Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η ARM παρουσίασε τον A-76 και την Mali G76 κάρτα γραφικών

Η ARM παρουσίασε τον A-76 και την Mali G76 κάρτα γραφικών

απο Kostas Gliatiotis

Συνεχίζοντας την βελτίωση των επεξεργαστών που σχεδιάζει για φορητές συσκευές, η ARM παρουσίασε τον νεότερο και θεωρητικά καλύτερο Α-76 πυρήνα επεξεργασίας μαζί με την αναβαθμισμένη Mali G76 κάρτα γραφικών.

Ο A-76 είναι σύμφωνα με την ARM, κατά 35% πιο ισχυρός, με 40% καλύτερη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Α-75.  Ακολουθώντας την τάση της εποχής, η εταιρεία έχει βελτιώσει τις ικανότητες Machine Learning του επεξεργαστή, για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, με τον Α-76 να είναι θεωρητικά 4 φορές πιο γρήγορος από τον προκάτοχο του.

 

Η ARM αναφέρει ότι αρχικά ο Α-76 θα κάνει την εμφάνιση του πιθανότατα σε εκδόσεις με 2 πυρήνες επεξεργασίας σε συνδυασμο πάντα με τον μικρότερο Α-55 για τις πιο “ελαφρές” διεργασίες. Ο Α-76 φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για πιο απαιτητικές συνθήκες σε σύγκριση με τον Α-75, με μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος που περιορίζει τουλάχιστον τώρα την χρήση του σε διάταξη με περισσότερους πυρήνες σε Smartphones.

Για την Mali G76 τώρα, η ARM υπόσχεται περίπου 50% καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με την Mali G72 (που χρησιμοποιεί η Samsung και η Huawei) αλλά και 30% καλύτερη ενεργειακή απόδοση, με προϋπόθεση την κατασκευή στα 7nm. Η νέα κάρτα γραφικών έρχεται και αυτή με βελτιωμένες επιδόσεις σε Machine learning εφαρμογές, παρότι προς το παρόν η χρήση των GPU για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι δυνατή σε Smartphones.

Τέλος, η ARM παρουσίασε και τον ισχυρότερο Video processor για φορητές συσκευές μέχρι σήμερα, τον V76 με υποστηρίξη για 8k Video. Θεωρητικά ο V76 μπορεί να αναπαράγει αρχεία σε ανάλυση μέχρι 8k με 60 καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά υποστηρίζει και την εγγραφή τους, αυτή τη φορά στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Η χρήση του είναι περισσότερο θεωρητική αυτή τη στιγμή, υπάρχει όμως πλέον προκειμένου οι εταιρείες να αρχίσουν σταδιακά την προσαρμογή τους  στο νέο πρώτυπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights