Η Apple και η Samsung λήγουν τη δικαστική τους διαμάχη

Η Apple και η Samsung λήγουν τη δικαστική τους διαμάχη

Μετά από αρκετά χρόνια πλέον, και περισσότερες από μια ξεχωριστές περιπτώσεις δικαστικής διαμάχης μεταξύ τους, η Apple και η Samsung αποφάσισαν να έρθουν σε συμφωνία εκτος δικαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2012 που η Apple ξεκίνησε τη δικαστική διαμάχη της με τη Samsung, ισχυριζόμενη ότι η δεύτερη έχει αντιγράψει στοιχεία από το δικό της iPhone, υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις, καθώς και εφέσεις από την πλευρά της Samsung.

Αρχικά το δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε βρει ένοχη τη Samsung και είχε επιδικάσει αποζημίωση ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με την Κορεάτικη εταιρεία να ασκεί έφεση κατά της απόφασης αυτής. Στην συνέχεια και μέσα στο 2018 μια νέα απόφαση μείωσε το πρόστιμο αυτό στα 539 εκατομμύρια δολάρια, ποσό όμως που η Samsung και πάλι προκειμένου να μην πληρώσει άσκησε έφεση, και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 26 Ιουνίου, μια δίκη που από ότι φαίνεται δεν έγινε ποτέ.

Οι δύο εταιρείες δεν έκαναν γνωστούς τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας, ενώ δεν είναι γνωστό ούτε και το ποσό  που τελικά η Samsung θα πληρώσει στην Apple καθώς και πόσα χρήματα της έχει ήδη δώσει. Με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων στο τέλος του οικονομικού έτους, η κάθε μια από αυτές είναι υποχρεωμένη να αναφέρει τα έσοδα στην περίπτωση της Apple και το κόστος στην περίπτωση της Samsung, οπότε “αναγκαστικά” θα αποκαλυφθεί και το κόστος της συμφωνίας.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.