Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Δράσεις εθελοντισμού από τους εργαζόμενους στη Vodafone

Δράσεις εθελοντισμού από τους εργαζόμενους στη Vodafone

απο Kostas Gliatiotis

Mε κεντρικό μήνυμα «Το καλό μας συνδέει», περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι της Vodafone υλοποίησαν δράσεις εθελοντισμού την περίοδο Μαΐου – Ιούνιου 2018, με στόχο την ενίσχυση κοινωφελών σκοπών και τη συνεισφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας.

Ως μέρος του ανανεωμένου και πολύπλευρου σχήματος εθελοντισμού της Vodafone, ομάδες εργαζομένων έκαναν θετική διαφορά για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, σε συνεργασία με το «Δίκτυο Μεσόγειος SOS», τους «Γιατρούς του Κόσμου», το «Χαμόγελο του Παιδιού», την οργάνωση «Μπορούμε» και τον σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» προσφέροντας τον χρόνο, την ενέργεια και τις ικανότητές τους.

Μέσω του Προγράμματος Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων & Αξεσουάρ της Vodafone, συνελέγησαν, με τη συμμετοχή του κοινού, προϊόντα κινητής επικοινωνίας σε περίπου 800 σημεία συλλογής της Vodafone σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια, η εταιρία διέθεσε τα έσοδα που προέκυψαν από την ανακύκλωση των υλικών αυτών στο «Δίκτυο Μεσόγειος SOS» για την πραγματοποίηση καθαρισμού ακτών.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το “Δίκτυο Μεσόγειος SOS”, πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις καθαρισμού ακτών με τη συμμετοχή περισσότερων από 180 εργαζόμενων της Vodafone, συνεισφέροντας στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», που έχει ως στόχο την κινητοποίηση των πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στην πρώτη δράση, εθελοντές συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας, αλλά και μεγάλου τμήματος του προστατευόμενου δάσους που περικλείει την παραλία, στον Σχινιά – Μαραθώνα, ενώ στη συνέχεια δεύτερη ομάδα εθελοντών – εργαζόμενων ανέλαβαν να καθαρίσουν την παραλία Βραυρώνας.

Παράλληλα με τις περιβαλλοντικές εθελοντικές δράσεις, ομάδα εθελοντών προσέφερε το χρόνο της και την εμπειρία συμμετέχοντας στην οργάνωση, ταξινόμηση και τακτοποίηση της αποθήκης του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μαρούσι, διευκολύνοντας τους εργαζομένους του οργανισμού στο έργο τους και κάνοντας τον κόσμο των φιλοξενουμένων παιδιών καλύτερο. Επιπλέον, εθελοντές βρέθηκαν στις λαϊκές αγορές του Περιστερίου και του Μεταξουργείου με τη ΜΚΟ «Μπορούμε», όπου συγκέντρωσαν τα εναπομείναντα φρούτα και λαχανικά και τα μετέφεραν στα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά της οργάνωσης, με στόχο τη διανομή τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Στη Βόρεια Ελλάδα, εργαζόμενοι της εταιρείας ενίσχυσαν το έργο των  «Γιατρών του Κόσμου» στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας δράση διαλογής φαρμάκων, αρχειοθέτησης επισκέψεων ασθενών, υποδοχής και καταγραφής τους. Επίσης, ομάδα εθελοντών στην Κομοτηνή ενίσχυσε το έργο του συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», πραγματοποιώντας προσομοίωση με τη χρήση αμαξιδίων και άλλων βοηθητικών οργάνων, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη αναγνώρισης των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και σεβασμού από την ευρύτερη κοινωνία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights