Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S9 Plus Review : Περιορισμένες αλλά σημαντικές αλλαγές

Samsung Galaxy S9 Plus Review : Περιορισμένες αλλά σημαντικές αλλαγές

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Για λόγους που όσες υποθέσεις και αν κάνουμε, μόνο η Samsung γνωρίζει ακριβώς, η μπαταρία στο εσωτερικό του Galaxy S9 Plus έχει χωρητικότητα 3.500 mAh. Αυτό την κάνει λίγο μεγαλύτερη από αυτή του σχεδόν αντίστοιχα μεγάλου σε διαστάσεις Galaxy Note 8, και ελάχιστα μικρότερη από αυτή του δύο ετών πλέων Galaxy S7 Edge (3,300 και 3.600 mAh ).

Η Samsung παρόλα αυτά αναζητά συνεχώς τρόπους να βελτιώνει την κατανάλωση ενέργειας από το Hardware αλλά και την καλύτερη διαχείριση από το λειτουργικό σύστημα, και το Galaxy S9 Plus είναι η «ζωντανή» απόδειξη ότι το καταφέρνει με σχετική επιτυχία. Σε άμεση σύγκριση με το Galaxy Note 8 αλλά και τη μικρότερη έκδοση του Galaxy S9, η μπαταρία έχει αρκετά καλή απόδοση πολύ κοντά πλέον στο άριστο με δεδομένη τη χωρητικότητα της.

Μια ημέρα ιδιαίτερα έντονης χρήσης είναι κάτι που ο χρήστης μπορεί να περιμένει και να είναι… σίγουρος ότι το Smartphone του δεν θα τον αφήσει χωρίς μπαταρία πριν επιστρέψει το βράδυ σπίτι του για να το φορτίσει. Για να φτάσει ο χρόνος αυτός πιο κοντά στις 2 ημέρες θα πρέπει είτε να είναι κάποιος σχετικά προσεκτικός στη χρήση που κάνει ή να έχει αφιερώσει τον χρόνο που απαιτείται για να ρυθμίσει τις επιλογές διαχείρισης ενέργειας που προσφέρει το γραφικό περιβάλλον της Samsung.

Εδώ θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι έστω και με μικρή καθυστέρηση, έχει πλέον το πιο απλό και εύκολο στην χρήση μενού διαχείρισης της μπαταρίας σε σύγκριση με σχεδόν όλες τις προτάσεις του ανταγωνισμού. Το Galaxy S9 Plus έχει τρεις διαφορετικές… κατηγορίες εφαρμογών που είτε μπορούν να λειτουργούν συνεχώς ακόμα και σε κατάσταση αναμονής, είτε να παρακολουθούνται για την λειτουργία τους είτε τέλος να μην μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα όταν ο χρήστης του δεν το έχει στα χέρια του.

Το Smartphone παρακολουθεί συνεχώς τις συνήθειες του χρήστη του, και μετά από 3 ημέρες που μια εφαρμογή δεν έχει ανοιχτεί καθόλου, την βάζει στην λίστα με αυτές που ελέγχει αυτόματα. Η λίστα με αυτές που μονίμως θα περιορίζονται είναι για τους χρήστες που γνωρίζουν ότι κάποια εφαρμογή καταναλώνει ενοχλητικά πολλή μπαταρία, αλλά την ανοίγουν πιο συχνά από τις τρεις ημέρες και δεν τοποθετείται αυτόματα σε «παρακολούθηση». Το λειτουργικό έχει επίσης την δυνατότητα να ενημερώνει τον χρηστη για ασυνήθιστη συμπεριφορά από κάποιες εφαρμογές ώστε αυτός να γνωρίζει αν κάτι καταναλώνει την μπαταρία του ξαφνικά.

Οι χρήστες που έχουν τη “διάθεση” και τον χρόνο να προσαρμόσουν την λειτουργία του Galaxy S9 Plus στα μέτρα τους, και να καθορίσουν αυτοί τι θα κάνει κάθε εφαρμογή, μπορούν να δουν σε βάθος χρόνου σημαντικά οφέλη στην μπαταρία του. Το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης συνήθως οφείλεται έτσι και αλλιώς σε εφαρμογές που εγκαθιστά ο χρήστης, και με όλες τις επιλογές που προσφέρει η Samsung, αυτή μπορεί να περιορισρεί τουλάχιστον όταν το Galaxy S9 Plus βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights