Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Πρωτοβουλία της Google : ”Grow Greek Tourism Online”

Πρωτοβουλία της Google : ”Grow Greek Tourism Online”

απο Kostas Gliatiotis

Ανακοινώθηκε σήμερα, από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η εκκίνηση της “Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Απασχόλησης’’. Πρώτη επίσημη δράση της Εθνικής Συμμαχίας αποτελεί ένα πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης από την Google, μέσω της πρωτοβουλίας της “Grow Greek Tourism Online”, το οποίο έχει στόχο να ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες τοπικών επιχειρηματιών της Ηπείρου, ώστε μεταξύ άλλων, να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην περιοχή. Η πρωτοβουλία  Grow Greek Tourism Online της Google τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ειδικά για τα Ιωάννινα και την Περιφέρεια της Ηπείρου, η εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες και τα σχετικά εργαλεία, που προσφέρει δωρεάν η Google τόσο σε νέους, φοιτητές όσο και σε επαγγελματίες του τουρισμού, θα γίνει με τη βοήθεια ειδικών εισηγητών της Google, των Online Advisors, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική, εκτενή εκπαίδευση από την Google και επαγγελματίες του κλάδου του μάρκετινγκ και του τουρισμού, πάνω σε διαδικτυακά εργαλεία για τον τουρισμό.

Ήδη, δύο Online Advisors (εξειδικευμένοι σύμβουλοι), οι οποίοι κατάγονται από την Ήπειρο, έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή και κατά το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούν δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου. Οι εκπαιδεύσεις θα επικεντρώνονται σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και στο πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν στην πράξη τις δεξιότητες αυτές, προκειμένου να δείξουν στον κόσμο και τους δυνητικούς ταξιδιώτες τι μπορούν να προσφέρουν η περιοχή και οι επιχειρήσεις, ακόμη και σε περιόδους εκτός της αυστηρά τουριστικής σεζόν.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βασίλης Γoργόλης και ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης. Το πρόγραμμα για την Περιφέρεια Ηπείρου παρουσίασε η Διευθύντρια Marketing της Google στην Ελλάδα κα Μαρία Φουντά. Μίλησαν επίσης, ο κ. Χρήστος Κοκκάλας, Προϊστάμενος Τμήματος Καινοτομίας & Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. «Ψηφιακή Ευκαιρία» και ο κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Δημόσιων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα «Προλεγόμενα Μανιφέστου Ψηφιακής Δημόσιας Διοίκησης».

Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής συνεργασίας αποτελεί τη νέα επέκταση της πρωτοβουλίας της Google, που έχει ήδη εκπαιδεύσει πάνω από 90.000 Έλληνες μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με έρευνα, το 67% των εκπαιδευμένων επιχειρηματιών[1] επιβεβαίωσαν ότι, μετά την εκπαίδευση που έλαβαν, είδαν συγκεκριμένα εμπορικά αποτελέσματα, ενώ το 81% του συνόλου των εκπαιδευμένων ανέφερε ότι άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.

Επίσημες δηλώσεις:

Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου: «Η συνεργασία της Περιφέρειας με τη Google στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Grow Greek Tourism Online”, είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει στην αναβάθμιση της προβολής των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων. Ήδη υπάρχουν πολύ θετικά δείγματα από τα σεμινάρια που οργάνωσε στο παρελθόν η Google, στην περιοχή μας, κατά τα οποία επιχειρήσεις και φοιτητές έγιναν κοινωνοί των ψηφιακών δεξιοτήτων και των εργαλείων που παρέχει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Οι προοπτικές που ανοίγονται με το πρόγραμμα της Google, σηματοδοτούνται και από το γεγονός ότι αυτό εντάσσεται στην Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι όσο πλήρεις και να είναι οι πολιτικές επιλογές και ένα αναπτυξιακό σχέδιο, χωρίς την ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, η επιτυχία του δεν είναι εγγυημένη. Η «Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» είναι ένα τέτοιο πρότυπο δημιουργικής σύμπραξης της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, στην οποία ο ρόλος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι συντονιστικός. Πιστεύω ότι είναι προφανές για όλους μας ότι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σύγχρονη εποχή συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google είναι ένα τέτοιο παράδειγμα».

Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα: «Στόχος μας ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να δημιουργήσουμε μια Ψηφιακή Ενιαία Αγορά που θα φέρει 415 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ανταγωνισμό, επενδύσεις και καινοτομία. Επενδύουμε, λοιπόν, σε προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα στηρίζουμε επιχειρήσεις, ερευνητές, φοιτητές και δημόσιες αρχές για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις νέες τεχνολογίες. Για το διάστημα 2021 – 2027 εισηγούμαστε την αύξηση των επενδύσεων για να μπορέσει η χώρα μας να γίνει πρωτοπόρος δύναμη σε μία ισχυρή, ψηφιακή Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing, Google Ελλάδας: «Οι αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου για την Ήπειρο αυξάνονται συνεχώς, αποδεικνύοντας τη δυναμική που έχει η Περιφέρεια στον Ελληνικό τουριστικό χάρτη. Σκοπός του προγράμματός μας είναι να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική προσεγγίζοντας όχι μόνο τις αμιγώς τουριστικές αλλά και κάθε επιχείρηση που προσφέρει στην εμπειρία του επισκέπτη . Εστιάζουμε τις ενέργειές μας στην υποστήριξη των επιχειρηματιών της Ηπείρου προσφέροντας τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο».

Χρήστος Κοκκάλας, Προϊστάμενος Τμήματος Καινοτομίας & Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Η Ελληνική «Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση», αποτελούμενη από εκπροσώπους του δημόσιου, ιδιωτικού και τρίτου τομέα και έχοντας καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης,  συνιστά ένα επιτυχημένο παράδειγμα ανοικτού συνεργατικού οικοσυστήματος. Το όραμα των μελών που την απαρτίζουν είναι ο καθένας με τις δυνάμεις του να προσφέρει ενισχυτικά στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στη χώρα μας, μέσα από συνέργειες και ολοκληρωμένες μετρήσιμες δράσεις. Ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός προβλέπει και εξασφαλίζει την επέκταση των δράσεων της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» στο σύνολο της χώρας, μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων χωρίς αποκλεισμούς, προσανατολισμένα σε κατηγορίες, όπως μαθητές, επιχειρήσεις, αλλά και σε ειδικές ομάδες πληθυσμού με δυσκολία πρόσβασης στην ψηφιακή μάθηση και ανάγκη επανακατάρτισης».

Νίκος Μιχαλόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Δημόσιων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των δημοσίων υπηρεσιών συνιστά την στρατηγική προτεραιότητα του Υ.Δ.Α. Με σειρά δράσεων επιδιώκεται η βιώσιμη ψηφιακή αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης δημιουργώντας όρους και προϋποθέσεις αποτελεσματικής και αποδοτικής λειτουργίας. Με επίκεντρο την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, το Υ.Δ.Α. λειτουργεί ως καταλύτης ανάπτυξης και εμπέδωσης μιας ψηφιακής κουλτούρας όχι μόνο στο δημόσιο οικοσύστημα, αλλά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Μέσω της συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση, πετυχαίνονται οι αναγκαίες συνεργατικές δράσεις, που είναι το ζητούμενο για την επιτυχή εκπλήρωση της ψηφιακής ανάπτυξης του κράτους».

[1] Πηγή: Ipsos Mori Study, 2017

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights