Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 5 Review : Εντυπωσιακό για την κατηγορία του και όχι μόνο

Xiaomi Redmi Note 5 Review : Εντυπωσιακό για την κατηγορία του και όχι μόνο

απο Kostas Gliatiotis

O τρόπος με τον οποίο η Xiaomi σχεδιάζει συνεχώς κορυφαίες συσκευές σχεδόν σε κάθε κατηγορία τιμής, παραμένει το ίδιο εντυπωσιακός μέχρι και σήμερα. Αντίστοιχα, η InfoQuest φαίνεται να συνεχίζει να επιλέγει σωστά τις συσκευές που θα εισάγει επίσημα στη χώρα μας, προκειμένου αυτές να προσφέρουν πάντα όσο το δυνατόν περισσότερα από τον ανταγωνισμό τους στην κατηγορία τιμής που ανήκουν.

Μετά τα Redmi 5 και Redmi 5 Plus, στη χώρα μας θα έρθει σύντομα και το RedMi 5 Note επίσημα και αυτό μέσω της InfoQuest που μας παραχώρησε και την συσκευή για τις ανάγκες του συγκεκριμένου Review. Με ελάχιστα μεγαλύτερο κόστος από το Redmi 5 Plus, η Note έκδοση διαθέτει τον δικό της ελάχιστα διαφορετικό χαρακτήρα, και με αλλαγές ακριβώς στους τομείς που πρέπει ώστε να είναι απλά… καλύτερο.

Το Redmi 5 Note είναι από τις προτάσεις της Xiaomi που δείχνουν ότι η εταιρεία εστιάζει πλέον σοβαρά και στους τομείς που μέχρι τώρα, χωρίς οι προηγούμενες συσκευές της να έχουν κάποιο «πρόβλημα», δεν ξεχώριζαν ιδιαίτερα από τον ανταγωνισμό τους. Με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση στην κάμερα λοιπόν, μια επίσης πολύ καλή σε απόδοση οθόνη 6 ιντσών, το RedMi 5 Note αποτελεί την καλύτερη ίσως πρόταση της εταιρείας με δεδομένο και το χαμηλό του κόστος.

Σχεδιασμός.

Με την μετάβαση σε οθόνη με αναλογία πλευρών 18:9 η Xiaomi πήρε και την πολύ σωστή απόφαση να αφαιρέσει τα ξεχωριστά πλήκτρα χειρισμού κάτω από την οθόνη των συσκευών της. Στην περίπτωση του RedMi 5 Note αλλά και των δύο οικονομικότερων νέων RedMi 5 η οθόνη έρχεται με όσο το δυνατόν μικρότερο πλαίσιο γύρω της, για τα δεδομένα πάντα της κατηγορίας που ανήκει το καθένα.

Ο σχεδιασμός της μπροστινής επιφάνειας τώρα, με την οθόνη να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για… διαφοροποίηση. Στο μαύρο χρώμα της έκδοσης που είχαμε στα χέρια μας, εκτός από την κάμερα πάνω από την οθόνη, και το ακουστικό δίπλα σε αυτή, το RedMi 5 Note δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα … κακό.

Με την μετάβαση σε οθόνη 18:9 “πλήρους προβολής” όπως την ονομάζει η Xiaomi, τα ξεχωριστά πλήκτρα κάτω από την οθόνη δεν είναι πλέον απαραίτητα, και όλες οι συσκευές της εταιρείας προσφέρουν εικονικά πλήκτρα χειρισμού στην ίδια την οθόνη. Με δεδομένο το όφελος που έχει και αυτή η αλλαγή με τη σειρά της στον περιορισμό του πλαισίου και στο κάτω μέρος είναι σίγουρα καλοδεχούμενη.

Για το πίσω μέρος τώρα, η Xiaomi έχει κάνει ελάχιστες και συγκεκριμένες αλλαγές στον σχεδιασμό του RedMi 5 Note. Η βασικότερη από αυτές, που ξεχωρίζει άμεσα και οπτικά, είναι η τοποθέτηση των δύο καμερών σε κάθετη διάταξη, και στο αριστερό μέρος της πίσω όψης αντί για το κέντρο που τις τοποθετεί παραδοσιακά. Η συγκεκριμένη διάταξη θυμίζει λίγο περισσότερο από ότι θα θέλαμε μια συγκεκριμένη πρόταση του ανταγωνισμού, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι η Xiaomi είναι η πρώτη που την… δανείζεται.

Παρότι προεξέχουν αρκετά από το υπόλοιπο Smartphone, η Xiaomi περιλαμβάνει στην συσκευασία του Redmi 5 Note και μια απλή θήκη σιλικόνης που όμως είναι σχεδιασμένη να ταιριάζει ακριβώς στο συγκεκριμένο σημείο και να προστατεύει και τις δύο κάμερες όταν ο χρήστης το ακουμπάει σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων συνεχίζει πάντως να βρίσκεται σωστά τοποθετημένος στο κέντρο και σε σημείο που η πρόσβαση είναι εντυπωσιακά εύκολη ακόμα και σε ένα Smartphone με το μέγεθος του RedMi 5 Note. Η συνολική κατασκευή από αλουμίνιο, χωρίζεται μόνο στα δύο άκρα στο πάνω και κάτω μέρος, όπου κάτω από πλαστικό βρίσκονται οι κεραίες που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του Smartphone.

Τέλος, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι η Xiaomi έχει κρατήσει τις συνολικές διαστάσεις σε πολύ καλά επίπεδα, για κινητό με οθόνη 5.99 ιντσών, ενώ και το βάρος είναι ακριβώς όσο «πρέπει» ώστε να μην κουράζει στο χέρι του χρήστη αλλά να μην δίνει και την αίσθηση φθηνής κατασκευής.

Η συναρμολόγηση και το φινίρισμα είναι αναμενόμενα άψογο, και η Xiaomi συνεχίζει να το πετυχαίνει αυτό σε μια κατηγορία τιμής που δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά μαζί με αυτή την ποιότητα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights