Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S9 Plus Review : Περιορισμένες αλλά σημαντικές αλλαγές

Samsung Galaxy S9 Plus Review : Περιορισμένες αλλά σημαντικές αλλαγές

απο Kostas Gliatiotis

ΟΘόνη

Για όλα τα «στραβά» που μπορεί να βρει κανείς στο Galaxy S9 Plus, και όλα όσα θα μπορούσε να… έχει, αυτό που κανείς δεν μπορεί να πάρει από τη Samsung είναι οι κορυφαίες SUPER AMOLED οθόνες που επιλέγει για κάθε κορυφαίο Smartphone της.

Ακόμα και αν αυτή του Galaxy S9 Plus διατηρεί την διαγώνιο και την ανάλυση αυτής του προκατόχου του, τίποτα από τα 2 δεν παύει να είναι εντυπωσιακό. Οι 6.2 ίντσες είναι και εδώ «κατόρθωμα» σε αυτό το μέγεθος του Smartphone, ενώ η ανάλυση των 2960 x 1440 pixels παραμένει το ίδιο κορυφαία, με την πυκνότητα στα 529 pixel ανά ίντσα. Η Samsung πλέον τονίζει και στην συσκευασία, για τους πιο «λεπτομερείς» ότι η διαγώνιος των 6,2 ιντσών μετριέται θεωρώντας την οθόνη τετράγωνη, ενώ με τις κυρτές τέσσερις άκρες της είναι πραγματικά πιο κοντά στις 6.1 ίντσες. Μικρή η διαφορά αλλά θετικό που η εταιρεία το ξεκαθαρίζει.

Χρωματικά δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι λιγότερο από το μέγιστο από την οθόνη του Galaxy S9 Plus και αυτή δεν απογοητεύει. Η Samsung βρίσκει συνεχώς τρόπους να βελτιώνει έστω και στα σημεία, την απόδοση κάθε νεότερης οθόνης της και σε σύγκριση με αυτή των Galaxy S8 αλλά και του Note 8, υπάρχει μια μικρή διαφορά σε μέγιστη φωτεινότητα αλλά και στη ζωντάνια των χρωμάτων.

Καλώς ή κακώς, έστω και αν πλέον οι περισσότεροι έχουν αναγνωρίσει τα πλεονεκτήματα των AMOLED οθονών, υπάρχει ένα μέρος των χρηστών που δεν θέλει την ένταση και ίσως την υπερβολή απόχρωση που συνήθως έχει μια τέτοια οθόνη. Για αυτούς, η Samsung έχει εδώ και χρόνια πλέον, προσθέσει ένα σύνολο από ρυθμίσεις που αλλάζουν σημαντικά τη συμπεριφορά της οθόνης του Galaxy S9 Plus. Η αυτόματη προσαρμογή παραδοσιακά «τονίζει» λίγο περισσότερο όλα τα χρώματα ώστε να είναι χρηστική μέν, αλλά και ευχάριστη οπτικά για τον χρήστη. Υπάρχει όμως η δυνατότητα προβολής όλων των χρωμάτων με ακρίβεια ή ακόμα και η προσαρμογή τους μέσω του AMOLED Cinema, για την προβολή ταινιών.

Με τον φωτισμό να αγγίζει εντυπωσιακά επίπεδα και μάλιστα χωρίς να μειώνει, αλλά πρακτικά να τονίζει τη χρωματική απόδοση της οθόνης, ακόμα και κάτω από σχετικά μεγάλη γωνία θέασης οι χρωματικές αλλοιώσεις είναι μηδαμινές επιβεβαιώνοντας την κορυφαία ποιότητα της οθόνης.

Όπως συνηθίζει η Samsung, η μέγιστη ένταση του φωτισμού ενεργοποιείται μόνο αυτόματα όταν αυτό είναι απαραίτητο από τις εξωτερικές συνθήκες, και ο χρήστης του Galaxy S9 Plus δεν μπορεί να φτάσει μέχρι αυτή μέσα από τις ρυθμίσεις. Παρόλα αυτά, κοντά στο μέγιστο της διαθέσιμης χειροκίνητα ρύθμισης, η Samsung ενημερώνει ότι αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση μπαταρίας και πιθανόν και η θερμοκρασία του Smartphone.

Η επιλογή του κυρτού AMOLED Panel είναι κάτι που πλέον χαρακτηρίζει τα κορυφαία Smartphone της Samsung και η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει σκοπό να το αλλάξει αυτό. Μέχρι την εμφάνιση κάποιας νεότερης και πιο «εντυπωσιακής» τεχνολογίας, είναι δεδομένο ότι συσκευές σαν το Galaxy S9 Plus θα προσπαθούν να ξεχωρίσουν μέσω της οθόνης τους, και παρότι πλέον δεν αποτελούν απαραίτητα αποκλειστικότητα της Samsung, συνεχίζουν να το καταφέρνουν.

Το Always On Display θεωρείται πλέον δεδομένο στις συσκευές της εταιρείας σε αυτή την κατηγορία και όχι μόνο, και στις νεότερες εκδόσεις της εφαρμογής έχει αυξημένη λειτουργικότητα και επιλογές. Η βασική του χρησιμότητα παραμένει η συνεχόμενη προβολή της ώρας στην οθόνη του Galaxy S9 Plus και πληροφοριών για την μπαταρία αλλά και τις ειδοποιήσεις από εφαρμογές.

Στην νεότερη έκδοση της εφαρμογής, η Samsung έχει αυξήσει σημαντικά τις επιλογές για το τι θα προβάλλεται στην οθόνη, και σε αυτές περιλαμβάνεται και η επιλογή εικόνας που προβάλλεται με μειωμένη ανάλυση αλλά και χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο η «βασική» Always On Οθόνη με την ώρα να προβάλλεται με άσπρη γραμματοσειρά εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα στην κατανάλωση μπαταρίας από την AMOLED οθόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights