Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ2 Compact Review : Μικρό και ισχυρό, όχι απαραίτητα πρακτικό

Sony Xperia XZ2 Compact Review : Μικρό και ισχυρό, όχι απαραίτητα πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Η μπαταρία του XZ2 Compact διαθέτει χωρητικότητα που ανέρχεται στα 2870 mAh, η οποία στην πράξη είναι αρκετή ώστε η συσκευή να μπορεί να βγάλει την μέρα χωρίς προβλήματα, ακόμα και με σχετικά «έντονη» χρήση (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, IM, φωτογραφίες, κλήσεις κτλ). Με λιγότερο… απαιτητική χρήση (κλήσεις, ανταλλαγή SMS κτλ), το σενάριο των δύο ημερών δεν είναι καθόλου… ανέφικτο και σε κάθε περίπτωση η απόδοση της μπαταρίας μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, κάνοντας χρήση των διαθέσιμων επιλογών που θα βρούμε στις Ρυθμίσεις, καθώς είναι γεγονός ότι η Sony έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά στο κομμάτι αυτό.

Στην συσκευασία του XZ2 Compact περιέχεται ένας ταχυφορτιστής που μπορεί να γεμίσει την μικρής χωρητικότητας μπαταρία του σε εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα. Η υποστήριξη του QuickCharge της Qualcomm συνδυάζεται με την παρακολούθηση του τρόπου φόρτισης από τον χρήστη, προκειμένου η μπαταρία να “προστατεύεται” και να πλησιάζει με αργό ρυθμό στο 100% όταν το XZ2 Compact καταλαβαίνει ότι έχει μείνει στην πρίζα για ολόκληρο το βράδυ. Δυστυχώς πάντως, η πλαστική πίσω όψη του Smartphone εμποδίζει την υποστήριξη της ασύρματης φόρτισης που υπάρχει κανονικά στο κανονικό XZ2.

Συμπέρασμα

Θέτοντάς όσο πιο… απλά μπορούμε, είμαστε της άποψης ότι ρεαλιστικά μιλώντας, ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος θα επέλεγε το XZ2 Compact, είναι επειδή θα ήθελε οπωσδήποτε να έχει ένα μικρό κινητό (για τα δεδομένα της εποχής μας), δεν θα τον ενοχλούσε η μικρή οθόνη και, ταυτόχρονα, θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει 600€ ώστε το hardware να είναι από τα πιο ισχυρά που είναι διαθέσιμα σήμερα. Ωστόσο, ακόμα και στα παραπάνω υπάρχουν αρκετά «αλλά» καθώς, όπως αναφέραμε πριν, το πάχος και το βάρος της συσκευής μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, παρόλο το μικρό μέγεθός της.

Η κάμερα, ένα θέμα που εδώ και χρόνια… πονάει την Sony, είναι βελτιωμένη μεν σε σχέση με το παρελθόν, υπολείπεται του ανταγωνισμού, δε. Από εκεί και πέρα, στα θετικά θα προσμετρήσουμε την καλή ποιότητα κατασκευής, τα stereo ηχεία, το ότι πρόκειται για αδιάβροχη συσκευή, καθώς επίσης και το πολύ εύχρηστο και γρήγορο UI, το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι από τα καλύτερα στο οικοσύστημα του Android.

Είναι δύσκολο για εμάς να εξηγήσουμε γιατί η Sony συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει ένα κομμάτι της αγοράς το οποίο κανένας άλλος κατασκευαστής δεν φαίνεται να θεωρεί ότι υπάρχει. Φυσικά, την απάντηση θα την δώσει, για ακόμα μια φορά, το καταναλωτικό κοινό στο επόμενο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, εάν θεωρείτε ότι το XZ2 Compact θα μπορούσε να γίνει το επόμενο smartphone σας, θα σας προτρέψουμε να το δείτε από κοντά σε κάποιο κατάστημα ώστε να σχηματίσετε την δική σας άποψη.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights