Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Προς τιμήν της η Samsung δεν έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη παραχώρηση στον τομέα της κάμερας, σε σύγκριση με αυτή του ακριβότερου Galaxy A8. H ανάλυση της διατηρείται στα 16 Mpixels, με έναν σχετικά μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα, και ένα αρκετά φωτεινό f/1.7 διάφραγμα στον φακό μπροστά από αυτόν.

Oι φωτογραφίες διαθέτουν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, για τα δεδομένα του Hardware που διαθέτει το Galaxy A6. Το χρωματικό εύρος έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με το Galaxy A3 του 2017 που θεωρητικά αντικαθιστά η συσκευή, και σε σύγκριση με τις περισσότερες συσκευές της “οικογένειας” Galaxy A η συνολική απόδοση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Το HDR Mode αποτελεί ξεχωριστή επιλογή στο μενού με τα διαφορετικά σετ ρυθμίσεων, μια επιλογή που ανήκει στο παρελθόν και σε παλαιότερες συσκευές της εταιρείας. Η ενεργοποίηση του δεν μπορεί να γίνει και αυτόματα, με αποτέλεσμα ο χρήστης του Galaxy A6 να πρέπει να το ενεργοποιήσει αλλά και να το απενεργοποιήσει χειροκίνητα κάθε φορά που το χρειάζεται.

Η απουσία του Optical Image Stabilization είναι οριακά «αποδεκτή» στην κατηγορία τιμής του Galaxy A6 κυρίως επειδή ακόμα δεν προσφέρεται και σε πολλές από τις προτάσεις του ανταγωνισμού του. Το F/1.7 και ο άνω του μέσου όρου αισθητήρας των 16 Mpixels παράγουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο ψηφιακός θόρυβος διατηρείται πολύ χαμηλά, και μάλιστα χωρίς σημαντική απώλεια λεπτομέρειας, που δείχνει ότι δεν υπάρχει έντονη επεξεργασία κατά την αποθήκευση της φωτογραφίας.

Υπάρχει μάλιστα και ένα ξεχωριστό Night Mode που βγάζει περισσότερες από μια φωτογραφίες προκειμένου να τις συνδυάσει στο τελικό αποτέλεσμα. Η απουσία του OIS κάνει απαραίτητο το…σταθερό χέρι του χρήστη, αλλιώς το Galaxy A6 απλά απορρίπτει την φωτογραφία που ανιχνεύει ότι έχει βγει «κουνημένη». Η διαφορά στην φωτογραφία εν τέλη δεν αφορά τόσο την ποιότητα όσο τον φωτισμό, που είναι σημαντικά αυξημένος, ακόμα και πάνω από αυτό που βλέπει ο χρήστης εκείνη τη στιγμή. Η πρακτική χρησιμότητα του Night Mode είναι περιορισμένη σε συγκεκριμένες συνθήκες που ο χρήστης θέλει να προσπαθήσει μέχρι να βγάλει κάτι που είναι κατά τα άλλα αρκετά σκοτεινό.

Θα θέλαμε από τη Samsung να έχει προσθέσει την νεότερη εφαρμογή της κάμερας που διαθέτουν τα Galaxy S9 και S9 Plus, με το λίγο πιο εύκολο και άμεσο γραφικό περιβάλλον που αυτή έχει. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία έχει εδώ και χρόνια λύσει όλα τα πρακτικά προβλήματα σε επίπεδο λογισμικού, και οι συσκευές της είναι από τις πιο «εύχρηστες» για την λήψη φωτογραφιών χωρίς ιδιαίτερη ενασχόληση. Η «προηγμένη λειτουργία» όπως την ονομάζει η Samsung δεν είναι απαραίτητα τόσο… προηγμένη αφού προσφέρει ελάχιστες επιλογές για την ρύθμιση του ISO και της τιμής έκθεσης χωρίς επιλογές για ταχύτητα κλείστρου, ισορροπία λευκού κλπ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ 11/09/2018 - 15:33

Πολύ καλή ανάλυση του Α6. Καποια μειονέκτηματα που θέλω ν προσθέσω είναι ότι δεν είναι εύκολα διακριτή η διαφορά αναπάντητης-εισερχόμενης- ληφθησας-εξερχομενης κλήσης. Είναι μικρό κ ίδιο χρώμα το εικονίδιο με μικρή διαφοροποίηση.
Επίσης όταν αλλαζεις θεμα πρέπει να ξαναβάλει ς το δικο σου φόντο κλειδώματος κ αρχικής γιατί πάνε πακέτο.

Reply
Kostas Gliatiotis 11/09/2018 - 20:55

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις προσθήκες / παρατηρήσεις σου 🙂

Είναι και τα δύο θέματα υπαρκτά σε όλες τις συσκευές της Samsung με την έκδοση 9.0 του Samsung Experience δυστυχώς. Αυτό με την εναλλαγή του Theme είναι γενικός περιορισμός πάντως, και οι συσκευές άλλων κατασκευαστών κάνουν ακριβώς το ίδιο. Μάλιστα στην περίπτωση της Samsung μαζί με το φόντο αλλάζουν και τα εικονίδια σε αυτά που έχει το Theme, και πρέπει και αυτά να τα αλλάξεις πάλι αν θές !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights