Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Αμερικάνοι Γερουσιαστές ζητούν από τη Google να σταματήσει να συνεργάζεται με τη Huawei

Αμερικάνοι Γερουσιαστές ζητούν από τη Google να σταματήσει να συνεργάζεται με τη Huawei

απο Kostas Gliatiotis

Η Αμερικάνικη Κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει να ανακατεύεται με ενοχλητικό τρόπο στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις που έχουν οι εταιρείες της χώρας με αντίστοιχες από την Κίνα.

Αυτή τη φορά ένα σύνολο από Γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου και μάλιστα και από τα δύο μεγάλα κόμματα υπογράφει μια επιστολή που ζητά από την Google να σταματήσει να συνεργάζεται με τη Huawei. Όπως αναφέρει η επιστολή, τα μέλη των δύο κυβερνητικών οργάνων, θεωρούν ότι οι σχέσεις που έχει η Huawei με την Κινεζική κυβέρνηση, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω της πρόσβασης που έχει η εταιρεία στην τεχνολογία της Google.

Η συνεργασία αφορά τον σχεδιασμό συσκευων όπως το παλαιότερο πλέον Nexus 6, και προς το παρόν δεν γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στην παροχή απλά του Android σαν λειτουργικό σύστημα στην Huawei από τη Google, κάτι για το οποίο δεν έχει καμία βάση η Αμερικάνικη κυβέρνηση για να το απαιτήσει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη αντίστοιχη, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο εναντίον της Huawei, και απλά θεωρείται “πιθανή” κάποια παραβίαση ασφαλείας που δεν γνωρίζουν και δεν ξέρουν αν και πως μπορεί να γίνει οι Αμερικάνοι. Η επιστολή έχει περισσότερο πολιτική σημασία προκειμένου να πίεσει την Google, να δειξει σε αυτή τις προθέσεις της κυβέρνησης, να την “τρομάξει” πιθανόν και φυσικά να διαμορφώσει άποψη λανθασμένα στην κοινή γνώμη.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Αμερικάνικο στρατό για το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αναγνωρίζει πρόσωπα σε βίντεο από πολεμικά drones. Προφανώς και η κυβέρνηση έχει ενοχληθεί από αυτό, αφού οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας δεν θέλουν να τους παρέχουν την πρόσβαση σε τεχνογνωσία που δεν μπορούν να βρουν άλλου, και ενοχλούν με αυτόν τον τρόπο τη Google για την απόφαση της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights