Υπάλληλοι της Google παραιτούνται λόγω της συνεργασίας με τον Αμερικανικό στρατό

Υπάλληλοι της Google παραιτούνται λόγω της συνεργασίας με τον Αμερικανικό στρατό

Πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι η Google συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό του Αμερικάνικου στρατού για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην αναγνώριση προσώπων σε πλανα που έχουν ληφθεί μέσω drones.

Η Google είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να συμμετέχει στο πρόγραμμα, μια επιλογή που προκάλεσε την δημιουργία επιστολής διαμαρτυρίας από περιπου 4.000 υπαλλήλους της. Η εταιρεία δεν έχει αλλάξει γνώμη από ότι φαίνεται, και πλέον γίνεται γνωστή με λεπτομέρειες η συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει η Google μαζί με αυτά για την αναγνωριση προσώπων θα χρησιμοποιηθούν από τον Αμερικανικό στρατό για την αναγνώριση προσώπων σε πλάνα που έχουν ήδη τραβηχτεί από πολεμικά drones. Ο σκοπός είναι να αναγνωριστούν τυχόν πρόσωπα που έχουν σημασία και έχουν διαφύγει από τις ως τώρα έρευνες του στρατού.

Το προσωπικό της Google δικαίως θεωρεί ότι αυτη η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για την αναγνώριση προσώπων σε αποστολές που έχουν σκοπό να σκοτώσουν κάποιον. Η εταιρεία δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί από την συνεργασία αυτή, και πλέον φαίνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν πιο έντονα οι εργαζομενοι της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα , ήδη 12 υπάλληλοι της google έχουν παραιτηθεί, χωρίς να υπάρχει κάποιος τρόπος να γνωρίζει η εταιρεία αν και άλλοι έχουν σκοπό να δείξουν πιο έντονα την ενόχληση τους στο μέλλον.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.