Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Google επενδύει 22 εκατομμύρια δολάρια στο KaiOS

Η Google επενδύει 22 εκατομμύρια δολάρια στο KaiOS

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι το Android είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο και διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα για Smartphones, και η Google έχει ήδη το Android Go σαν την πιο “Ελαφριά” εκδοχή του, αποφάσισε να επενδύσει και 22 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του KaiOS.

Το λειτουργικό αυτό έχει σχεδιαστεί για πιο απλές συσκευές, παλαιότερης λογικής, όπως είναι και το “αναγεννημένο” Nokia 8110 4G. Η λογική του είναι να μπορεί να “τρέχει” σε σαφώς οικονομικότερο Hardware, σχεδιασμένο για αναπτυσσόμενες αγορές όπου ακόμα και τα πιο φθηνά Smartphones μπορεί να είναι εκτός της αγοραστικής ικανότητας μεγάλου μέρους των πολιτών.

Η Google προφανώς έχει τους λόγους της όμως για αυτή την επένδυση, αφού το KaiOS βασίζεται στο πρώην Firefox OS και το HTML 5, κάνοντας ιδιαίτερα εύκολη τη δημιουργία βασικών εφαρμογών για αυτό. Η συμφωνία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εφαρμογών για το Youtube, το Google Search και το Google Maps, που στην συνέχεια θα αποτελούν μέρος του ίδιου του λειτουργικού.

Με τον τρόπο αυτό η Google διασφαλίζει ότι το KaiOS δεν θα χρησιμοποιήσει αντίστοιχες εφαρμογές των ανταγωνιστών της, αφού η εγκατάσταση γενικά εφαρμογών από τον χρήστη δεν είναι δυνατή ακόμα. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στην αγορά συνολικά 40 εκατομμύρια συσκευές με το KaiOS, αριθμός που κάνει την επένδυση της Google να φαίνεται μικρή και… συμφέρουσα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights