Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei: Δυναμική παρουσία στην 5η τελετή απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public

Huawei: Δυναμική παρουσία στην 5η τελετή απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public

απο John Leondaris

Με την υποστήριξη της Huawei και της νέας σειράς P20 («ναυαρχίδα της οποίας είναι το P20 pro), έλαβε χώρα με απόλυτη επιτυχία, η 5η τελετή απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public, στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Παλλάς.

Τη φαντασμαγορική αυτή γιορτή του βιβλίου, κατά την οποία βραβεύτηκαν τα αγαπημένα βιβλία του κοινού, τίμησαν με την παρουσία τους συγγραφείς, εκπρόσωποι εκδοτικών οίκων, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και αναγνώστες.

Στη φετινή διοργάνωση των Βραβείων Βιβλίου Public συμμετείχαν 1.800 συγγραφείς, 160 εκδοτικοί οίκοι και 2.500 υποψήφια βιβλία σε 10 διαφορετικές κατηγορίες βραβείων. Επιπρόσθετα, περισσότεροι από 154.000 αναγνώστες αγκάλιασαν το θεσμό στηρίζοντας με 289.000 ψήφους τα αγαπημένα τους έργα. Η Huawei συγχαίρει τους όλους νικητές και συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Οι νικητές των βραβείων κοινού

1. Ελληνικό μυθιστόρημα: Ιστορία χωρίς όνομα, Στέφανος Δάνδολος, εκδόσεις Ψυχογιός.

2. Ελληνικό διήγημα: Γονυπετείς. Μια πορεία προς την αρχή, Τζούλια Γκανάσου, εκδόσεις Γκοβόστη.

3. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα / διήγημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα): Ο Στόουνερ, John Williams, εκδόσεις Gutenberg.

4. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία): Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, τ.α’: 1942- 1974, Αλέξης Παπαχελάς, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση: Τα πέρα μέρη, Μυρσίνη Γκανά, εκδόσεις Μελάνι.

6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία: Το τέταρτο αλογάκι, Διονύσης Λεϊμονής, εκδόσεις Πατάκη.

7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία: Ο άνθρωπος φωτιά, Κωνσταντίνος Πατσαρός, εκδόσεις Μεταίχμιο.

8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου): Σχολείο ζαχαροπλαστικής, Χρήστος Βέργαδος, εκδόσεις Διόπτρα.

9. Ελληνική πεζογραφία από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα: Η νύχτα του Σάουιν, Φραντζέσκα Μάνγγελ, εκδόσεις Bell.

10. Κατηγορία «έκπληξη» Ήρωας/ Ηρωίδα –Έμπνευση: Ρένα, Αύγουστος Κορτώ, εκδόσεις Πατάκη.

11. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς: Σπόρος, Κηφισιά.

Εκτός από τα βραβεία που αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία του κοινού δόθηκαν 4 ειδικά βραβεία για τα οποία ψήφισαν κριτικές επιτροπές από επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου. Τα ειδικά βραβεία είναι:

1. Καλύτερη Εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο: Η νύχτα των θαυμάτων, εικονογράφηση Παναγιώτα Καρτσακάλη, εκδόσεις Λιβάνη.

2. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα: εκδόσεις Πατάκη.

3. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public:

• Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα/ Διήγημα/ Non-Fiction/ Ποίηση: Ιστορία χωρίς όνομα, Στέφανος Δάνδολος, Εκδόσεις Ψυχογιός.

• Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό Βιβλίο: Το απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων – ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα, Θοδωρής Τσεκούρας, εκδόσεις Petita Demas Ltd.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights