Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και λογικό κόστος

Samsung Galaxy A6 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και λογικό κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Η Samsung συνεχίζει να αποφεύγει τη χρήση μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας στις συσκευές της, και το Galaxy A6 Plus απλά προσπαθεί να «ζήσει» με αυτό. Στα 3.500 mAh, η μπαταρία του δεν είναι ούτε μεγάλη αλλά ούτε απαραίτητα και ενοχλητικά μικρή.

Η κατασκευή του Snapdragon 450 στα 14nm προσφέρει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, και χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας, με σημαντικά οφέλη για την μπαταρία. Η μια ημέρα έντονης χρήσης είναι με άνεση μέσα στα όρια του Galaxy A6 Plus, και στο τέλος αυτής υπάρχει πάντα ένα περίπου 20% που απλά δεν επαρκεί για δεύτερη ημέρα ανάλογης χρήσης. Οι λιγότερο απαιτητικοί θα καταφέρουν να πετύχουν εύκολα την λειτουργία για δύο ημέρες χωρίς φόρτιση, ενώ από εκεί και πάνω απαιτείται προσεκτική εγκατάσταση εφαρμογών που δεν καταναλώνουν ενέργεια και δεν λειτουργούν μονίμως στο Background.

Για την διαχείριση των εφαρμογών, η Samsung έχει σχεδιάσει ένα πολύ προσεγμένο μενού επιλογών που προσφέρει σχεδόν τα πάντα σε εύχρηστη διάταξη. Εκτός της αυτόματης παρακολούθησης για εφαρμογές που καταναλώνουν ενέργεια και απασχολούν αδικαιολόγητα τον επεξεργαστή του Galaxy A6 Plus, υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητης διαχείρισης σε λίστες με εφαρμογές που θα τρέχουν μονίμως αν το θέλει ο χρήστης, και σε αυτές που δεν θα ενεργοποιούνται ποτέ αυτόματα με το Smartphone σε αναμονή.

Σε κάθε περίπτωση, οι δυνατότητες αυτές βοηθούν τον χρήστη του Galaxy A6 Plus να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με την κατανάλωση ενέργειας από το Smartphone του, και του δίνουν την επιλογή να το διαχειριστεί αν έχει την όρεξη και την… υπομονή.

Δυστυχώς όμως, το Galaxy A6 Plus επιμένει σε μια παλαιότερη εποχή, και χρησιμοποιεί το microUSB πρότυπο για την θύρα επικοινωνίας και φόρτισης στο κάτω μέρος του. Στα 350 ευρώ και τα μέσα του 2018, θα θέλαμε από τη Samsung να έχει πλέον υιοθετήσει και εδώ το σημαντικά ανώτερο USB Type-C. Επισης, ανεξήγητα απουσιάζει και η δυνατότητα ταχείας φόρτισης, που κάνει κουραστικά αργή τη διαδικασία με δεδομένη τη χωρητικότητα της μπαταρίας του Galaxy A6 Plus.

Συμπέρασμα.

Η Samsung είναι δεδομένο ότι δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τιμολογιακά τις περισσότερες εταιρείες από την Κίνα, και να προσπαθήσει να ακολουθήσει την δική της πολιτική. Η εταιρεία θεωρεί ότι η ποιότητα που προσφέρει, ο σχεδιασμός των συσκευών της, η μοναδική AMOLED οθόνη σε αυτά τα χρήματα και η αρκετά καλή κάμερα είναι περισσότερα από αρκετά για να διαχωρίσουν το Galaxy A6 Plus από τον ανταγωνισμό του.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν οι διαφορές αυτές δικαιολογούν την διαφορά στο κόστος, γιατί την δικαιολογούν σχεδόν απόλυτα, αλλά αν οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν πρόθεση να πληρώσουν αυτή τη διαφορά. Η γνώμη μας είναι ότι το Galaxy A6 Plus ξεκάθαρα απέχει από τον ανταγωνισμό του στους τομείς που εστιάζει, και ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον, η Samsung δεν έχει χάσει την δυνατότητα να διαχωρίζει τον εαυτό της από το σύνολο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights