Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ O… Trump αναζητά τρόπο να επαναλειτουργήσει η ZTE

O… Trump αναζητά τρόπο να επαναλειτουργήσει η ZTE

απο Kostas Gliatiotis

Με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο, η Αμερικάνικη κυβέρνηση, και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της χώρας δήλωσε μέσω του … Twitter όπως συνηθίζει, ότι αναζητά τρόπους να βοηθήσει την ZTE που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία της.

Το κίνητρο του Αμερικανού Προέδρου φαίνεται ότι είναι οι θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί, και θα συνεχίσουν να χάνονται στην Κίνα με την διακοπή λειτουργίας της ZTE. Αρχικά υπάρχει βέβαια ένα θέμα στο ότι ήταν η δική του κυβέρνηση που προκάλεσε το πρόβλημα με το εμπάργκο τεχνολογίας που επέβαλε στην ZTE, και μάλιστα αφού αυτή είχε πληρώσει περίπου 890 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμο για την εξαγωγή προϊόντων σε Ιράν και Βόρειο Κορέα.

Η απόφαση για το εμπάργκο στην ZTE έκανε αδύνατο για την εταιρεία να αγοράσει επεξεργαστές από την Qualcomm για τις περισσότερες συσκευές της, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι περιλαμβάνει και την Google. Το ίδιο το Android διατίθεται δωρεάν από την εταιρεία, όμως οι υπηρεσίες της εταιρείας και εφαρμογές όπως το Youtube και το Play Store πρέπει να συμφωνήσει η Google για να τις πάρει κάθε κατασκευαστής αφού τηρήσει συγκεκριμένους όρους. Το εμπάργκο περιλάμβανε και αυτό το κομμάτι της Google με αποτέλεσμα η ZTE να μπορούσε να διαθέσει Android Smartphones μόνο χωρίς τις εφαρμογές για αυτές τις δημοφιλείς υπηρεσίες, κάτι που δεν είναι αποδεκτό εμπορικά εκτός Κίνας.

Ο Xi Jinping, πρόεδρος της Κίνας, δήλωσε ότι επικοινώνησε ο ίδιος με τον Trump προκειμένου να τον πίεσει να βρει μια λύση, και ο Trump από την πλευρά του δηλώνει πλέον ότι έχει δώσει εντολή στο Αμερικανικό ανάλογο του Υπουργείου εμπορίου, ώστε αυτό να βρει μια λύση στο πρόβλημα. Πιθανότατα πάντως, όπως ο ίδιος συνηθίζει, να θέλει να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, και να πρέπει κάποιο άλλο τμήμα της κυβέρνησης του να βρει μια λύση σε ένα πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights