Η Samsung σχεδιάζει τη δική της κάρτα γραφικών για Smartphones

Η Samsung σχεδιάζει τη δική της κάρτα γραφικών για Smartphones

Η Samsung φαίνεται ότι μετά τον σχεδιασμό και την κατασκευή των δικών της πυρήνων επεξεργασίας για Smartphones, έχει σταδιακά αρχίσει να μελετά αντίστοιχη κίνηση και για τις κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούν οι επεξεργαστές Exynos.

Σύμφωνα με αγγελίες εργασίας που έχει δημοσιεύσει στο LinkedIn, η Samsung αναζητά προσωπικό που μπορεί να σχεδιάσει μια κάρτα γραφικών, και έχει ήδη αρχίσει να προσλαμβάνει υπαλλήλους από εταιρείες όπως η AMD, η Nvidia αλλά και την Qualcomm που εδώ και χρόνια έχει πλέον εμπειρία στον σχεδιασμό καρτών γραφικών για τους Snapdragon επεξεργαστές της.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη Samsung να δοκίμασε πρώτα την έτοιμη λύση της συνεργασίας με εταιρείες όπως η Nvidia και η AMD, χωρίς όμως να έχει τα αποτελέσματα που ήθελε, και επέλεξε την λύση του σχεδιασμού της δικής της κάρτας γραφικών. Όπως και στον τομέα των πυρήνων επεξεργασίας, οι πρώτοι Mongoose είδαν το φως της δημοσιότητας μερικά χρόνια αφού ξεκίνησε ο σχεδιασμός τους, κάτι που σημαίνει ότι και μια αντίστοιχη κίνηση στον τομέα των γραφικών θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από μερικά χρόνια.

Παρόλα αυτά, η Samsung φαίνεται να θέλει να ανταγωνιστεί την Apple αλλά και την Qualcomm στον συγκεκριμένο τομέα, με τις κάρτες γραφικών της ARM να μην εγγυόνται κάθε χρόνο καλύτερη ή έστω ίδια απόδοση με αυτή των ανταγωνιστών της. Η εταιρεία έχει και το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης γκάμας προϊόντων που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια δική της κάρτα γραφικών, οπως οι Smart TV αλλά και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να εκμεταλλευτούν την επεξεργαστική ισχύ της.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.