Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S9 Plus Review : Περιορισμένες αλλά σημαντικές αλλαγές

Samsung Galaxy S9 Plus Review : Περιορισμένες αλλά σημαντικές αλλαγές

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των High End Smartphones έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις σε ότι αφορά τον τρόπο που ανανεώνεται η καλύτερη πρόταση κάθε εταιρείας. Σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου περίπου, πρέπει κάθε εταιρεία να δημιουργεί ένα συνολικά νέο Smartphone που θα είναι καλύτερο από το … μέχρι τότε καλύτερο της ίδιας και του ανταγωνισμού.
Για τις δύο εκδόσεις του Galaxy S9 η Samsung είναι προφανές πλέον ότι επέλεξε μια αρκετά διαφορετική οδό, αφού το νεότερο και καλύτερο Smartphone της (προς το παρόν τουλάχιστον…) έρχεται με τις βελτιώσεις του καλά κρυμμένες κάτω από την ίδια πρακτικά εμφάνιση με τον προκάτοχο του. Η εταιρεία «στοιχηματίζει» ότι οι βελτιώσεις που έχει κάνει στον πρακτικό τομέα είναι πιο σημαντικές, και ότι ο κόσμος θα … αποδεχθεί το Galaxy S9 για αυτές, χωρίς να ενοχληθεί από τις ελάχιστες αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση.

Για πρώτη φορά εδώ και 3 χρόνια, από την εμφάνιση της μεγαλύτερης έκδοσης του τότε Galaxy S6 Edge Plus, το μεγαλύτερο από τα δύο Galaxy S9, και εδώ με την ονομασία Plus, έρχεται με πραγματικές διαφορές εκτός από το μέγεθος σε σύγκριση με τον μικρότερο αδερφό του. Με δύο κάμερες αντί για μια «μόνο» στο πίσω μέρος, αναμενόμενα μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και … 2 GB επιπλέον RAM για τους πιο απαιτητικούς χρήστες, προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του για όσους θεωρούν ότι η απλά μεγαλύτερη οθόνη δεν είναι αρκετή

Σχεδιασμός

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να «αποφύγει» η Samsung την άμεση σύγκριση με το προηγούμενο Galaxy S8 και S8 Plus, από τη στιγμή που το Galaxy S9 Plus διατηρεί πρακτικά τον ίδιο εξωτερικό σχεδιασμό.

Η εταιρεία προφανώς και θέλει να εκμεταλλευτεί την εντυπωσιακή σχεδίαση και κατασκευή που η ίδια δημιούργησε πριν ένα χρόνο, και σε μεγάλο βαθμό έχει δίκιο, όσο περίεργο και αν φαίνεται αρχικά. Για συγκεκριμένη εταιρεία του ανταγωνισμού της Samsung, η διατήρηση της ίδιας εξωτερικής εμφάνισης για αρκετά χρόνια αντιμετωπιζόταν σαν «σωστή» όσο διατηρούσε ταυτόχρονα και τα πρακτικά πλεονεκτήματα που αυτή είχε. Στην περίπτωση της Κορεάτικης εταιρείας φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη …. Αποδοχή, ακόμα και αν όντως υπάρχουν αντικειμενικά πλεονεκτήματα σε αυτόν.

Ο συνδυασμός γυαλιού στο μπροστά αλλά και το πίσω μέρος του Galaxy S9 Plus έχει φτάσει πιθανότατα κοντά στο… άριστο πλέον, αφού το αλουμινένιο πλαίσιο εμφανίζεται ελάχιστα στο πλαϊνό του μέρος προκειμένου να αυξήσει στο μέγιστο την γυάλινη επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το χέρι του χρήστη. Η κυρτή οθόνη ακόμα και αν πλέον είναι λιγότερο «Ασυνήθιστη» σε σύγκριση με τα Galaxy S6 πριν δύο χρόνια, δεν παύει να είναι κάτι το διαφορετικό και σίγουρα όμορφο.

Αν υπάρχει κάτι που έχει αλλάξει σε σύγκριση με το Galaxy S8 (και στις δύο του εκδόσεις) είναι ότι το πλαίσιο πάνω και κάτω από την οθόνη έχει γίνει έστω και λίγο μικρότερο. Όντας ήδη αρκετά περιορισμένο στις προηγούμενες συσκευές, κάθε επιπλέον μείωση αποτελεί ουσιαστικά κατόρθωμα σχεδιασμού αλλά και μηχανικής.

Πλέον δεν υπάρχει απόλυτα και συμμετρία μεταξύ του πάνω και του κάτω μέρους, αφού πάνω πρέπει να φιλοξενηθούν οι απαραίτητοι αισθητήρες για την λειτουργία του Galaxy S9 Plus, που λόγω και των δυνατοτήτων του είναι περισσότεροι από το συνηθισμένο. Η Samsung πάντως έχει κάνει φέτος και πολύ καλύτερη δουλειά στο να τους «κρύψει» κάτω από σκούρο μαύρο τζάμι ώστε να μην είναι εμφανείς όσο στις προηγούμενες συσκευές της.

Στο πίσω μέρος τώρα, το Galaxy S9 Plus έχει δύο διαφορετικές κάμερες, τοποθετημένες μάλιστα σε κάθετη διάταξη και όχι οριζόντια με τη μια δίπλα στην άλλη όπως στο Galaxy Note 8.

Η σημαντικότερη αλλαγή όμως παρόλα αυτά πρέπει να είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από αυτές και πρακτικά κοντά στο μέσο του Galaxy S9 Plus, και όχι στην αρκετά άβολη θέση που είχε τοποθετηθεί στα δύο Galaxy S8. Μάλιστα πλέον το πλαίσιο γύρω από τον αισθητήρα είναι ελαφρώς υπερυψωμένο ώστε να μπορεί να τον βρεί με την αφή ο χρήστης του Smartphone. Η μικρή απόσταση από τις δύο κάμερες κάνει και πάλι πιθανό να τις ακουμπήσει ο χρήστης κατά λάθος αντί για τον αισθητήρα, αλλά είναι αρκετά πιο σπάνιο φαινόμενο και σημαντικά λιγότερο ενοχλητικό.

Το αλουμινένιο πλαίσιο του Galaxy S9 Plus είναι και εδώ ελάχιστα εμφανές στο πλαϊνό μέρος του Smartphone και μόνο στο πάνω και κάτω μέρος καλύπτει πρακτικά σχεδόν όλη την επιφάνεια, αναγκαστικά για λόγους στιβαρότητας αλλά και πρακτικά για να φιλοξενηθεί η Type-C USB θύρα αλλά και το βύσμα των ακουστικών. Η Samsung δηλώνει ότι έχει βελτιώσει και την ακαμψία του αλουμινίου που χρησιμοποιεί, αν και πρακτικά αυτό ποτέ μέχρι σήμερα δεν αποτελούσε πρόβλημα για τις συσκευές της εταιρείας.

Συνολικά, το Galaxy S9 Plus προσπαθεί να «πείσει» τον υποψήφιο αγοραστή ότι απλά συνεχίζει την ίδια επιτυχημένη συνταγή του προκατόχου του, με ελάχιστες βελτιώσεις που δείχνουν πόσο… σωστό ήταν εξ αρχής το συγκεκριμένο σχέδιο. Πρακτικά, μόνο οι χρήστες που θέλουν να… ξεχωρίζουν με την εμφάνιση του Smartphone τους, ώστε αυτό να αναγνωρίζεται άμεσα σαν το νεότερο και καλύτερο από τους γύρω τους θα έχουν «πρόβλημα» με αυτή την επιλογή της Samsung. Σε κάθε πρακτικό και ουσιαστικό επίπεδο η εταιρεία έκανε πιθανότατα μια σωστή επιλογή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights