Χειρισμός μέσω swipe στο επόμενο Android P

Χειρισμός μέσω swipe στο επόμενο Android P

Εκτός του notch που η Apple φέρε στην αγορά και η Google έχει δεσμευθεί πλέον να υποστηρίξει στην επόμενη έκδοση του Anroid P,η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα μια ακόμα δυνατότητα που έχει σχεδόν αντιγράψει την λειτουργικότητα του iPhone X.

Στο επόμενο Android P θα υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού του smartphone χωρίς καθόλου πληκτρα στην οθόνη, με έναν τρόπο που θυμίζει πολύ αυτόν της apple. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα υπάρχει μια μικρή “μπάρα” η οποία θα επιτρέπει τον χειρισμό μέσω αυτής. Με μια απλή πίεση το smartphone θα επιστρέφει στην οθόνη αναμονής, ενώ με οαρατεταπαρα πίεση θα εμφανίζεται ο Google assistant όπως συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Η σημαντική διαφορά , και το χαρακτηριστικό που θυμίζει περισσότερο το iPhone X είναι ότι με ένα swipe προς τα πάνω ο χρήστης θα έχει πρόσβαση στη λίστα με τις ενεργές εφαρμογές που πλέον θα εμφανίζονται σε μικρές καρτέλες όπως στο iOS.

Το συνηθισμένο μας πλήκτρο επιστροφής θα εμφανίζεται μόνο μέσα σε εφαρμογές και θα προσφέρεται όταν υπάρχει κάποιο ανώτερο επίπεδο να επιστρέψει ο χρήστης. Η Google αναφέρει ότι θα υπάρχει preview του Android P για 11 ξεχωριστές συσκευές, οπότε και αυτή η νέα δυνατότητα θα προσαρμοστεί και θα δοκιμαστεί πριν διατεθεί επίσημα με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.