Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 5 Review : Εντυπωσιακό για την κατηγορία του και όχι μόνο

Xiaomi Redmi Note 5 Review : Εντυπωσιακό για την κατηγορία του και όχι μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Redmi Note 5 τρέχει την νεότερη έκδοση του MIUI, την 9.5 και πάντα στην Global έκδοση της σαν συσκευή που έρχεται επίσημα στη χώρα μας. Προς τιμήν της Xiaomi, κάτω από το γραφικό της περιβάλλον βρίσκεται και η 8.1 Oreo έκδοση του Android της Google.

Το MIUI δεν διαθέτει ξεχωριστό μενού εφαρμογών και παρουσιάζει όλα τα περιεχόμενα του Smartphone σε διαφορετικές οθόνες αναμονής. Παρόλα αυτά, το επίπεδο παραμετροποίησης της εμφάνισης του γραφικού περιβάλλοντος είναι αρκετά εντυπωσιακό και επιτρέπει στον χρήστη να φέρει ακριβώς στα μέτρα του το Redmi Note 5

H Xiaomi επιλέγει να τροποποιεί τις εφαρμογές συστήματος προκειμένου να αυξήσει την λειτουργικότητα τους, αλλά και να προσθέτει επιπλέον εφαρμογές προκειμένου να δίνει στον χρήστη επιλογές που δεν προσφέρει η στοκ έκδοση του Android. Η εφαρμογή της συλλογής φωτογραφιών αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα και συνδυάζει μια αρκετά απλή εμφάνιση με χρήσιμες δυνατότητες

Με δεδομένη την ύπαρξη υπερύθρων στο πάνω μέρος του Smartphone, υπάρχει και η συνηθισμένη πλέον εφαρμογή της Xiaomi για τον χειρισμό ενός πλήθους από διαφορετικές συσκευές. Ο χρήστης του Redmi Note 5 απλά επιλέγει τον κατασκευαστή και το είδος της συσκευής από την λίστα και να συνδυάσει ακόμα και πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

Παρόλα αυτά, σχεδόν υποχρεωτικά πλέον, υπάρχει και το σύνολο των εφαρμογών της Google σε ξεχωριστό φάκελο, για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τις Cloud υπηρεσίες της εταιρείας για το Google Photos και όχι μόνο.

Στα θετικά αναφέρουμε πάντα τον File Manager που υπάρχει για τους χρήστες που θέλουν και ξέρουν να διαχειριστούν το σύνολο των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στην μνήμη του κινητού τους.

Η εφαρμογή συνολικής διαχείρισης του RedMi Note 5 συνεχίζει και έχει την περίεργη ονομασία «Ασφάλεια» στα Ελληνικά, προσφέρει όμως ένα εντυπωσιακό σύνολο από επιλογές και δυνατότητες ρύθμισης. Από την διαχείριση των εφαρμογών που μπορούν να τρέχουν με την συσκευή σε αναμονή, μέχρι και την επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικές λίστες για το Antivirus, αξίζει πραγματικά να αφιερώσει ο χρήστης λίγο χρόνο για να εκμεταλλευτεί αυτά που προσφέρει.

Η νεότερη και καλύτερη έκδοση του MIUI διατηρεί τον υψηλό βαθμό παραμετροποίησης που έκανε αρχικά διάσημο το γραφικό περιβάλλον της Xiaomi, και πλέον τον συνδυάζει με ευχρηστία και λογική δομή που απευθύνεται και στον μέσο χρήστη. Το σημαντικότερο είναι ότι ακόμα και για όσους έρχονται από συσκευή άλλου κατασκευαστή, η νεότερη αυτή έκδοση είναι σωστά σχεδιασμένη ώστε να απαιτεί αρκετά μικρό διάστημα προσαρμογής χωρίς να «τρομάζει» με τις δυνατότητες της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights