Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και λογικό κόστος

Samsung Galaxy A6 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και λογικό κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Η Samsung έχει επιλέξει την νεότερη και καλύτερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος που έχει σχεδιάσει για τις συσκευές της, το Samsung Experience 9.0. Κάτω από αυτό βρίσκεται το Android 8.0 Oreo, ενώ θεωρητικά πάντα, το Galaxy A6 Plus θα αναβαθμιστεί με καθυστέρηση σίγουρα, και στην επόμενη έκδοση του Android 9.0

Η Samsung έχει φτάσει το γραφικό της περιβάλλον σε ένα εντυπωσιακό στάδιο ολοκλήρωσης, που πλέον δεν έχει κανένα από τα ενοχλητικά προβλήματα του παρελθόντος. Η λειτουργία του γίνεται χωρίς καθυστερήσεις, η λογική δομή του είναι σχεδόν άριστη, και το πλήθος δυνατοτήτων που προσφέρει είναι σωστά ταξινομημένο πλέον.

Φυσικά οι δυνατότητες παραμετροποίησης είναι πολλές, και το Samsung Experience πολλές φορές ξεπερνά λύσεις του ανταγωνισμού που παραδοσιακά προσέφεραν αντίστοιχες δυνατότητες πολύ πριν από τη Samsung.

Η δυνατότητα εναλλαγής του συνολικού θέματος εμφάνισης υποστηρίζεται κανονικά, και η Samsung έχει σχεδιάσει έτσι το πρόγραμμα δημιουργίας των θεμάτων, που η προσαρμογή τους γίνεται αυτόματα στην διαφορετική ανάλυση και μέγεθος κάθε συσκευής της. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το σύνολο των θεμάτων αλλά και των εικόνων φόντου και εικονιδίων εφαρμογών που υπάρχει στο κατάστημα της Samsung είναι συμβατό και με το Galaxy A6 Plus. Μάλιστα υπάρχει πλέον και ξεχωριστή λίστα με διαφορετικά σχέδια για το Always On Display, για όσους θεωρούν ότι η εμφάνιση του είναι “βαρετή”.

Έχουμε πολλές φορές δηλώσει ότι μας αρέσει όταν ένας κατασκευαστής αλλάζει την εμφάνιση και την λειτουργικότητα εφαρμογών σε σύγκριση με την Stock έκδοση του Android όπως το σχεδιάζει η Google. Ακόμα και με το μειονέκτημα του αυξημένου χρόνου για την αναβάθμιση σε κάθε νέα έκδοση, οι εφαρμογές αυτές βελτιώνουν την περιορισμένη λειτουργικότητα που έχουν συνήθως αυτές της Google.

Στην περίπτωση μάλιστα της Samsung, πολλές από αυτές τις εφαρμογές, αναβαθμίζονται πλέον ξεχωριστά από το λειτουργικό σύστημα, προκειμένου να παραμένουν ενημερωμένες  ακόμα και χωρίς ο χρήστης να περιμένει μια συνολική αναβάθμιση.

Η εφαρμογή της «Συλλογής» φωτογραφιών έχει πολύ πιο όμορφη εμφάνιση από το Google Photos (που υπάρχει επίσης κανονικά στο μενού…) ενώ η λειτουργικότητα του είναι αυξημένη σημαντικά προκειμένου ο χρήστης του Galaxy A6 Plus να έχει περισσότερες επιλογές ταξινόμησης αλλά και επεξεργασίας.

Αντίστοιχα και η εφαρμογή της μουσικής έχει πιο λογική και συνηθισμένη εμφάνιση και λειτουργικότητα σε σύγκριση με το πραγματικά ενοχλητικό Google Play Music, όμως και στο Galaxy A6 Plus ο χρήστης πρέπει να το κατεβάσει από το Play Store ή το Galaxy Apps της Samsung. Οι επιλογέςπροσαρμογής της ηχητικής απόδοσης μάλιστα, είναι προσβάσιμες μόνο μέσω του Samsung Music και όχι από εφαρμογή τρίτου.

Το Galaxy A6 Plus έχει ραδιόφωνο, που ανεξήγητα απουσιάζει εδώ και χρόνια πλέον από τις ακριβότερες συσκευές της Samsung. Η λειτουργια της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα απλή, και περιορίζεται στα βασικά που περιμένει κανείς από το… ραδιόφωνο.

Ο τομέας του λειτουργικού είναι ένας ακόμα όπου η Samsung μπορεί να ισχυρίζεται ότι προσφέρει μια συνολικά πιο «προσεγμένη» εμπειρία χρήσης σε σύγκριση με σχεδόν όλες τις εταιρείες του ανταγωνισμού της. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και οι μικρές βελτιώσεις σε κάθε νέα έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος (μαζί με διαφορετική ονομασία κάθε φορά…) έχουν κάνει το Samsung Experience μια πολύ ευχάριστη εναλλακτική του Stock Android.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights