Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ O Trump βρήκε τρόπο να “σώσει” τη ZTE

O Trump βρήκε τρόπο να “σώσει” τη ZTE

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι η κυβέρνηση του ήταν αυτή που αρχικά δημιούργησε το πρόβλημα με την επιβολή του εμπάργκο στην ZTE για 7 χρόνια, φαίνεται ότι πλέον ο Trump βρήκε ένα τρόπο να λύσει το πρόβλημα που έφτασε την εταιρεία στο σημείο να σταματήσει τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Wall Street Journal, η Αμερικανική κυβέρνηση θα σταματήσει το εμπάργκο προς τη ZTE και αυτή θα έχει ξανά τη δυνατότητα να αγοράζει εξοπλισμό και τεχνολογία από Αμερικάνικές εταιρείες. Αυτό θα επιτρέψει στην ZTE να συνεχίσει να χρησιμοποιεί επεξεργαστές της Qualcomm στα Smartphones της, αλλά και τις υπηρεσίες της Google που κάνουν δυνατή την επιλογή του Android εκτός Κίνας.

Η ZTE έχει ήδη πληρώσει περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμο για την πώληση εξοπλισμού με αμερικάνικη τεχνολογία στο Ιραν και τη Βόρειο Κορέα, όμως προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο η Αμερικάνικη κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσει και άλλα χρήματα. Η ZTE θα πρέπει επίσης να τιμωρήσει τα στελέχη της που συμμετείχαν σε αυτές τις συμφωνίες με τις χώρες που δεν επιτρέπεται η πώληση εξοπλισμού.

Από την πλευρά της Κινεζικής κυβέρνησης, η συμφωνία περιλαμβάνει την κατάργηση του φόρου που είχε επιβληθεί στα Αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, και πιθανότατα την λήξη του “πολέμου” δασμών και φόρων που είχε ξεκινήσει μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights