Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 7X Review : Ποιότητα στη μεσαία κατηγορία.

Honor 7X Review : Ποιότητα στη μεσαία κατηγορία.

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Για κάποιο λόγο που δεν αποκαλύπτει επίσημα η Honor, το 7X έρχεται στην αγορά με το αρκετά παλιό πλέον Andorid 7.0 Nougat και το επίσης παλιό EMUI 5.1 Της…. Huawei πάνω από αυτό. Ειδικά με δεδομένο το ότι στο αρκετά οικονομικότερο Honor 9 Lite η εταιρεία προσφέρει ήδη την νεότερη έκδοση του EMUI 8.0 και αντίστοιχα του Android 8.0 Oreo, το Honor 7X είναι μάλλον “φάουλ” στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως είναι γνωστό, το εν λόγω UI, το οποίο συναντάμε και στα μοντέλα της Huawei, είναι ένα από τα πιο παραμετροποιήσιμα στον χώρο του Android και είναι εμφανές ότι έχει φτάσει σε ένα αρκετά «ώριμο» επίπεδο όσον αφορά την εξέλιξή του. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε εάν θέλουμε να έχουμε ή όχι App Drawer, κάτι που μας αρέσει ιδιαίτερα.

Έτσι, ανάλογα με την επιλογή μας, οι εφαρμογές μας θα βρίσκονται όλες στις Οθόνες μας είτε θα είναι «θαμμένες» στο Μενού Εφαρμογών, εάν θέλουμε μεγαλύτερη… απλότητα.

Όπως είναι ευνόητο, μπορούμε επίσης να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες, τις οθόνες και τα widgets μας, να δημιουργήσουμε φακέλους κτλ, ενώ υπάρχει και η υποστήριξη θεμάτων.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι καλαίσθητος και λειτουργικός ενώ, φυσικά, έχουμε την δυνατότητα επεξεργασίας των συντομεύσεών μας.

Ο αριθμός των προεγκατεστημένων εφαρμογών είναι αρκετά μεγάλος, ωστόσο υπάρχει πάντα η δυνατότητα τις περισσότερες από αυτές να τις απεγκαταστήσουμε ή να τις απενεργοποιήσουμε εάν θέλουμε. Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ότι έχει γίνει ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά ώστε να «δένουν» αρμονικά με το EMUI.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε στην εφαρμογή «Διαχείριση Συσκευής» η οποία – ως είθισται – επιτρέπει την βελτιστοποίηση της απόδοσης του smartphone μας και, φυσικά, στην ύπαρξη ξεχωριστού app για τις φωτογραφίες και τα βίντεό μας. Παράλληλα, η ύπαρξη Ραδιοφώνου FM είναι πάντα… ευπρόσδεκτη, όπως επίσης αντίστοιχα του File Manager.

Το μενού των Ρυθμίσεων είναι αρκετά καλά δομημένο όσον αφορά τις διαθέσιμες επιλογές και επιτρέπει υψηλά επίπεδα παραμετροποίησης για όσους το επιθυμούν.

Τέλος, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, την αποστολή και λήψη SMS, την διαχείριση των επαφών μας κτλ έχουν και αυτές ανασχεδιαστεί στα πρότυπα του EMUI.

Θεωρούμε ότι είναι αρκετά εμφανές ότι το EMUI είναι ένα Περιβάλλον Χρήστη αρκετά… μακριά από την stock έκδοση του Android και πετυχαίνει τον στόχο του που είναι να διαχωρίσει τον κατασκευαστή έναντι του ανταγωνισμού. Θα επαναλάβουμε ότι είναι από τα πιο παραμετροποιήσιμα και – κατά τη γνώμη μας – από τα πιο καλαίσθητα. Σε επίπεδο καθημερινής χρήστης, ο μέσος χρήστης δεν θα συναντήσει κάποιο πρόβλημα, καθώς είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και αποδοτικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights