Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y7 Prime 2018 Review : Μεγάλη οθόνη, ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και πολυτέλεια

Huawei Y7 Prime 2018 Review : Μεγάλη οθόνη, ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Ο λειτουργικός και εμπορικός διαχωρισμός της Honor από την Huawei, δίνει στην δεύτερη την δυνατότητα να «αναπτύξει» την δική της γκάμα συσκευών στην χαμηλή κατηγορία τιμής. Με αυτό σαν στόχο, η Huawei ανανεώνει για μια ακόμα χρονιά τη σειρά Y, ενώ μαζί με την προσθήκη νέων συσκευών σε αυτή, μας υπεθυμίζει ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο νεανικό κοινό.

Με έμφαση σε τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το νεανικό κοινό, και με χαμηλή τιμή πώλησης για αυτά που προσφέρουν, όλες οι συσκευές της «σειράς του 2018» έρχονται στην αγορά για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το συνολικό μερίδιο της Huawei. Το Y7 Prime είναι η καλύτερη πρόταση της σειράς που θα έρθει επίσημα στη χώρα μας προς το παρόν, και συνδυάζει όσο το δυνατόν καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά με αρκετά ελκυστική τιμή πώλησης. Στο «πακέτο» η Huawei έχει προσθέσει και την εντυπωσιακή κατασκευή από γυαλί στο πίσω μέρος, με έναν μοναδικό μπλε χρωματισμό στη συσκευή που είχαμε στα χέρια μας.

Σχεδιασμός.

Είναι άμεσα εμφανές ότι το Y7 Prime εκμεταλλεύεται στον βαθμό που μπορεί οικονομικά, όλα τα πλεονεκτήματα των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας. Η FullView οθόνη με αναλογία πλευρών 18:9 κάνει και εδώ την εμφάνιση της, και η Huawei τονίζει με έμφαση ότι αυτό το είδος οθόνης υπάρχει πλέον σε όλη τη σειρα Y για το 2018.

Tο κατασκευασμένο από γυαλί πίσω μέρος του Y7 Prime όμως είναι αυτό που τραβάει το βλέμμα του υποψήφιου αγοραστή, με τον τρόπο που το κάνει και η ίδια επιφάνεια στα ακριβότερα Smartphones της Huawei. Το μπλε χρώμα και η γυαλιστερή επιφάνεια αυξάνουν σημαντικά την αίσθηση πολυτέλειας που προσφέρει η συσκευή.

Στο κέντρο του βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που επίσης θεωρείται πλέον δεδομένος και στο άνω άκρο της σειράς Y 2018, ενώ οι δύο κάμερες είναι τοποθετημένες στην κλασική θέση τους στην αριστερή γωνία.

Το μεταλλικό πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Y7 Prime έχει διαφορετική αίσθηση στην αφή από τις ακριβότερες συσκευές, δεν παύει όμως να είναι μια ευχάριστη και καλοδεχούμενη προσθήκη. Μάλιστα έχει και αυτό μια μπλε απόχρωση που το κάνει να «δένει» με το πίσω μέρος του Smartphone ακόμα καλύτερα.

Για την μπροστινή όψη, η Full View οθόνη καθορίζει ουσιαστικά το σύνολο, αφού το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι όσο το δυνατόν μικρότερο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Αυτό επιτρέπει στο Y7 Prime να έχει πολύ «μαζεμένες» εξωτερικές διαστάσεις ειδικά για τα δεδομένα ενός Smartphone με οθόνη 6 ιντσών.

Τα πλήκτρα χειρισμού η Huawei τα έχει μεταφέρει εδώ και καιρό στην ίδια την οθόνη, και κάτω από αυτή υπάρχει πλέον μόνο το λογότυπο της.

Πάνω από την οθόνη υπάρχει μεταξύ άλλων η μπροστινή κάμερα του Y7 Prime,αλλά απευθυνόμενο στο νεανικό κοινό, έχει και το δικό της LED Flash για την λήψη … Selfies. Φυσικά υπάρχει και LED ειδοποιήσεων,  υποστηρίζοντας μάλιστα και διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με την εφαρμογή.

H συνολική εμφάνιση και κατασκευή του Y7 Prime δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την έμφαση που θέλει να δώσει η  Huawei στην κατηγορία αυτή, και στον τρόπο που οι υποψήφιοι αγοραστές αντιλαμβάνονται και εκτιμούν τις συσκευές της σαν κάτι το διαφορετικό από το συνηθισμένο. Με τους περιορισμούς που υπάρχουν στο κόστος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εταιρεία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, και ειδικά σε μπλε χρώμα, το Y7 Prime είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πολυτελές σε εμφάνιση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

bill 05/03/2019 - 22:01

Καλησπέρα.
Ενδιαφέρομαι για αγορά νέου τηλεφώνου είμαι μεταξύ των Huawei Y7 prime 2018 (στα 179), του Samsung J6 (στα 169 ευρώ). Χρήση απλή. Με ενδιαφέρει και η φωτογράφηση (λίγο). Επίσης να ρωτήσω εάν αξίζει η οικονομική υπέρβαση για το Samsung A6 2018 (στα 199 ευρω)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reply
Kostas Gliatiotis 05/03/2019 - 23:41

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση. Να ξεκινήσω από το τέλος, για το αν αξίζει η μετάβαση στο Α6 σε σύγκριση με τις άλλες δυο συσκευές. Το Α6 είναι ένα 20% πιο γρήγορο σε συνολική απόδοση, διαφορά που σε αυτή τη κατηγορία είναι αρκετά σημαντική. ΕΙ Άι πιο καλή κατασκευή επίσης από αλουμίνιο, και σε αίσθηση στο χέρι αλλά και σε πολυτέλεια. Η καμερα είναι πρακτικά ίδια σε απόδοση με αυτή του J6 όποτε αυτό που έχει διαφορά είναι ουσιαστικά η απόδοση, και η κατασκευή του.

Ανάμεσα στα αλλά δυο τώρα, θα σου πρότεινα το J6 που στην τωρινή τιμή του είναι πρακτικά η καλύτερη συσκευή που μπορείς να βρεις. Έχει αρκετά καλύτερη καμερα από το Υ7 2018 , αλλά το βασικότερο είναι η πολύ καλύτερη επίσης, Amoled οθόνη του, κάτι που σε αυτά τα χρήματα δεν έχει καμία άλλη συσκευή του ανταγωνισμού.

Από την πλευρά της Huawei σαν λύση με επίσης πολύ μεγάλη οθόνη και πρακτικά καλύτερη καμερα, θα σου πρότεινα και το Υ7 του 2019, που με εξαίρεση την οθόνη, είναι καλυτερο σε όλους τους τομείς και από το Α6 2018.

Reply
bill 06/03/2019 - 10:01

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Επανερχόμενος στο ερώτημα μου και διαβάζοντας τα τεστ που πραγματοποιήσατε (Samsung J6 και Α6 2018), εκτός από εμφάνιση και απόδοση, διαφαίνεται λίγο καλύτερη κάμερα στο A6 (πχ. διάφραγμα) και ίσως υπεροχή του στις φωτο με χαμηλό φωτισμό. Είναι πράγματι έτσι;
Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ ξανά και θα κινηθώ μεταξύ των δύο ανάλογα το budget μου.

Reply
Kostas Gliatiotis 06/03/2019 - 10:06

Η κάμερα έχει και αυτή μοα διαφορά, που από μόνη της δεν θα έλεγα ότι είναι λόγος επιλογής του Α6. Αθροιστικά όμως, συσκευή κάμερα και επιδόσεις είναι ένα καλό σύνολο για την σχετικά μικρή διαφορά που έχουν σε κόστος.

Χαρά μας πάντα να βοηθάμε, αν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαστε !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights