Ανακοινώθηκε το Nokia X6

Ανακοινώθηκε το Nokia X6

Μια νέα συσκευή και ταυτόχρονα μια νέα κατηγορία παρουσίασε σήμερα η HMD Global, με το Nokia X6.

Η νέα συσκευή έρχεται με σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τηλέφωνα της εταιρείας. Αρχικά η 5.8 ιντσών οθόνη έχει πλέον notch στο πάνω μέρος της, και πλέον αναλογία πλευρών 19:9 . Η ανάλυση είναι στα 2280 x 1080 pixels και φυσικά πρόκειται για LCD panel. Το πίσω μέρος του Nokia X6 είναι κατασκευασμένο από γυαλί, μια αλλαγή από το μέχρι τώρα συνηθισμένο μεταλλικό πλαίσιο που χρησιμοποιεί η HMD στις συσκευές της.

Το Nokia X6 έχει δύο κάμερες στο πίσω μέρος του, με ανάλυση 16 mpixels για τη βασική και μόλις 5 mpixels για την δεύτερη ασπρόμαυρη  του. Το διάφραγμα είναι σχετικά περιορισμένο και στις δύο, με f/2.0 για την βασική και f/2.2 για την δεύτερη των 5 mpixels.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το Nokia X6 κρύβει τον Snapdragon 636 στο εσωτερικό του, σε συνδυασμό με 4 η 6 GB μνήμης RAM ανάλογα την έκδοση του αποθηκευτικού χώρου. Αυτή των 32 GB έρχεται με 4 GB και αυτή των 64 συνδυάζεται είτε με 4 είτε με 6 GB RAM.

Φυσικά η Nokia συνεχιζει την προτίμηση του tock Android, και η νεότερη διαθέσιμη 8.1 Oreo έκδοση τρέχει στο Nokia X6 .

Το κακό είναι ότι προς το παρόν το Smartphone θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα σε τιμή που ξεκινά περίπου από τα 200 δολάρια για την έκδοση των 32 GB. Η διαθεσιμότητα του στον υπόλοιπο κόσμο είναι ακόμα άγνωστη.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.