Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 5 Review : Εντυπωσιακό για την κατηγορία του και όχι μόνο

Xiaomi Redmi Note 5 Review : Εντυπωσιακό για την κατηγορία του και όχι μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Μέχρι και το RedMi 5 Note, οι περισσότερες συσκευές της εταιρείας σε αυτή την κατηγορία, χωρίς να εχουν καθόλου «κακή» οθόνη, κάλυπταν απλά τις βασικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος από ένα Smartphone.

Το RedMi 5 Plus είναι η συσκευή που το αλλάζει αυτό σε εντυπωσιακό βαθμό. Παρά την διατήρηση του μεγέθους στις 5.99 ίντσες και την ανάλυση στα 2160 x 1080 pixels, η απόδοση της είναι αισθητά καλύτερη από αυτή του Redmi 5 Plus. Φυσικά πρόκειται για LCD panel, αφού η Xiaomi αποφεύγει τη χρήση AMOLED οθονών ακόμα και σε αρκετά ακριβότερες προτάσεις της.

Η χρωματική απόδοση όμως είναι εντυπωσιακή, και συνδυάζεται άριστα με τον πολύ καλό σε ένταση φωτισμό που έχει η οθόνη. Τα πάντα εμφανίζονται με μια «ζωντάνια» που τονίζει ιδιαίτερα το Smartphone, και κάνει ευχάριστη την καθημερινή του χρήση. Η προβολή φωτογραφιών και βίντεο είναι σχεδόν… απολαυστική, και σίγουρα πάνω από αυτό που περιμένει αρχικά κάποιος σε αυτά τα χρήματα.

Οι γωνίες θέασης είναι αντίστοιχα πολύ καλές, και αυτό που μειώνεται αισθητά είναι περισσότερο ο φωτισμός της κάτω από μεγάλη γωνία. Στο μενού των ρυθμίσεων, η Xiaomi προσφέρει ένα σύνολο από επιλογές προκειμένου ο χρήστης του RedMi 5 Note να διαλέξει αυτή που … ταιριάζει καλύτερα στις δικές του απαιτήσεις. Η αντίθεση της οθόνης θεωρητικά προσαρμόζεται στον διαθέσιμο φωτισμό, με μικρές όμως διακυμάνσεις που συνήθως δεν είναι ορατές. Υπάρχει παρόλα αυτά η επιλογή απενεργοποίησης της αυτόματης προσαρμογής, που κάνει την οθόνη λιγότερο ζωντανή και περισσότερο «φυσική».

Με δεδομένο το ότι ο μέσος χρήστης ενδιαφέρεται να χρησιμοποιεί μια ευχάριστη χρωματικά, και ξεκούραστη οθόνη, θα λέγαμε ότι η Xiaomi έχει πετύχει σχεδόν άριστα αυτόν τον στόχο στο RedMi 5 Note. Για όσους προτιμούν την χρωματική ακρίβεια, υπάρχει πάντα αυτή η δυνατότητα μέσα από τις ρυθμίσεις.

Σε άμεση σύγκριση με τις δύο άλλες συσκευές της ίδιας «σειράς», το RedMi 5 Note σαν καλύτερο από αυτά, έρχεται και με μια αρκετά καλύτερη συνολικά οθόνη. Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία τιμής, η οθόνη του Smartphone δεν είναι απλά καλή, αλλά ξεχωρίζει με την ποιότητα της και την χρωματική της απόδοση σε σημείο που μπορεί να συγκριθεί άνετα με αρκετά ακριβότερες συσκευές. Η διαγώνιος των 6 ιντσών θεωρείται περισσότερο “λογική” κυρίως χάρη στις περιορισμένες διαστάσεις του πλαισίου γύρω της, που κάνουν ολόκληρο το Smartphone να μην … τρομάζει τον υποψήφιο αγοραστή με το μέγεθος του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights