Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P20 Review : Ο κάθε άλλο παρά “μικρός” αδερφός

Huawei P20 Review : Ο κάθε άλλο παρά “μικρός” αδερφός

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

To Μικρότερο φυσικό μέγεθος του p20 σημαίνει ότι στο εσωτερικό του «χωράει» και μια σχετικά μικρότερη μπαταρία των 3.400 mAh. Η πολύ καλή διαχείριση ενέργειας που κάνει το EMUI αλλά και ο αποδοτικός Kirin 970 (με και χωρίς τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης) προσφέρουν τελικά πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Ο χρήστης που θέλει να βγάζει συνέχεια φωτογραφίες, να χρησιμοποιεί κάθε είδους Social Media εφαρμογή και να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τις δυνατότητες του P20, υπάρχει μια περίπτωση να το «Αφήσει» από μπαταρία στο τέλος της πρώτης ημέρας. Πρακτικά, απλά το βράδυ η μπαταρία είναι κοντά ή και κάτω από το 20% και απλά δεν επαρκεί για δεύτερη ημέρα αντίστοιχα έντονης χρήσης.

Οι λιγότερο απαιτητικοί χρήστες μπορούν εύκολα να βγάλουν και την δεύτερη ημέρα χρήσης χωρίς πρόβλημα, ενώ το EMUI παραδοσιακά δίνει την ελευθερία στον χρήστη του P20 να ελέγχει τι κάνουν οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε αυτό. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μόνο αυτών που πραγματικά χρησιμοποιεί συνέχεια κάποιος, ώστε να λειτουργούν ακόμα και σε κατάσταση αναμονής, και τον περιορισμό των υπολοίπων που αρκετές φορές συνεχίζουν να τρέχουν στο παρασκήνιο χωρίς λόγο, καταναλώνοντας μπαταρία.

Το P20 υποστηρίζει το πρότυπο SuperCharge της Huawei για όσο το δυνατόν ταχύτερη φόρτιση, με ασφάλεια όπως θέλει να τονίζει η εταιρεία. Με τον φορτιστή της συσκευασίας και το δικό του καλώδιο, το P20 μπορεί να γεμίσει την μπαταρία του σε περίπου 1.5 ώρα από εντελώς άδεια, με τον χρήστη να το χρησιμοποιεί ταυτόχρονα στο μέτρο πάντα του λογικού. Προφανώς, το Smartphone χρησιμοποιεί το νεότερο και σαφώς ανώτερο Type-C USB στο κάτω μέρος του για την επικοινωνία με τον υπολογιστή, τη φόρτιση αλλά και τη σύνδεση ακουστικών. Στη συσκευασία περιέχεται ένα ζευγάρι ακουστικά σε Type-C αλλά και ένας «αντάπτορας» για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ακουστικά.

Συμπέρασμα.

Το P20 είναι ένα κορυφαίο Smartphone που απλά βρίσκεται στην «σκιά» του μεγάλου του αδερφού, χωρίς να υπάρχει όμως κάποιος λόγος να… κρύβεται εκεί. Η Huawei επέλεξε να το κάνει αρκετά πιο καθημερινό και λιγότερο υπερβολικό ίσως, όχι γιατί δεν το αξίζει αλλά για να καλύψει τις απαιτήσεις όσων δεν αναζητούν κάτι τόσο πρωτοποριακό όσο το P20 Pro και ίσως δεν θέλουν να ξοδέψουν και τα χρήματα που κοστίζει αυτό.

Εκεί που το Twilight χρώμα του P20 Pro τονίζει τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, το P20 έρχεται σε μια πιο λογική χρωματική έκδοση σε μπλε και μαύρο χρώμα (και ένα αρκετά ασυνήθιστο… ροζ) όμως δεν κάνει κάποια θυσία σε σχεδιασμό, υλικά κατασκευής και πολυτέλεια που αφήνει στο χέρι του χρήστη του. Προς τιμήν της Huawei, οι δύο κάμερες του έχουν σχεδόν όλες τις δυνατότητες αυτής του Pro, με εξαίρεση μόνο αυτές που απαιτούν την ύπαρξη της τρίτης κάμερας. Ακόμα και αν το AI Mode κάποιες φορές ενδιαφέρεται περισσότερο για την ομορφιά της φωτογραφίας, δεν παύει να είναι μια σημαντική και χρήσιμη προσθήκη σε μια έτσι και αλλιώς εντυπωσιακή και αναβαθμισμένη κάμερα.

Σε μεγαλύτερο βαθμό από τον ανταγωνισμό του, το P20 δείχνει ότι είναι ένα όντως νέο Smartphone και δεν προσπαθεί απλά να «βγάλει» μια ακόμα χρονιά με μικρές αλλαγές. Η τιμή πώλησης του είναι σίγουρα υψηλή, όχι όμως περισσότερο από ότι θεωρείται (κακώς) λογικό για την κατηγορία του, ενώ ταυτόχρονα είναι και όσο πιο οικονομικό πρέπει από το P20 Pro για να είναι λογική η ύπαρξη του και ελκυστικό για όσους δεν θέλουν να δώσουν τα χρήματα που κοστίζει εκείνο.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

6 σχολια

spiros 07/05/2018 - 14:25

Καλημερα ειμαι μεταξυ χα2 νοκια 6 και mate 10 lite με ενδιαφερει καλη φωτογραφια
Τι θα μου προτεινες?
Ευχαριστω

Reply
Kostas Gliatiotis 07/05/2018 - 21:43

Καλησπέρα !

Ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές, το Nokia 6 έχει ίσως την καλύτερη κάμερα, ανπρόκειται για την δεύτερη έκδοση, το Nokia 6 2018. Το Mate 10 Lite έχει συνολικά την ίδια απόδοση στην κάμερα, με σημαντικά λιγότερα χρήματα, τρέχει όμως μέχρι και σήμερα παλαιότερη έκδοση του Android 7.0 Nougat και τουλάχιστον από το Nokia 6 2018 είναι και αισθητά πιο “Αργό” σε επιδόσεις.
Το XA2 μπορείς να δεις και στο Review που έχουμε κάνει εδώ, ότι έχει πολύ άσχημη κάμερα σε απόδοση σε χαμηλό φωτισμό 🙂

https://in2mobile.gr/2018/03/04/sony-xperia-xa2-review/

Reply
Κατερίνα 13/03/2019 - 19:09

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα στο Samsung a7 (2018) και το Huawei p20. Με ενδιαφέρει η ταχύτητα, ο αποθηκευτικός χώρος και οι καλές φωτογραφίες. Ποιο μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ.

Reply
Kostas Gliatiotis 13/03/2019 - 19:37

Καλησπέρα ! Παρότι το Galaxy A7 2018 είναι αρκετά νεότερη συσκευή, δεν παύει να είναι σε μια κατηγορία κάτω από το P20 της Huawei. Οι τρεις κάμερες του είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτριες σε ποιότητα φωτογραφίας, και δεν έχουν καμία σχέση με την καταπληκτική κάμερα του P20. Το μοναδικό ίσως πλεονέκτημα του A7 2018 έιναι η μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη του. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικά πιο αργό, έχει χειρότερη συνολικά μπαταρία, και το βασικότερο είναι ότι στον τομέα της κάμερας δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση, η διαφορά είναι “αστεία” υπέρ του P20.

Μπορείς παρόλα αυτά να δεις και το Review που έχουμε κάνει και για το A7 2018 εδώ

https://in2mobile.gr/2018/10/12/samsung-galaxy-a7-2018-review/

Reply
Κατερίνα 13/03/2019 - 20:21

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Θα διαβάσω αναλυτικά το review για το A7!

Reply
Νικολέτα 07/06/2019 - 17:19

Να ρωτήσω κάτι, χαζό μάλλον, εάν γνωρίζετε… Το p20 που έχει φορεμένο ένα τζαμακι προστατευτικο, από τον κατασκευαστή του, βγαίνει;;

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights