Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και λογικό κόστος

Samsung Galaxy A6 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και λογικό κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από μια ανεξήγητη αποχή μερικών χρόνων, η Samsung αναγνωρίζει και πάλι σιγά σιγά ότι υπάρχει αγοραστικό κοινό στην Ευρώπη που ενδιαφέρεται για οικονομικές συσκευές με σχετικά μεγάλη οθόνη. Παρότι η εταιρεία είχε πάντα περισσότερες από μια συσκευές σε αυτή την κατηγορία, αυτές παρέμεναν αποκλειστικά για την αγορά της Ασίας και περιορισμένη κυκλοφορία εκτός αυτής, που δεν περιλάμβανε ποτέ επίσημα την Ευρώπη.

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος, η Samsung εισάγει πλέον επίσημα το μεγαλύτερο Galaxy A6 Plus επίσημα στην Ευρώπη και τη χώρα μας, και μάλιστα με σχετικά ανταγωνιστική τιμή πώλησης. Για τα δεδομένα της Samsung πάντα και όχι μόνο, το Galaxy A6 Plus προσπαθεί, και σε μεγάλο βαθμό είναι, ανταγωνιστικό με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Παραδοσιακά η εταιρεία στηρίζεται στα πλεονεκτήματα που έχει απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως η AMOLED οθόνη, η συνήθως άνω του μέσου όρου κάμερα και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Το Galaxy A6 Plus δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, και προσπαθεί με αυτά τα «επιχειρήματα» να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή να το επιλέξει, έχοντας πρακτικά ελάχιστα μειονεκτήματα.

Σχεδιασμός.

Μαζί με το μικρότερο Galaxy A6, το Smartphone δανείζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό των οικονομικότερων Galaxy J7 και J5 2017 της εταιρείας. Μέχρι ενός σημείου, φαίνεται σαν το Smartphone να ετοιμαζόταν αρχικά σαν μέλος της σειράς J και στην συνέχεια να άλλαξε… οικογένεια προκειμένου να καλύψει διαφορετικές ανάγκες.

Το πίσω μέρος θυμίζει έντονα το Galaxy J7 που έχει και παρόμοιες φυσικές διαστάσεις, με μοναδική ουσιαστική διαφορά τις δύο κάμερες στο Galaxy A6 Plus. Ακριβώς κάτω από αυτές, και πιο κοντα ίσως από ότι θα έπρεπε, βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων.

Ο τρόπος που το πλαίσιο του Galaxy A6 Plus «αγκαλιάζει» ολόκληρο το Smartphone και δημιουργεί μια μικρή καμπύλη στο πλαϊνό μέρος εκεί που ακουμπά το χέρι του χρήστη, δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση μαζί με μια εντυπωσιακή στιβαρότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν πρωτοτυπεί σχεδιαστικά, το Galaxy A6 Plus εκμεταλλεύεται πλήρως την εμπειρία που έχει αποκτήσει πλέον η Samsung στη κατασκευή του μονοκόμματου πλαισίου από αλουμίνιο και την άριστη συναρμολόγηση του.

Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής όψης του Galaxy A6 Plus, με την εταιρεία να κάνει και εδώ την μετάβαση σε οθόνη με αναλογία πλευρών 18.5:9. Το πλαίσιο γύρω από την Infinity Display είναι μικρότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα Galaxy A5 και A3 2017, όχι όμως στο βαθμό που είναι στις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας.

Παρά την διαγώνιο των 6 ιντσών, το μικρό αυτό πλαίσιο διατηρεί τις συνολικές διαστάσεις του Galaxy A6 Plus σε λογικά επίπεδα, και σίγουρα μέσα σε αυτό που θεωρείται πλέον αποδεκτό σε αυτή την κατηγορία.

Ο χώρος κάτω από την οθόνη δεν φιλοξενεί πλέον ξεχωριστά πλήκτρα χειρισμού, αφού έχουν ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα και εμφανίζονται στην οθόνη του Galaxy A6 Plus. Όπως και το Galaxy A8, δεν διαθέτει αισθητήρα πίεσης στο κάτω μέρος της οθόνης ώστε να αντικαταστήσει το φυσικό πλήκτρο που είχαν οι παλαιότερες συσκευές, όμως το «τετράγωνο» που εμφανίζεται στην οθόνη αντιδρά σε διπλό πάτημα και ξυπνάει το Smartphone από την κατάσταση αναμονής.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που δείχνει την ομοιότητα με τα Galaxy J του 2017 είναι η ύπαρξη του LED Flash για την μπροστινή κάμερα, ενώ οι αισθητήρες για την αυτόματη ρύθμιση του φωτισμού και την ανίχνευση του προσώπου του χρήστη κρύβονται καλά κάτω από το μαύρο κρύσταλλο της οθόνης.

Ακόμα και αν η Samsung θέλει να μοιραστεί τον σχεδιασμό οικονομικότερων συσκευών της για το Galaxy A6 Plus, δεν παύει να επιλέγει να χρησιμοποιήσει κορυφαία υλικά και ποιότητα κατασκευής. Παρότι η συσκευή δεν ξεχωρίζει οπτικά, και ίσως δεν ανήκει απαραίτητα στο άνω άκρο της κατηγορίας που μέχρι σήμερα «φιλοξενούσε» τα Galaxy A, είναι αρκετή για να δικαιολογήσει το κόστος των περίπου 350 ευρώ μαζί πάντα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights