Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Το INNOVATHENS powered by Samsung γιόρτασε τα τέταρτα γενέθλιά του

Το INNOVATHENS powered by Samsung γιόρτασε τα τέταρτα γενέθλιά του

απο Kostas Gliatiotis

Το Innovathens powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων γιόρτασε τα γενέθλια των τεσσάρων ετών λειτουργίας του. Κατά τη διάρκεια  εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τους εκπροσώπους των μέσων, έγινε απολογισμός των προγραμμάτων που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 4 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα από το 2014 έως το 2018 το Innovathens έχει ανοίξει τις πόρτες του σε περισσότερους από  170.000 νέους, που είτε έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και δεξιότητες μέσω μακροπρόθεσμων προγραμμάτων είτε έχουν δοκιμάσει τις δυνατότητές τους στο «επιχειρείν».

Ως στρατηγικός συνεργάτης του Innovathens, η Samsung έχει υποστηρίξει ενεργά και έχει αναπτύξει και η ίδια επιμορφωτικές δράσεις που σχετίζονται τόσο με τις νέες τεχνολογίες όσο και με τις soft skills δεξιότητες. Από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία σε συνεργασία με διάφορους φορείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν λάβει πιστοποίηση περισσότερα από 3.500 άτομα μέχρι και τον περασμένο μήνα, ενώ οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 10.000. Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί workshops για την τεχνική υποστήριξη και επιδιόρθωση κινητών τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας, σεμινάρια για την ανάπτυξη εφαρμογών για SmartTVs, καθώς και προγράμματα HR που στόχο είχαν να βοηθήσουν τους νέους να φτιάξουν ανταγωνιστικά προφίλ στο LinkedIn και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες μέσα από βιωματικές συνεντεύξεις.

Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμπλακεί για την επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω 15 υπάλληλοι της Samsung από όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρείας, προσφέροντας περισσότερες από 300 ώρες εθελοντικής εργασίας. Επιπλέον οι μαθητές του Mobile Service Lab, που έχουν διαπρέψει στα εργαστήρια, έχουν προσληφθεί σε Authorized Service Centers της Samsung.

Μεταξύ άλλων αξίζει να αναφερθούν επιπλέον τα παρακάτω προγράμματα:

  • Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services, διάρκειας 50 ωρών σε συνεργασία με το Eltrun, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος
  • Digital Marketing, ένα πρόγραμμα που εισήχθη των περασμένο Μάρτιο, έχει διάρκεια 30 ωρών και έχει επίσης σχεδιαστεί από το Eltrun
  • Presentation and Communication Skills, ένα πρόγραμμα συνολικά 12 ωρών που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το British Council
  • Τα προγράμματα “Ας μιλήσουμε με εικόνες» και “Training Creativity” για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που έχει επίσης σχεδιαστεί σε συνεργασία με το British Council

Ανακοινώθηκαν επίσης τα νέα προγράμματα «Εκτός Εργασίας – Εντός Ευκαιρίας», και «Εισαγωγή στην ανάπτυξη κώδικα» για αρχαρίους. Το «Εκτός Εργασίας – Εντός Ευκαιρίας» έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία KPMG και το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο παρακάτω link: https://bit.ly/2McHVvl

Ακόμη, ανακοινώθηκε η ημερίδα τεχνητής νοημοσύνης που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Innoetics, το ελληνικό start-up που εξαγόρασε πέρυσι η Samsung και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη των text-to-speech τεχνολογιών για «ψηφιακούς βοηθούς», και συγκεκριμένα για το  Bixby της Samsung.

Ο Πρόεδρος της Samsung κ. KYOUNG IL Min δήλωσε «Το Innovathens powered by Samsung είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που μας δείχνει ότι όταν οι επιχειρήσεις, η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και η εκπαίδευση συνεργάζονται, λαμπρά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν. Και συνέχισε «Πιστεύουμε στο ταλέντο των νέων και φιλοδοξία μας είναι να τους προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες να πετύχουν στη ζωή».

Ακολούθως ο κ. Γιάννης Κωτσής- Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος), ανέδειξε τον ρόλο των Συνδέσμων υψηλής Τεχνολογίας για την επιτυχία του εγχειρήματος και δήλωσε «Είμαστε υπερήφανοι στον ΣΕΚΕΕ, ως εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου που συμβάλλαμε μαζί με τους  άλλους συνδέσμους των καινοτομικών επιχειρήσεων στη δημιουργία του Innovathens, το οποίο σήμερα αποτελεί πρότυπο συνέργειας αλλά και υπόδειγμα για όλες τις πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης δυναμικής, ώστε να αξιοποιήσουν το νεανικό δυναμικό που είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το μέλλον».

Τέλος ο κ. Αντώνης Οικονόμου, Διευθυντής του Innovathens powered by Samsung, αναφέρθηκε ειδικότερα στα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης (Business Accelerator Programmes) στα οποία υποστηρίχθηκαν μέχρι σήμερα 103 σχήματα και ομάδες για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης και προανήγγειλε την πραγματοποίηση δύο νέων κύκλων στα πεδία της αγροδιατροφής.

Το Innovathens powered by Samsung έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας στο δημιουργικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αθήνας. Κάθε μέρα δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι  επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές  μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις,  ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια,  διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights