Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Oι εφαρμογές δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν την κίνηση δικτύου στο Android P

Oι εφαρμογές δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν την κίνηση δικτύου στο Android P

απο Kostas Gliatiotis

Για όλες τις αλλαγές που έχει κάνει η Google στο Android τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι μια αρκετά σημαντική δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο που είναι στημένο το λειτουργικό σύστημα, κάθε εφαρμογή που θα το ζητήσει, έχει την δυνατότητα να καταγράφει και να παρακολουθεί την κίνηση και την μεταφορά δεδομένων από την ίδια ή κάθε άλλη εφαρμογή.

Παρότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να δει τα ίδια τα δεδομένα, που πολλές φορές είναι κρυπτογραφημένα, κάθε εφαρμογή μπορεί να καταγράψει το πότε, και σε ποιον Server συνδέθηκε κάποια άλλη εφαρμογή, και να κρατάει στατιστικά χρήσης ανάλογα με το πως έχει ρυθμιστεί να το κάνει. Το περίεργο είναι ότι μέχρι σήμερα, για να αποκτήσει μια εφαρμογή πρόσβαση στην συνολική κίνηση δικτύου από το Smartphone, δεν χρειαζόταν την άδεια του χρήστη όπως συμβαίνει με δικαιώματα χρήσης για άλλα τμήματα του λειτουργικού όπως τα μηνύματα, η κάμερα κλπ.

Αυτή την περίεργη “τρύπα” πρόκειται να κλείσει πλέον η Google, αφού η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει στο Android Open Source Project μια τροποποίηση που τερματίζει αυτή τη πρόσβαση με μερικές εξαιρέσεις σε εφαρμογές που τη χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά, στην επόμενη έκδοση του Android 9 το κενό αυτό ασφαλείας θα έχει διορθωθεί, και οι εφαρμογές θα πρέπει να ζητήσουν την άδεια του χρήστη για να παρακολουθήσουν την κίνηση δικτύου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights