Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η InnoEnergy διοργανώνει το κορυφαίο γεγονός παγκοσμίως για καινοτομίες βιώσιμης ενέργειας

Η InnoEnergy διοργανώνει το κορυφαίο γεγονός παγκοσμίως για καινοτομίες βιώσιμης ενέργειας

απο Kostas Gliatiotis

Η InnoEnergy, ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, θα φιλοξενήσει την έκτη έκδοση του “The Business Booster” (TBB), του καταλύτη της Ευρώπης για καινοτομίες καθαρής ενέργειας. Η φετινή εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στην Κοπεγχάγη της Δανίας, στις 17-18 Οκτωβρίου θα επικεντρωθεί στο θέμα “Το μέλλον είναι τώρα”. Περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες από περισσότερες από 30 χώρες αναμένεται να λάβουν μέρος, καθώς επίσης και 150 πρωτοποριακές καινοτομίες για τη βιώσιμη ενέργεια, οι οποίες μπορούν να ανακαλυφθούν στη συνοδευτική έκθεση.

“Το Business Booster είναι η μοναδική εκδήλωση που φέρνει σε επαφή τις πιο καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη με καταξιωμένους παίκτες της βιομηχανίας, επενδυτές και δημόσιους οργανισμούς για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ευρώπης στην καθαρή ενέργεια”, αναφέρει η Elena Bou, Διευθύντρια Καινοτομίας της InnoEnergy . “Εκτός από τις παρουσιάσεις των νεοσύστατων επιχειρήσεων, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, ζωντανές παρουσιάσεις προϊόντων και παράλληλες συνεδριάσεις”.

Πρεμιέρα: Παρουσιάσεις ειδικών και αντίστροφο pitching

Για πρώτη φορά, η InnoEnergy διοργανώνει παράλληλες και αντίστροφες συνεδριάσεις. Στην πρώτη μορφή, κορυφαίοι ειδικοί στους τομείς τους θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους και θα δείξουν πώς οι εταιρείες τους έχουν φέρει επανάσταση στους τομείς αποθήκευσης, μεταφοράς, αιολικής ενέργειας και έξυπνων πόλεων. Ενώ στις αντίστροφες συνεδριάσεις, οι επιχειρήσεις από όλο τον ενεργειακό τομέα θα προσεγγίσουν τους επιχειρηματίες της InnoEnergy για να αναζητήσουν βιώσιμες ενεργειακές λύσεις στις προκλήσεις τους.

“Κάθε χρόνο επανεφεύρουμε το Business Booster ώστε να παρέχουμε στις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους εκπροσώπους της βιομηχανίας της ενέργειας ένα μεγαλύτερο, καλύτερο και όλο και πιο διορατικό πρόγραμμα”, αναφέρει η κυρία Bou. Ο μοναδικός συνδυασμός συνεδριάσεων, παρουσιάσεων προϊόντων και εκδηλώσεων δικτύωσης δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψουν οι εκπρόσωποι τις τελευταίες καινοτομίες, να δημιουργήσουν συνεργασίες και να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα των brands τους. Η επανάσταση της καθαρής ενέργειας έχει ήδη συμβεί και το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας είναι τώρα.”

Από λύσεις αποθήκευσης υψηλής απόδοσης έως τον αυτόματο έλεγχο θέρμανσης

Ανάμεσα στους φετινούς εκθέτες βρίσκεται η εταιρεία Northvolt, με έδρα τη Σουηδία, η οποία κατασκευάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών ιόντων λιθίου της Ευρώπης. Η Betterspace από τη Γερμανία, από την άλλη πλευρά, αναπτύσσει εξαρτήματα που επιτρέπουν τον αυτόματο έλεγχο της θέρμανσης για κτήρια που δεν προορίζονται για κατοικίες. Η σουηδική εταιρεία Watty θα παρουσιάσει το εργαλείο ανάλυσης ενεργειακών δεδομένων, του οποίου εκκρεμεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που παρακολουθεί τη χρήση ενέργειας από κάθε ηλεκτρική συσκευή στα νοικοκυριά με έναν μόνο αισθητήρα για εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Η DCbrain, με έδρα τη Γαλλία έχει αναπτύξει μια λύση Big Data για την εκμετάλλευση και συντήρηση σύνθετων βιομηχανικών δικτύων, ενώ η Skeleton Technologies από την Εσθονία αναπτύσσει λύσεις υψηλής απόδοσης αποθήκευσης ενέργειας βασισμένες σε ένα πρωτοποριακό υλικό γκριφαινίου.

Οι πρώτοι ομιλητές έχουν πλέον επιβεβαιωθεί, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού ομιλητή Dr. Daniel M. Kammen, Καθηγητή Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο της California στο Berkeley, ο οποίος έχει διατελέσει κύριος συγγραφέας διαφόρων εκθέσεων της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος, η οποία μοιράστηκε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2007. Επιπλέον, στις συζητήσεις και στις παράλληλες συνεδριάσεις θα συμμετάσχουν ο επιστήμονας Robert Rosner, ιδρυτικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Chicago, και οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας Lars Aagaard, Διευθύνων Σύμβουλος της Δανικής Ενεργειακής Ένωσης και Michael Sen, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens.

Η προεγγραφή είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες, ημερήσιο πρόγραμμα, εκθέτες και ομιλητές μπορείτε να βρείτε στο tbb.innoenergy.com.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights