

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Η Huawei είναι από τις λίγες εταιρείες που χρησιμοποιούν το δικό τους γραφικό περιβάλλον, και το βασίζουν στην νεότερο έκδοση του Android, την 8.1. Oreo. Ονομαστικά το EMUI ακολουθεί την ίδια «Αρίθμηση» και είναι και αυτό στην 8.1 έκδοση του, με τις διαφορές από την αμέσως προηγούμενη 8.0 να είναι περιορισμένες.

Η εταιρεία προτιμά την εμφάνιση του μενού και των εφαρμογών σε ξεχωριστές σελίδες αναμονής, και υπάρχει ένα σύνολο από δυνατότητες προσαρμογής που φέρνουν το P20 κοντά στις απαιτήσεις του χρήστη του.

Για όσους δεν θέλουν αυτή τη διάταξη ή απλά έχουν συνηθίσει σε ξεχωριστό μενού εφαρμογών, υπάρχει κανονικά αυτή η δυνατότητα μέσα από το μενού των ρυθμίσεων.

Η Huawei συνεχίζει να επενδύει χρήματα και χρόνο στην ανάπτυξη των δικών της εφαρμογών. Παρά την προφανή καθυστερηση που αυτό προκαλεί στην αναβάθμιση σε νεότερες εκδόσεις, έχει και το σαφές πλεονέκτημα της αυξημένης λειτουργικότητας αλλά και της πιο εντυπωσιακής εμφάνισης σε σύγκριση με τις εφαρμογές που σχεδιάζει η Google για το Stock Android.

Η εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής έχει ευχάριστη εμφάνιση και αυξημένη λειτουργικότητα, ενώ σε πλήρη αντίθεση με το Stock Android, δεν επιμένει χωρίς λόγο να προσπαθεί να πείσει τον χρήστη να εγγραφεί στην υπηρεσία μουσικής της Google.

Το P20 διαθέτει την νεότερη έκδοση της εφαρμογής για τη «Συλλογή» φωτογραφιών και Video της Huawei. Αναμενόμενα και εδώ, η εμφάνιση και η λειτουργικότητα είναι εντυπωσιακά βελτιωμένες σε σύγκριση με το Google Photos ενώ το ίδιο ισχύει και για την ενσωματωμένη δυνατότητα επεξεργασίας των φωτογραφιών.

Φυσικά από το P20 δεν απουσιάζει και η εφαρμογή διαχείρισης αρχείων που δυστυχώς η Google είχε για χρόνια αφαιρέσει από το Android και σταδιακά επαναφέρει στην επιφάνεια με την 8.1 έκδοση του Android.

Εκτός της εφαρμογής για την δημιουργία ενός Backup ασφαλείας των δεδομένων της συσκευής, στο P20 υπάρχει και εφαρμογή για την μεταφορά των δεδομένων από κάποια παλαιότερη συσκευή που έχει ο χρήστης του και θέλει να φέρει από αυτή τις φωτογραφίες τα μηνύματα και πολλά από τα αρχεία του.

Όπως και σε όλες τις συσκευές της Huawei έτσι και στο P20, το EMUI προσφέρει σημαντικές και ουσιαστικές βελτιώσεις σε σύγκριση με το Stock Android μαζί με την αρκετά διαφορετική του εμφάνιση. Η εταιρεία έχει φροντίσει πάντως ώστε ακόμα και έτσι, ο χρόνος που απαιτείται ώστε να προσαρμοστεί ο χρήστης στο P20 ακόμα και αν έρχεται από συσκευή του ανταγωνισμού να είναι μικρός και χωρίς ενοχλητικές αναζητήσεις εφαρμογών που δεν μπορεί να τις βρει κάποιος εύκολα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

6 σχολια

spiros 07/05/2018 - 14:25

Καλημερα ειμαι μεταξυ χα2 νοκια 6 και mate 10 lite με ενδιαφερει καλη φωτογραφια
Τι θα μου προτεινες?
Ευχαριστω

Reply
Kostas Gliatiotis 07/05/2018 - 21:43

Καλησπέρα !

Ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές, το Nokia 6 έχει ίσως την καλύτερη κάμερα, ανπρόκειται για την δεύτερη έκδοση, το Nokia 6 2018. Το Mate 10 Lite έχει συνολικά την ίδια απόδοση στην κάμερα, με σημαντικά λιγότερα χρήματα, τρέχει όμως μέχρι και σήμερα παλαιότερη έκδοση του Android 7.0 Nougat και τουλάχιστον από το Nokia 6 2018 είναι και αισθητά πιο “Αργό” σε επιδόσεις.
Το XA2 μπορείς να δεις και στο Review που έχουμε κάνει εδώ, ότι έχει πολύ άσχημη κάμερα σε απόδοση σε χαμηλό φωτισμό 🙂

https://in2mobile.gr/2018/03/04/sony-xperia-xa2-review/

Reply
Κατερίνα 13/03/2019 - 19:09

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα στο Samsung a7 (2018) και το Huawei p20. Με ενδιαφέρει η ταχύτητα, ο αποθηκευτικός χώρος και οι καλές φωτογραφίες. Ποιο μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ.

Reply
Kostas Gliatiotis 13/03/2019 - 19:37

Καλησπέρα ! Παρότι το Galaxy A7 2018 είναι αρκετά νεότερη συσκευή, δεν παύει να είναι σε μια κατηγορία κάτω από το P20 της Huawei. Οι τρεις κάμερες του είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτριες σε ποιότητα φωτογραφίας, και δεν έχουν καμία σχέση με την καταπληκτική κάμερα του P20. Το μοναδικό ίσως πλεονέκτημα του A7 2018 έιναι η μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη του. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικά πιο αργό, έχει χειρότερη συνολικά μπαταρία, και το βασικότερο είναι ότι στον τομέα της κάμερας δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση, η διαφορά είναι “αστεία” υπέρ του P20.

Μπορείς παρόλα αυτά να δεις και το Review που έχουμε κάνει και για το A7 2018 εδώ

https://in2mobile.gr/2018/10/12/samsung-galaxy-a7-2018-review/

Reply
Κατερίνα 13/03/2019 - 20:21

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Θα διαβάσω αναλυτικά το review για το A7!

Reply
Νικολέτα 07/06/2019 - 17:19

Να ρωτήσω κάτι, χαζό μάλλον, εάν γνωρίζετε… Το p20 που έχει φορεμένο ένα τζαμακι προστατευτικο, από τον κατασκευαστή του, βγαίνει;;

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights