Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ ΕΕΚΤ: Θετική η διάθεση επανεξέτασης του νέου φόρου στα smartphones

ΕΕΚΤ: Θετική η διάθεση επανεξέτασης του νέου φόρου στα smartphones

απο John Leondaris

Την πρόθεση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, να επανεξεταστεί o φόρος 2% υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και επιβάλλεται στην τιμή πώλησης των smartphones, χαιρέτισε με ανακοίνωσή της η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΕΚΤ έχει ως εξής:

“H Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) χαιρετίζει την πρόθεση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκου Παππά να επανεξεταστεί o φόρος, ύψους 2% υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και επιβάλλεται στην τιμή πώλησης των smartphones, επιβαρύνοντας άδικα τους Έλληνες καταναλωτές.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ, κ. Γιώργος Στεφανόπουλος δήλωσε: “H πρωτοβουλία επανεξέτασης του νέου φόρου είναι στη σωστή κατεύθυνση καθώς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση σε προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας έχει αρνητική επίδραση στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας μας. Ως κλάδος δεν είμαστε αντίθετοι στην αποζημίωση των δημιουργών για την ιδιωτική αναπαραγωγή, αλλά θεωρούμε ότι η “εύλογη αμοιβή” πρέπει να λαμβάνει υπόψη την πραγματική χρήση των συσκευών, ώστε να είναι πράγματι εύλογη, να μην επιβάλλεται αναδρομικά και να μην επιβαρύνει την ψηφιακή πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας. Οι κινητές συσκευές αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο των πολιτών και των επιχειρήσεων της Ελλάδας για την ομαλή τους μετάβαση προς την ψηφιακή οικονομία και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση”.”.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights