Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung είναι η εταιρεία που στην ουσία δημιούργησε την κατηγορία συσκευών με λογική τιμή πώλησης, πολυτελή εξωτερική εμφάνιση και άνω του μέσου όρου τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα πρώτα Galaxy A το 2015 έδειξαν την πρόθεση της εταιρείας να προσφέρει ένα Smartphone που συνδύαζε την κατασκευή από αλουμίνιο με επιδόσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου μέρους των «συνηθισμένων» χρηστών.

Μερικά χρόνια μετά όμως, στην κατηγορία αυτή η Samsung βρίσκεται πλέον να ανταγωνίζεται εταιρείες που μπορούν για τους δικούς τους λόγους να προσφέρουν είτε το ίδιο σύνολο με συνήθως λιγότερα χρήματα, είτε μια στα χαρτιά τουλάχιστον, καλύτερη συσκευή με το ίδιο κόστος. Προκειμένου να διατηρηθεί «ανταγωνιστική», η εταιρεία εστιάζει σε αυτά που κάνουν τις συσκευές της να ξεχωρίζουν, όπως οι πάντα εντυπωσιακές SUPER AMOLED οθόνες που χρησιμοποιεί, μαζί με την άριστη ποιοτητα συναρμολόγησης και κορυφαία υλικά κατασκευής.

Στην περίπτωση των δύο νεότερων Galaxy A6 και A6 Plus, η «πίεση» από τον ανταγωνισμό στην τιμολογιακή πολιτική, έχει κάνει τη Samsung να επιλέξει έναν μάλλον ασυνήθιστο συνδυασμό, δανειζόμενη στοιχεία από την αμέσως χαμηλότερη Galaxy J οικογένεια, και όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που να δικαιολογούν την ονομασία Galaxy A. Με το Galaxy A8 να ξεφεύγει από τον ορισμό της μεσαίας κατηγορίας σε τεχνικά χαρακτηριστικά και κατασκευή, αλλά μαζί και σε κόστος, τα δύο νέα Galaxy A έρχονται να «βοηθήσουν» την εταιρεία να διατηρήσει την θέση της σε μια κατηγορία που παραδοσιακά είχε ισχυρή παρουσία.

Σχεδιασμός.

Είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος με την πρώτη ματιά, ότι το Galaxy A6 θυμίζει περισσότερο τα Galaxy J5 και J7 του 2017 και λιγότερο το Galaxy A8 ή ακόμα και τα προηγούμενα Α5 και Α3 2017. Η εταιρεία έχει «επιστρέψει» στην πλήρως μεταλλική κατασκευή, με τον συνδυασμό γυαλιού στο μπροστά και πίσω μέρος να είναι προφανώς πιο… Premium χαρακτηριστικό για τις πιο ακριβές συσκευές της.

Το αλουμινένιο πλαίσιο διατηρεί τον ίδιο πρακτικά σχεδιασμό με τα δύο Galaxy J του 2017 και μέχρι ένα σημείο δείχνει ότι το Smartphone είχε σχεδιαστεί σαν ο συνεχιστής τους ή μια καλύτερη έκδοση αυτών, και άλλαξε στην πορεία «οικογένεια» όταν απαιτήθηκε από τις συνθήκες.

Μοναδική ουσιαστική διαφορά στο πίσω μέρος είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την κάμερα, στην διάταξη που πλέον η Samsung χρησιμοποιεί και στις ακριβότερες συσκευές της. Ιδανικά θα θέλαμε να είναι τοποθετημένος λίγο πιο κοντά στο μέσο του Galaxy A6 και ίσως λίγο πιο μακριά από την κάμερα ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση αλλά και λιγότερο πιθανό να «πετύχει» αυτή ο χρήστη με το δάχτυλο του.

Στην μπροστινή όψη τώρα, το Galaxy A6 κάνει την μετάβαση σε οθόνη με αναλογία πλευρών 18.5:9 ή αλλιώς Infinity Display όπως την ονομάζει η Samsung. Η οθόνη αυτή καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια, και το πλαίσιο γύρω της είναι μικρότερο από ότι στο παρελθόν, όχι όμως όσο μικρό είναι στις ακριβότερες προτάσεις της εταιρείας.

Το Galaxy A6 δεν διαθέτει και ξεχωριστά πλήκτρα χειρισμού κάτω από την οθόνη, αφού πλέον το πλαίσιο είναι πολύ μικρό για να τα «φιλοξενήσει» αλλά και επειδή ευτυχώς η Samsung έχει κάνει επιτέλους την μετάβαση σε on-screen πλήκτρα χειρισμού.

Πάνω από την οθόνη, υπάρχει εκτός από το ακουστικό, και η μπροστινή κάμερα που διαθέτει το δικό της ξεχωριστό LED Flash. Οι αισθητήρες φωτισμού και το Proximity sensor είναι επίσης εδώ, και καλά κρυμμένοι κάτω από το μαύρο χρώμα της μπροστινής επιφάνειας.

Ακόμα και με την προφανή προσπάθεια για μείωση του κόστους σε σύγκριση με τα ακριβότερα Galaxy A8 και ακόμα και το προηγούμενο Galaxy A5 2017, η Samsung “ανταλλάσει» την παραχώρηση στο σχέδιο που θυμίζει Galaxy J7 2017 με την μεγαλύτερη σε διαστάσεις Infinity Display και το μικρότερο πλαίσιο γύρω από αυτή.

Για τους χρήστες που ενδιαφέρονται για μια πραγματική αναβάθμιση της συσκευής που ήδη έχουν, το Galaxy A6 αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Με κριτήριο αποκλειστικά την αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση, ίσως δεν καταφέρει να προσελκύσει όσους δίνουν έμφαση κυρίως σε αυτή, χωρίς όμως αυτό να είναι “δίκαιο” για ένα Smartphone σε αυτή τη κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ 11/09/2018 - 15:33

Πολύ καλή ανάλυση του Α6. Καποια μειονέκτηματα που θέλω ν προσθέσω είναι ότι δεν είναι εύκολα διακριτή η διαφορά αναπάντητης-εισερχόμενης- ληφθησας-εξερχομενης κλήσης. Είναι μικρό κ ίδιο χρώμα το εικονίδιο με μικρή διαφοροποίηση.
Επίσης όταν αλλαζεις θεμα πρέπει να ξαναβάλει ς το δικο σου φόντο κλειδώματος κ αρχικής γιατί πάνε πακέτο.

Reply
Kostas Gliatiotis 11/09/2018 - 20:55

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις προσθήκες / παρατηρήσεις σου 🙂

Είναι και τα δύο θέματα υπαρκτά σε όλες τις συσκευές της Samsung με την έκδοση 9.0 του Samsung Experience δυστυχώς. Αυτό με την εναλλαγή του Theme είναι γενικός περιορισμός πάντως, και οι συσκευές άλλων κατασκευαστών κάνουν ακριβώς το ίδιο. Μάλιστα στην περίπτωση της Samsung μαζί με το φόντο αλλάζουν και τα εικονίδια σε αυτά που έχει το Theme, και πρέπει και αυτά να τα αλλάξεις πάλι αν θές !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights