Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone8 (PRODUCT) RED Review : Το πιο όμορφο iPhone

Apple iPhone8 (PRODUCT) RED Review : Το πιο όμορφο iPhone

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Για τα μέσα του 2018, η κάμερα του iPhone 8 (Product) Red μπορεί να φαίνεται «φτωχή» στα χαρτιά και με βάση τα χαρακτηριστικά της, αυτό όμως δεν καθορίζει σχεδόν ποτέ και την πραγματική απόδοση. Με ανάλυση 12 Mpixels, η κάμερα βρίσκεται στον μέσο όρο για την κατηγορία, ενώ το F/1.8 διάφραγμα του φακού της λειτουργεί ιδανικά σε συνδυασμο με το OIS που διαθέτει.

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, το iPhone 8 (Product) Red συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση που έχει η Apple πλέον στο να βγάζει φωτογραφίες με σωστά χρώματα, κοντά στο φυσικό όσο το δυνατόν περισσότερο και με υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας. Μάλιστα το χρωματικό εύρος είναι εντυπωσιακά μεγάλο, και το ισχυρό Hardware του iPhone 8 (Product) Red  μπορεί με ευκολία να διαχειριστεί ακόμα και συνθήκες με έντονο φωτισμό και πολλές αντιθέσεις.

Το HDR Mode ενεργοποιείται αυτόματα όταν είναι απαραίτητο, και ο χρήστης του iPhone 8 (Product) Red μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει και την αρχική φωτογραφία ώστε να επιλέξει μόνος του ποια από τις δύο θέλει να κρατήσει.

Σε χαμηλό φωτισμό, το iPhone 8 (Product) Red «χάνει» από νεότερες προτάσεις του ανταγωνισμού σε συνολική ποιότητα, κυρίως από αυτές που έχουν αισθητήρα με μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος αλλά και πιο … φωτεινό διάφραγμα στον φακό μπροστά από αυτόν.

Οι φωτογραφίες παρόλα αυτά είναι πάντα σχεδόν άριστες χρωματικά, με λεπτομέρεια αισθητά πάνω από το μέσο όρο, αφού η Apple προτιμά πάντα λιγότερο έντονη αύξηση της ευαισθησίας στο φως, προκειμένου οι φωτογραφίες να είναι πιο κοντά σε αυτό που βλέπει ο χρήστης εκείνη τη στιγμή. Ο ψηφιακός θόρυβος είναι έτσι και αλλιώς χαμηλός, όμως το iPhone 8 (Product) Red έχει εντυπωσιακά αποδοτικό αλγόριθμο για την μείωση του, που διατηρεί την λεπτομέρεια υψηλότερα ακόμα και σε σύγκριση με νεότερες συσκευές από αυτό.

Για την εγγραφή βίντεο τώρα, είναι γνωστό ότι η Apple ήταν η πρώτη που προσέφερε ανάλυση 4K με 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια εδώ, αφού για την εγγραφή τους είναι απαραίτητη η χρήση του HVEC / H265 codec κωδικοποίησης του αρχείου.

https://youtu.be/nqHT95gXlIE

Σε σύγκριση με πριν από μερικούς μήνες, η συμβατότητα του είναι αρκετά πιο διαδεδομένη, με το Youtube να το υποστηρίζει πλήρως, αλλά για την προβολή τους σε υπολογιστή είναι απαραίτητη η ύπαρξη των Windows 10 ή προφανώς του MacOS της Apple.

Σε πιο “συνηθισμένη” 1080p ανάλυση η εγγραφή είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ εδώ υποστηρίζεται κανονικά και το πιο διαδεδομένο και συμβατό H264 codec.

https://youtu.be/Wg_6V5uJUx8

Τέλος, το iPhone 8 δεν έχει κάποια “υπερβολική” δυνατότητα εγγραφής σε αργή κίνηση, μπορεί να κατγράψει όμως αρχεία σε 1080p με 240 καρέ το δευτερόλεπτο και μάλιστα χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό εκτός από τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο.

https://youtu.be/JMxmdb-7mJY

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights