Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 7X Review : Ποιότητα στη μεσαία κατηγορία.

Honor 7X Review : Ποιότητα στη μεσαία κατηγορία.

απο Kostas Gliatiotis

Όπως έχουμε πει πολλές φορές κατά το παρελθόν, η μεσαία κατηγορία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την παρακολουθεί κανείς, μιας και συχνά «φιλοξενεί» προτάσεις που συνδυάζουν αποδοτικότητα, όμορφο design και καλή ποιότητα κατασκευής. Εξ ορισμού, πιστεύουμε, ο καταναλωτής που θα ψάξει σε αυτήν για την επόμενη συσκευή του σαφώς δεν θέλει να δαπανήσει μια… μίνι περιουσία, ωστόσο είναι πρόθυμος να διαθέσει κάτι «επιπλέον» ώστε να αποκτήσει κάτι «αξιόλογο», ανάλογα με τα κριτήριά του.

Κάπου εδώ μπαίνει στο προσκήνιο μία νέα πρόταση από την Honor, το 7Χ, μία συσκευή με οθόνη 5,9 ιντσών (5,93 για την ακρίβεια),  64 GB ROM / 4 GB RAM και διπλή κάμερα με αισθητήρες 16 και 2 MP. Στην «καρδιά» του 7X χτυπάει ο Kirin 659 (τον οποίο έχουμε συναντήσει και στο Huawei Mate 10 Lite) και, σε ότι αφορά την τιμή του, κυμαίνεται στα 300 ευρώ.

Πριν περάσουμε στην αναλυτική παρουσίαση του 7Χ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Honor για την ευγενική παραχώρηση της συσκευής

Σχεδιασμός

Το Honor 7X ακολουθεί από αρκετά… κοντινή απόσταση την σύγχρονη σχεδιαστική τάση που θέλει τις συσκευές να έχουν μειωμένα bezels και, αντίστοιχα, όσο μεγαλύτερες οθόνες γίνεται. Παρόλο που στην αγορά προφανώς υπάρχουν και προτάσεις με ακόμα μικρότερα περιθώρια γύρω από την οθόνη, έχοντας οθόνη με aspect ratio 18:9, διαστάσεις 156,5 x 75,3 x 7,6 χιλιοστά και βάρος που δεν ξεπερνάει τα 165 γραμμάρια, το νέο μοντέλο της Honor μπορεί να χαρακτηριστεί ως αρκετά «compact» για τα δεδομένα της οθόνης του.

Όπως θα περίμενε κανείς, η ποιότητα κατασκευής μπορεί να χαρακτηριστεί ως άριστη καθώς μιλάμε για μεταλλική κατασκευή η οποία «δένει» αρμονικά με το 2.5D γυαλί που περικλείει την εμπρόσθια όψη. Παράλληλα, η σχεδίαση της συσκευής με τις «καμπυλωτές» γωνίες και την αποφυγή οποιωνδήποτε… υπερβολών, έχει ως αποτέλεσμα να δίνει την αίσθηση «κομψότητας» και «σοβαρότητας» και ως εκ τούτου μπορεί να επιλεχθεί από τον οποιοδήποτε χρήστη.

Όπως είναι… ευνόητο, στην πλάτη της συσκευής θα συναντήσουμε την dual camera της καθώς και  τον σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων, σε μια θέση που, τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα και… δάχτυλα, κρίνεται ως βολική. Να σημειώσουμε επίσης πως, όπως συνηθίζεται στις μέρες μας, δεν υπάρχει πρόσβαση στην μπαταρία, κάτι που θεωρείται πλέον δεδομένο, και μειώνει σημαντικά τα “κινούμενα” μέρη, αυξάνοντας την αίσθηση στιβαρότητας που δίνει η συσκευή.

Κάτι το οποίο ίσως «ξενίσει» ορισμένους χρήστες, είναι η τοποθέτηση microUSB θύρας για την φόρτιση της συσκευής. Θα προτιμούσαμε να έχει επιλεχθεί το νεώτερο πρότυπο (Type-C), το οποίο σε όλο και περισσότερα smartphones σε αυτή την κατηγορία τιμής θεωρείται ως κάτι το δεδομένο. Παράλληλα όμως, θα επικροτήσουμε την ύπαρξη της… πατροπαράδοτης 3.5mm θύρας για τα ακουστικά μας, η οποία βρίσκεται και αυτή στην βάση της συσκευής, μια θέση η οποία κατά τη γνώμη μας είναι η πιο ορθολογική.

Ερχόμενοι τώρα στην εμπρόσθια όψη του Honor 7X, όπως είναι επόμενο, αυτή καταλαμβάνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την οθόνη (ποσοστό περίπου 77%). Πάνω από αυτήν, θα βρούμε την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής, καθώς επίσης και αισθητήρα φωτισμού μαζί με LED ειδοποιήσεων ώστε να μην μας ξεφεύγει… τίποτα. Τέλος, στο κάτω μέρος βρίσκεται απλά το λογότυπο της εταιρείας καθώς δεν υπάρχουν μηχανικά πλήκτρα χειρισμού της συσκευής.

Κάνοντας έναν απολογισμό, το Honor 7X θα ικανοποιήσει με ευκολία τον κάτοχό του, τόσο με την ποιότητα κατασκευής του, όσο και με την καλαίσθητη σχεδίασή του. Για συσκευή με οθόνη 5,9 ιντσών είναι αρκετά εύχρηστη και δεν… πονοκεφαλιάζει τον χρήστη στην καθημερινότητά του, κάτι που στην τελική είναι και το ζητούμενο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights