Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Σχεδόν… τυποποιημένα πλέον, σε αυτές τις εξωτερικές διαστάσεις συσκευών η Samsung χρησιμοποιεί μπαταρία των 3.000 mAh και το Galaxy A6 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Ο Exynos 7870 έχει αισθητά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, το λειτουργικό της Google με τις επεμβάσεις της Samsung κάνουν με τη σειρά τους αρκετά καλή διαχείριση της μπαταρίας, και το αποτέλεσμα είναι λίγο καλύτερο από τον μέσο όρο. Σε κανονική χρήση οι δύο ημέρες λειτουργίας είναι εφικτές χωρίς ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους του χρήστη, και ακόμα και με ιδιαίτερα έντονη χρήση ο χρόνος αυτός δεν πέφτει ποτέ κάτω από τη μια ημέρα.

Το γραφικό περιβάλλον της Samsung έχει ένα εντυπωσιακά απλό και εύκολο στην χρήση μενού με επιλογές που αφορούν την μπαταρία. Εκτός από το να παρακολουθεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιεί συχνά ο ιδιοκτήτης του και να τις ελέγχει στη συνέχεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, έχει ξεχωριστές λίστες για τις εφαρμογές που θα τρέχουν μονίμως (όπως Viber, Messenger κλπ) και αυτές που δεν θα τρέχουν από μόνες τους ποτέ.

Η εξοικονόμηση ενέργειας τέλος έχει δύο διαφορετικά «σετ» ρυθμίσεων ανάλογα με το τι ακριβώς θέλει ο χρήστης να περιορίσει. Το αυστηρότερο από αυτά, έχει περιορισμένη λειτουργικότητα αλλά αυξάνει σημαντικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τις περιπτώσεις που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε φορτιστή.

Συμπέρασμα.

Στο σύνολο του το Galaxy A6 μοιάζει να είναι ένας συνδυασμός από αναγκαστικές «υποχωρήσεις» και χαρακτηριστικά που τις αντισταθμίζουν. Η μικρότερη ανάλυση της οθόνης σχεδόν συγχωρείται από την χρήση του AMOLED Panel, η κάμερα έχει συνολικά πολύ καλή απόδοση, και το αλουμινένιο πλαίσιο έστω και αν θυμίζει μικρότερη κατηγορία, έχει προφανή πλεονεκτήματα ποιότητας και πολυτέλειας.

Η Samsung θέλει και πρέπει να διατηρήσει την θέση της σαν η πρώτη σε πωλήσεις εταιρεία σε αυτή την κατηγορία τιμής σε παγκόσμιο πάντα επίπεδο. Για της αγορές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από οικονομικότερες προτάσεις, η εταιρεία έχει τις δικές της συσκευές και εκεί, που όμως πλέον επιλέγει να μην  φέρει επίσημα στην Ευρώπη καλώς ή κακώς.

Με τον ανταγωνισμό να έχει πλέον τα δικά του θετικά αλλά και αρνητικά ανάλογα με την περίπτωση, το Galaxy A6 έρχεται σαν μια πρώτη προσπάθεια της Samsung να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό που… κοιτάει πλέον αλλού. Η αρχική τιμή των 300 ευρώ είναι σίγουρα μικρότερη από ότι συνήθως, και μάλιστα μικρότερη από την αντίστοιχα αρχική τιμή του Galaxy J5 2017 πριν σχεδον ένα χρόνο πλέον. Η Samsung φημίζεται για το ότι μαθαίνει και προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, και το Galaxy A6 είναι ένα πρώτο σωστό βήμα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ 11/09/2018 - 15:33

Πολύ καλή ανάλυση του Α6. Καποια μειονέκτηματα που θέλω ν προσθέσω είναι ότι δεν είναι εύκολα διακριτή η διαφορά αναπάντητης-εισερχόμενης- ληφθησας-εξερχομενης κλήσης. Είναι μικρό κ ίδιο χρώμα το εικονίδιο με μικρή διαφοροποίηση.
Επίσης όταν αλλαζεις θεμα πρέπει να ξαναβάλει ς το δικο σου φόντο κλειδώματος κ αρχικής γιατί πάνε πακέτο.

Reply
Kostas Gliatiotis 11/09/2018 - 20:55

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις προσθήκες / παρατηρήσεις σου 🙂

Είναι και τα δύο θέματα υπαρκτά σε όλες τις συσκευές της Samsung με την έκδοση 9.0 του Samsung Experience δυστυχώς. Αυτό με την εναλλαγή του Theme είναι γενικός περιορισμός πάντως, και οι συσκευές άλλων κατασκευαστών κάνουν ακριβώς το ίδιο. Μάλιστα στην περίπτωση της Samsung μαζί με το φόντο αλλάζουν και τα εικονίδια σε αυτά που έχει το Theme, και πρέπει και αυτά να τα αλλάξεις πάλι αν θές !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights